За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 620
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 667
Марчева, благодаря!  bouquet Така ще направя.
Притесняват ме малко, тиквените сладки. Миналата година и сега също, като постояха малко и залепват една за друга или за подложната хартия. Аз ли нещо не правя както трябва или те са си така влажни?  newsm78

# 391
  • Мнения: 896
Ще ми се да си направя домашен суджук, но имам 2 питания.
Червата трябва ли да се обработват по някакъв начи?
Всички рецепти ги дават с телешко и свинско (60/40), а на мен ми се иска да сложа и малко сланина, ама малко се притеснявам да не я разваля.
Вмагазините луканките и суджуците белеят, поръсени са с нещо като брашно. Знаете ли какво е и защо се слага?

# 392
  • София
  • Мнения: 12 245
........... тиквените сладки. Миналата година и сега също, като постояха малко и залепват една за друга или за подложната хартия. Аз ли нещо не правя както трябва или те са си така влажни?  newsm78
Влажни са, на разстояние една от друга, иначе нищо им няма, много са хубави.

# 393
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
Да попитам... тази сметана разбива ли се по подобие на растителната... и може ли да се комбинира със заквасена сметана за крем на торта?!?

# 394
  • Мнения: 24 793
Разбивах такава преди няколко месеца, не мога обаче да сравня с растителна че такава пък от години не съм пипвала... Разби се много добре и толкова бързо, че ако бях се отплеснала още малко и сигурно щях да избия маслото от нея Grinning Добре охладена, даже за всеки случай бях сложила и бъркалката на миксера и купата да се охладят. Изненада ме чак, почти очаквах да не стане нищо, сестра ми и до ден днешен не я долюбва заради един неуспешен опит да разбие такава и си кара все с растителните.

# 395
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
Разбивах такава преди няколко месеца, не мога обаче да сравня с растителна че такава пък от години не съм пипвала... Разби се много добре и толкова бързо, че ако бях се отплеснала още малко и сигурно щях да избия маслото от нея Grinning Добре охладена, даже за всеки случай бях сложила и бъркалката на миксера и купата да се охладят. Изненада ме чак, почти очаквах да не стане нищо, сестра ми и до ден днешен не я долюбва заради един неуспешен опит да разбие такава и си кара все с растителните.
Благодаря за подробното инфо... Кремът гъст ли става... мисля да го смеся със заквасена сметана и да го ползвам за торта...

# 396
  • Мнения: 24 793
Гъста си се разби, правих крем смесено бита сметана и от кремообразната извара, май по равен грамаж от двете и там пудра захар колкото реших да сложа, разбита с изварата. Много се хареса, сложих го в руло, с което черпих по повод.

# 397
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
Гъста си се разби, правих крем смесено бита сметана и от кремообразната извара, май по равен грамаж от двете и там пудра захар колкото реших да сложа, разбита с изварата. Много се хареса, сложих го в руло, с което черпих по повод.
Благодаря за отделеното време...

# 398
  • Мнения: 496
Питането ми е към онези, които са правили торта ''Сахер" - какво би могло да се обърка, т. е. къде да внимавам най -много? И имате ли рецепта, на която се доверявате? Аз се спрях на варианта на Люси Евтимова, но ако някой е пробвал и се е получило по друга, с интерес бих погледнала

# 399
  • София
  • Мнения: 12 245
Питането ми е към онези, които са правили торта ''Сахер" - какво би могло да се обърка, т. е. къде да внимавам най -много? И имате ли рецепта, на която се доверявате? Аз се спрях на варианта на Люси Евтимова, но ако някой е пробвал и се е получило по друга, с интерес бих погледнала
Ползвам само тази рецепта, за съжаление нямам снимка, но напълно се доверявам, защото повечето ми рецепти за торти са точно оттук. Много добре е обяснено, има видео и може да се види как , кое, следва. Ако имаш затруднения ще ти помогна.
https://www.homecookingadventure.com/recipes/sacher-torte

# 400
  • Мнения: 496
Марчева, сърдечно благодаря! Тази рецепта ми допада повече. Обаче нямам идея откъде да купя 160g all-purpose flour. Това е самонабухващо брашно, нали? Може ли да се замени със същото количество бяло брашно с бакпулвер и ако да - колко?

# 401
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
.. Обаче нямам идея откъде да купя 160g all-purpose flour. Това е самонабухващо брашно, нали? Може ли да се замени със същото количество бяло брашно с бакпулвер и ако да - колко?
Универсално брашно е, не самонабухващо. На яйцата се разчита за бухването.

# 402
  • Мнения: 496
Ооо, значи това е рецептата, която ще пробвам. Благодаря и на теб, Морена, че ме просвети Flowers Cherry Blossom

# 403
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Ооо, значи това е рецептата, която ще пробвам. Благодаря и на теб, Морена, че ме просвети Flowers Cherry Blossom
Моля, separate, пак заповядай!  Hug

# 404
  • Мнения: X
Ще ми се да си направя домашен суджук, но имам 2 питания.
Червата трябва ли да се обработват по някакъв начи?
Всички рецепти ги дават с телешко и свинско (60/40), а на мен ми се иска да сложа и малко сланина, ама малко се притеснявам да не я разваля.
Вмагазините луканките и суджуците белеят, поръсени са с нещо като брашно. Знаете ли какво е и защо се слага?

Ако ще колите животното, червата трябва да се обърнат, почистят и измият. Ако ще ги ползвате след някакъв период от време се насоляват в един буркан. Ако ги купувате, те ги продават изчистени и направо пълните. Но първо ги помиришете да не миришат на фекалии, ако миришат, миете. Може да сложите сланина, но с мярка. Ако стане мазна каймата, суджука ще удря на огранено като изсъхне. Ако е топло времето, също ще огранят. Бялото е брашно, когато започне да подсъхва суджука се точи всеки ден с точилка върху поръсена с брашно с плоскост. Не поема брашно колкото купешките и не изглежда много като тях. Да не се чудите защо не ги докарвате на вид.

Общи условия

Активация на акаунт