За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 6 792
Попитах в темата за Лидл, но и тук да задам въпроса си.
Имам две пакетчета захарна глазура , някой използвал ли е такава за покриване на торта ?

# 661
  • София
  • Мнения: 11 869
Ще правя питка за първи път.
В рецептата пише 42 грама мая (кубче)
Но аз имам само суха - от 7 гр.пакетчето.
Едно ли да сложа или повече?

# 662
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
В рецептата пише 42 грама мая (кубче)
Но аз имам само суха - от 7 гр.пакетчето.
Едно ли да сложа или повече?
Това на Йоткер предполагам, ама пък не помня за колко е, виж какво пише за колко кг брашно е. А рецептата, която ще ползваш с колко брашно е?

# 663
  • София
  • Мнения: 11 869
Да, на Йоткер е. Две ще сложа (едно било за 500 гр.брашно, а моята рецепта е за 1 кг) Simple Smile Всичко са си написали хората, ама аз се панирах в началото, преди да прочета Grinning

# 664
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Само не се панирай, тук сме, ще помагаме. Спорно месене! Hug

# 665
  • Варна
  • Мнения: 3 375
Здравейте,
правя в момента питката по рецепта на Морена https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_8944.html
Трябва ли тестото да удвоява обема си, преди да го оформя в тавичката? Или просто да си изчаквам по 15 мин почивка? Смятам че добре ми се получи маяната смес, и след това самото тесто е хубаво меко. Но сякаш в момента като е на топка, не се надува твърде много.

# 666
  • Мнения: 861
На задушени телешки пържоли , каква подправка се слага?

# 667
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Здравейте,
правя в момента питката по рецепта на Морена https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_8944.html
Трябва ли тестото да удвоява обема си, преди да го оформя в тавичката? Или просто да си изчаквам по 15 мин почивка? Смятам че добре ми се получи маяната смес, и след това самото тесто е хубаво меко. Но сякаш в момента като е на топка, не се надува твърде много.
За 15 мин. няма да порасне, само се поотпуска, защото все пак започва втасване.
Ако искаш, може да действаш с дългото втасване (вместо двете 15 мин. втасвания) - докато си удвои обема тесто, после да разделиш на три топки и т.н.
Ако искаш, карай точно по рецептата.  Hug

На задушени телешки пържоли , каква подправка се слага?
На червени меса им отиват - розмарин и салвия, на телешкото и естрагон.

# 668
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
Искам да направя разядка от бял боб... прочетох 100 рецепти в нета... ако някой прави сполучлива такава моля, да сподели рецептата си...

# 669
  • Мнения: 73
Здравейте, с какво мога да заменя майонеза от рецепта за салата с паста (макарони), царевица и др.?  Мислех за кис. мляко, но ще стане много воднисто. Идеи?
Благодаря предварително!

# 670
  • Мнения: X
Постна майонеза не е ли вариант? Може да се направи с вода от боб, грах и др.

# 671
  • София
  • Мнения: 12 242
Искам да направя разядка от бял боб... прочетох 100 рецепти в нета... ако някой прави сполучлива такава моля, да сподели рецептата си...
Правя една мексиканска разядка, но трябва да е пикантна и то доста пикантна, не знам дали ще ти хареса, другото е вид бобена салата , имам една тя е с лимон и е много свежа. Имам и още вид салати с боб, трябва да погледнеш, интересни са.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%B0% … D0%B0%D1%82%D0%B8

Скрит текст:


Скрит текст:

# 672
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
Скрит текст:
Искам да направя разядка от бял боб... прочетох 100 рецепти в нета... ако някой прави сполучлива такава моля, да сподели рецептата си...
Правя една мексиканска разядка, но трябва да е пикантна и то доста пикантна, не знам дали ще ти хареса, другото е вид бобена салата , имам една тя е с лимон и е много свежа. Имам и още вид салати с боб, трябва да погледнеш, интересни са.
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%B0% … D0%B0%D1%82%D0%B8

Скрит текст:


Скрит текст:
[/spoiler]
Благодаря... ще погледна... Весел празник...

# 673
  • Мнения: 12 341
В нашата къща открай време правим хайвер от боб. Бял боб, само сварен (ако е без люспи още по-добре) се отцежда хубаво от водата, пасира се, като се добавя олио, оцет и намачкан чесън.

# 674
  • Мнения: 73
Постна майонеза не е ли вариант? Може да се направи с вода от боб, грах и др.
ще има руска салата, затова не искам 2ра с майонеза.

Общи условия

Активация на акаунт