За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 704
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 559
И аз с въпросче. ММ купил от консервна фабрика печен смлян патладжан, но е 3 кг. в консервна кутия. Как да го съхраня по- дълго? Да го насипя в бурканчета и после какво? Да го варя ли, само капачката ли да сваря?

# 211
  • Варна
  • Мнения: 3 418
Момичета, видях, че сте говорили за леща преди няколко дни, та да попитам за изпитана рецепта за яхния от леща?

# 212
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
...  да попитам за изпитана рецепта за яхния от леща?
Запържвам лук,  на бавен огън,  после добавям моркови и чесън,  чушка, сол и п-р,  чубрица,  лещата и гореща вода,  не много,  щом ще е яхния... и се вари.

# 213
  • Мнения: 9 485
Момичета, видях, че сте говорили за леща преди няколко дни, та да попитам за изпитана рецепта за яхния от леща?
Така я готвя и задължително сменям първата вода http://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post.html?m=0
Печен патладжан прибирам в торбички във фризера и замразявам

# 214
  • Мнения: 1 559
Момичета, видях, че сте говорили за леща преди няколко дни, та да попитам за изпитана рецепта за яхния от леща?
Така я готвя и задължително сменям първата вода http://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post.html?m=0
Печен патладжан прибирам в торбички във фризера и замразявам


пеп-4o , благодаря ти. Ще пробвам така.

# 215
  • София
  • Мнения: 1 142
Благодаря за новата тема и добрите идеи!
Запис с въпрос. Има ли в момента в София работилница за прясна паста? Имам предвид наистина прясна и ръчно правена, не пакетите полуфабрикат от супермаркетите.

Нямаше ме дълго време и със закъснение се включвам да следя темата!
На въпроса- на пазара на Красно село има павильон в който продава паста Камелия Воче( в смисъл че е нейно производство, но и съм я виждала няколко пъти лично там)! Уточнявам, че не съм я пробвала (все бързам и нямам време да се поспра за повече време)! Гледала съм я в "Черешката" и лично аз бих и се доверила, но ако има някой който да е пробвал, може да изкаже мнение!

# 216
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 349
Здравейте, имам джолан от диво прасе. Искам да го приготвя за утре вечер. Ще ми се да си го изпека цял, но незнам с какво да го намажа за да не е жилав. Върти ми се в главата смес от вино, подправки, масло, мас и отгоре да го покрия с листа кисело зеле. Дайте някаква идея.

# 217
  • Варна
  • Мнения: 14 678
От виното месото ще се стегне още .

# 218
  • София
  • Мнения: 6 256
Може ли да ми препоръчате рецепта за традиционни италиански сладки (или сладкиш, но да не е тирамису), които да са оригинални, но и лесни за приготвяне. Става дума за ден на италианската кухня в училище и трябва да ги приготвим с тийна.

# 219
  • Мнения: 8 032
Здравейте, имам джолан от диво прасе.
Пеп-4о има много идеи за глиганести ястия - http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD

# 220
  • София
  • Мнения: 12 245
Може ли да ми препоръчате рецепта за традиционни италиански сладки (или сладкиш, но да не е тирамису), които да са оригинални, но и лесни за приготвяне. Става дума за ден на италианската кухня в училище и трябва да ги приготвим с тийна.
Фролини с бадеми, лесни са и са много хубави - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post.html
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post.html
Има и още, повечето са от италианската кухня

# 221
  • Мнения: 6 167
Може ли да ми препоръчате рецепта за традиционни италиански сладки (или сладкиш, но да не е тирамису), които да са оригинални, но и лесни за приготвяне. Става дума за ден на италианската кухня в училище и трябва да ги приготвим с тийна.
Ричарели от мен https://www.google.com/amp/s/www.kulinarno-joana.com/2014/12/ric … dki-ot-siena/amp/
Излизат доста бройки, лесно се приготвят и имат трайност.

# 222
  • Мнения: 9 485
Здравейте, имам джолан от диво прасе.
Пеп-4о има много идеи за глиганести ястия - http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD
и ти препоръчвам да не го печеш цял, като питомно прасе Simple Smile това месо е доста по-жилаво. Просто го сложи в тава, под няколко пласта фолио, с още зеленчук и задушавай. Така е най-вкусен глиганът. Може да сложиш вино при задушаването, но не и да печеш само с вино. Виж с бира може Simple Smile  там има рецепта, но пак с няколко пласта фолио, или  в 2-3 плика за печене.

# 223
  • Мнения: 8 032
Пеп-4о , извинявай , че се включвам отвреме навреме с твои линкове , но нали знаеш , че си ми "настолната книга" 😘

# 224
  • Мнения: 1 953
Защо под няколко пласта фолио? Имам някакво месо във фризера от половин и повече година, все не му идва реда.

Общи условия

Активация на акаунт