За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Получиха се,макар и не толкова сполучливи кaто друг път.
Пробвала съм и с масло,не ми харесаха,някак тежки бяха...,затова ги правя вече с олио.С типово брашно са.

# 646
  • Мнения: 22 867
Получиха се,макар и не толкова добри кaто друг път.
Пробвала съм и с масло,не ми се получиха,затова ги правя вече с олио.

Едни от най-сполучливите, които правя, са по рецептата на Иви, и в торта съм ги ползвала, и самостоятелно за десерт. Гостите ми ги харесват, понякога не вярват, че са с олио, но и колко рецепти съм разпечатала.....

# 647
  • София
  • Мнения: 1 316
И аз с един въпрос. Защо след като залея баклавата с горещия захарен сироп горния лист се подвива нагоре? Понякога става както трябва, понякога - не и не мога да разбера защо.

# 648
  • Мнения: 10 753
Стават и с олио. Първата рецепта, която съм правила в живота си, беше в една книга на Добрина Венкова от '89 г., признат капацитет. Много сполучлива рецепта с олио и перфектен крем.

# 649
  • Мнения: 15 079
Иска ми се утре да направя панирани сиренца, които да поднеса със сладко от боровинки. Последната седмица ядох два пъти, в два ресторанта. И в двата бяха топени сиренца, но във втория ми бяха много вкусни, за разлика от първия. С какви топени сирена ги приготвяте и ако може рецепта?

# 650
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Аз крем за еклерите  не успявам да направя,не ми се получава...пълня ги с оле ванилия.

# 651
  • София
  • Мнения: 1 316
Доли, Аз крема го правя с литър мляко, 1ч.ч брашно, 1 ч.ч. захар и 60-70 гр. масло.
Еклерите винаги съм ги правила с олио Simple Smile

# 652
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Не се ли слагат и жълтъци?

# 653
  • София
  • Мнения: 1 316
Правила съм и с жълтъци (2 броя) но и без тях крема е хубав и ги пропускам, особено когато е топло. После, като ги напълня, разтопявам бял и млечен шоколад и ги заливам.

# 654
  • София
  • Мнения: 12 761
Аз правя крема с 5 бр. жълтъци.

# 655
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Препоръчвам крем за еклери и не само де... снимката е линк към рецептата.

Скрит текст:

# 656
  • Мнения: 10 753
Аз правя крема с 5 бр. жълтъци.

И аз.

# 657
  • Мнения: 12 341
Морена, не си намерих от ръчните кори за баница и реших да направя твоята. Става ли с кори Фамилия  и в какъв размер тава я печеш? Ще стане ли в кръгла тавичка?

# 658
  • Мнения: 1 941
Иска ми се утре да направя панирани сиренца, които да поднеса със сладко от боровинки. Последната седмица ядох два пъти, в два ресторанта. И в двата бяха топени сиренца, но във втория ми бяха много вкусни, за разлика от първия. С какви топени сирена ги приготвяте и ако може рецепта?
Взимам от големите кутии в Лудл.

Панирам ги като първо ги овалвам в брашно, после яйца и накрая в лидълска галета.
Ако имам време ги слагам във фризера за 15мин. преди да ги пържа, за да стегне панировката.
Благодаря ти за идеята Hug Аз имам половин кг. бейби моцарелки, които се чудех какво да правя. Ще ги панирам и аз със сладко.

# 659
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Морена, не си намерих от ръчните кори за баница и реших да направя твоята. Става ли с кори Фамилия  и в какъв размер тава я печеш? Ще стане ли в кръгла тавичка?
Става разбира се. Аз съм ползвала Фамилия, Бела, които са правоъгълни нали, но и едни по-големи - Одрински бяха май, кръгли съм ползвала... все тая. Тавата също ми е каквато дойде - и кръгла 32см, и правогълна съм ползлвала - синята от снимката е нещо като 24/34см, а и в малко по-голяма съм правила. Simple Smile
С по-дебели кори също съм я правила, но ползвам само по една кора, не ги слепвам по-две.
 

Общи условия

Активация на акаунт