За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 609
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: X
Здравейте,
правих баница с готови кори, но ползвах два пакета и ми останаха няколко броя. Как мога да ги употребя? Бях чела за мъфини с такива кори или пък с кашкавал. Някой има ли сполучлива рецепта?

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Можеш да ги завиеш добре и да ги съхраниш няколко дни.
Чак рецепта...
Увиваш кашкавал в кората и пържиш.
Сладки банички, солени (с всевъзможни плънки) банички..
Слагаш квадратчета кори във форма за мъфини и пълниш каквато ти скимне плънка - солена, сладка...
Или уонтони - в малко квадртче откорите пак плънка по желание - и пържиш.
Ето едни уонтони от мен, с шоколад (долу в дясно на снимката).

Скрит текст:

# 437
  • Мнения: 24 793
Ако имаш тостер за сандвичи, в него също стават банички и количеството е спрямо корите, които са ти останали.
Паниран кашкавал в кори е хубаво предястие и бързо.
Фините кори не знам дали стават за клин или пататник, но и това може да се пробва.

# 438
  • Мнения: 10 754
Аз правя банички на грил тигана. Супер стават

# 439
  • Мнения: X
Мини щрудели направих..обаче следващия път ще е паниран кашкавал.

# 440
  • Мнения: 1 309
Може ли содена питка да се омеси и часове по-късно да се изпече? Весели празници Simple Smile

# 441
  • гр. София
  • Мнения: 114
Как си украсявате содената пита. Някакви лесни идеи да споделите. По принцип слагам кръст отгоре, защото е лесно,  но тази година искам нещо да променя , но не знам как.

# 442
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Може ли содена питка да се омеси и часове по-късно да се изпече?
Виж тази рецепта, от темата за содената питка - https://boutiquedekristina.com/2018/12/06/%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1% … 1%82%D0%BA%D0%B0/

Как си украсявате содената пита.
https://www.google.bg/search?q=%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0 … rc=XIappTy2b6OnNM:

# 443
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Печени орехи и фъстъци къде да ги държа,в книжен плик или стъклен буркан?

# 444
  • София
  • Мнения: 12 245
Печени орехи и фъстъци къде да ги държа,в книжен плик или стъклен буркан?
Плик.

# 445
  • Мнения: 1 265
Момичета помагайте, купих готов изпечен кадаиф. На опаковката пише че сиропа след като се свари трябва да постои 30 мин да се охлади и тогава да се залее.
Моят въпрос е - така ли да постъпя или да залея студения кадаиф с горещия сироп?
* Страх ме е да не остане твърд/ненапоен. Аз досега не съм правила така кадаиф, а сиропа вече се вари!
** Баклавата винаги заливам с горещ сироп, но тази година не намерих тук кори. Rage
Благодаря и весели празници на всички

# 446
  • Мнения: 43 786
Сем, най- вероятно, за да не стане на каша се изисква малко да се поохлади сиропа.

# 447
  • Мнения: 1 265
mariat Благодаря ти. Виж аз за това не помислих. Нали правя за първи път!? Flowers Hibiscus Sparkling Heart
Пожелавам ти весели празници.

# 448
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Колко време да варя сармите в тенджера под налягане?

# 449
  • Мнения: 1 507
За миналата Коледа правих питка слънце, която много се хареса на семейството, но не си спомням от къде взех рецептата. За да не рискувам, предложете сполучлива рецепта, моля.

Общи условия

Активация на акаунт