За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 609
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
правих баница с готови кори, но ползвах два пакета и ми останаха няколко броя. Как мога да ги употребя? Бях чела за мъфини с такива кори или пък с кашкавал. Някой има ли сполучлива рецепта?

# 436
  • Sofia
Можеш да ги завиеш добре и да ги съхраниш няколко дни.
Чак рецепта...
Увиваш кашкавал в кората и пържиш.
Сладки банички, солени (с всевъзможни плънки) банички..
Слагаш квадратчета кори във форма за мъфини и пълниш каквато ти скимне плънка - солена, сладка...
Или уонтони - в малко квадртче откорите пак плънка по желание - и пържиш.
Ето едни уонтони от мен, с шоколад (долу в дясно на снимката).

Скрит текст:

# 437
Ако имаш тостер за сандвичи, в него също стават банички и количеството е спрямо корите, които са ти останали.
Паниран кашкавал в кори е хубаво предястие и бързо.
Фините кори не знам дали стават за клин или пататник, но и това може да се пробва.

# 438
Аз правя банички на грил тигана. Супер стават

# 439
Мини щрудели направих..обаче следващия път ще е паниран кашкавал.

# 440
Може ли содена питка да се омеси и часове по-късно да се изпече? Весели празници Simple Smile

# 441
  • гр. София
Как си украсявате содената пита. Някакви лесни идеи да споделите. По принцип слагам кръст отгоре, защото е лесно,  но тази година искам нещо да променя , но не знам как.

# 442
  • Sofia
Може ли содена питка да се омеси и часове по-късно да се изпече?
Виж тази рецепта, от темата за содената питка - https://boutiquedekristina.com/2018/12/06/%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1% … 1%82%D0%BA%D0%B0/

Как си украсявате содената пита.
https://www.google.bg/search?q=%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0 … rc=XIappTy2b6OnNM:

# 443
  • Sofia
Печени орехи и фъстъци къде да ги държа,в книжен плик или стъклен буркан?

# 444
  • София
Печени орехи и фъстъци къде да ги държа,в книжен плик или стъклен буркан?
Плик.

# 445
Момичета помагайте, купих готов изпечен кадаиф. На опаковката пише че сиропа след като се свари трябва да постои 30 мин да се охлади и тогава да се залее.
Моят въпрос е - така ли да постъпя или да залея студения кадаиф с горещия сироп?
* Страх ме е да не остане твърд/ненапоен. Аз досега не съм правила така кадаиф, а сиропа вече се вари!
** Баклавата винаги заливам с горещ сироп, но тази година не намерих тук кори. Rage
Благодаря и весели празници на всички

# 446
Сем, най- вероятно, за да не стане на каша се изисква малко да се поохлади сиропа.

# 447
mariat Благодаря ти. Виж аз за това не помислих. Нали правя за първи път!? Flowers Hibiscus Sparkling Heart
Пожелавам ти весели празници.

# 448
  • Sofia
Колко време да варя сармите в тенджера под налягане?

# 449
За миналата Коледа правих питка слънце, която много се хареса на семейството, но не си спомням от къде взех рецептата. За да не рискувам, предложете сполучлива рецепта, моля.

Общи условия

Активация на акаунт