За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Получиха се,макар и не толкова сполучливи кaто друг път.
Пробвала съм и с масло,не ми харесаха,някак тежки бяха...,затова ги правя вече с олио.С типово брашно са.

# 646
Получиха се,макар и не толкова добри кaто друг път.
Пробвала съм и с масло,не ми се получиха,затова ги правя вече с олио.

Едни от най-сполучливите, които правя, са по рецептата на Иви, и в торта съм ги ползвала, и самостоятелно за десерт. Гостите ми ги харесват, понякога не вярват, че са с олио, но и колко рецепти съм разпечатала.....

# 647
  • София
И аз с един въпрос. Защо след като залея баклавата с горещия захарен сироп горния лист се подвива нагоре? Понякога става както трябва, понякога - не и не мога да разбера защо.

# 648
Стават и с олио. Първата рецепта, която съм правила в живота си, беше в една книга на Добрина Венкова от '89 г., признат капацитет. Много сполучлива рецепта с олио и перфектен крем.

# 649
Иска ми се утре да направя панирани сиренца, които да поднеса със сладко от боровинки. Последната седмица ядох два пъти, в два ресторанта. И в двата бяха топени сиренца, но във втория ми бяха много вкусни, за разлика от първия. С какви топени сирена ги приготвяте и ако може рецепта?

# 650
  • Sofia
Аз крем за еклерите  не успявам да направя,не ми се получава...пълня ги с оле ванилия.

# 651
  • София
Доли, Аз крема го правя с литър мляко, 1ч.ч брашно, 1 ч.ч. захар и 60-70 гр. масло.
Еклерите винаги съм ги правила с олио Simple Smile

# 652
  • Sofia
Не се ли слагат и жълтъци?

# 653
  • София
Правила съм и с жълтъци (2 броя) но и без тях крема е хубав и ги пропускам, особено когато е топло. После, като ги напълня, разтопявам бял и млечен шоколад и ги заливам.

# 654
  • София
Аз правя крема с 5 бр. жълтъци.

# 655
  • Sofia
Препоръчвам крем за еклери и не само де... снимката е линк към рецептата.

Скрит текст:

# 656
Аз правя крема с 5 бр. жълтъци.

И аз.

# 657
Морена, не си намерих от ръчните кори за баница и реших да направя твоята. Става ли с кори Фамилия  и в какъв размер тава я печеш? Ще стане ли в кръгла тавичка?

# 658
Иска ми се утре да направя панирани сиренца, които да поднеса със сладко от боровинки. Последната седмица ядох два пъти, в два ресторанта. И в двата бяха топени сиренца, но във втория ми бяха много вкусни, за разлика от първия. С какви топени сирена ги приготвяте и ако може рецепта?
Взимам от големите кутии в Лудл.

Панирам ги като първо ги овалвам в брашно, после яйца и накрая в лидълска галета.
Ако имам време ги слагам във фризера за 15мин. преди да ги пържа, за да стегне панировката.
Благодаря ти за идеята Hug Аз имам половин кг. бейби моцарелки, които се чудех какво да правя. Ще ги панирам и аз със сладко.

# 659
  • Sofia
Морена, не си намерих от ръчните кори за баница и реших да направя твоята. Става ли с кори Фамилия  и в какъв размер тава я печеш? Ще стане ли в кръгла тавичка?
Става разбира се. Аз съм ползвала Фамилия, Бела, които са правоъгълни нали, но и едни по-големи - Одрински бяха май, кръгли съм ползвала... все тая. Тавата също ми е каквато дойде - и кръгла 32см, и правогълна съм ползлвала - синята от снимката е нещо като 24/34см, а и в малко по-голяма съм правила. Simple Smile
С по-дебели кори също съм я правила, но ползвам само по една кора, не ги слепвам по-две.

Общи условия

Активация на акаунт