Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 150
  • Мнения: 623
Пържоли от свински врат с гъби, бейби морковчета, чесън, кромид.

# 151
  • Мнения: 3 764
Любими ястия за празник (а и за делник , когато има време):

В прорезите на цяло парче свински врат (каре) се редуват кашкавал или топено сирене и шунка (бекон).

Свинско филе , изтънено и завито на руло с плънка от задушени лук , моркови и гъби

Пилешки руладини

Плънката е кис.краставички , моркови , лук , гъби, бекон

Пилешкото филе е обвито с бекон

# 152
  • Мнения: 533
Кебап със свинско месо и праз
1 кг свинско месо
2 стръка праз
2 броя сушени чушки
1 кафена чаша олио
Изберете шарено свинско месо с малко мазнина. Нарязвате на не много дребни парчета. Поръсвате месото с  1 чаена лъжица сол. Праза измивате, почиствате  и нарязвате на колелца. Сушените чушки почиствате от семената и нарязвате на парчета.
В дълбок тиган или тенджера изсипвате олиото и след като се сгорещи изсипвате месото. Запържвате месото, като разбърквате от време на време, за около 20 минути, докато придобие златист цвят. След това добавяте нарязаните праз и чушки, слагате капака и оставяте да се задуши, докато празът омекне, като бъркате от време на време.

# 153
  • Мнения: 5 117
Нервозни кюфтета

кайма - 600 г свинска
кайма - 400 г телешка
лук - 1 - 2 глави рендосан
лют червен пипер - 1 ч.л.
чубрица,черен пипер, сол, магданоз и галета

Каймата се омесва с подправките. Престоява един час в хладилника. Оформят се кюфтенцата и се пекат.

# 154
  • Мнения: 1 690

Много обичаме картофени зспеканки с шунка,-бързо, лесно и вкусно.

# 155
  • Мнения: 312
Капама с цяло пиле

Нужните продукти:
1 цяло пиле
100 г сланина
3 ч. чаши ориз
2 глави лук
семена от копър
1 малка кисела зелка
буркан лозови листа
бульон от пилешки фенери
олио
сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:
Поръсете пилето с червен пипер и сол.
Препържете част от сланината и лука, нарязани на ситно. Добавете семената от копър и черен пипер. Залейте ги с малко бульон и щом го поемат, махнете от огъня и оставете настрана.
Измийте ориза и го "оцъклете" в тиган с малко олио. След това го добавете към лука. Разбъркайте хубаво плънката. Полейте с 2-3 черпака и оставете леко да се подвари оризът.
В голям отворен гювеч подредете на дъното останалата сланина и зелеви листа, след това сложете ориз, след това лозови листа, пак ориз, после пилето, лозови листа, ориз, най-отгоре зелеви листа, може и около пилето да наредите сарми. Залейте с бульон и поръсете с червен пипер. Затворете съда с капак и печете капамата около 2 часа и ½ на 170 градуса до пълната й готовност. Бон апети!

# 156
  • Пловдив
  • Мнения: 2 964
Ние обичаме пилешка яхнийка. И други неща, но сега имам снимка само на нея Simple Smile)
Импровизираме почти винаги:
- лук, гъбки, мини картофчета с кожичката, 2 моркова едро нарязани и 5-6 пил. бутчета се заливат с водичка, по желание и малко винце. Добавям масло , олио, черв пипер, подправка за готвене, малко сол, черен пипер и задушавам на бавен огън. Като изври от водата по някое време добавям пюре или сок от домати, напоследък от чери домати купувам. Още малко да покъкри и воала Simple Smile)

# 157
  • Мнения: 1 212
Любима рецепта - мини кюфтенца с доматен сос.

500 г кайма
1 консерва доматен сос
1-2 средни моркова
черен пипер
1 средна главалук
сол на вкус
олио
магданоз
риган
чубрица
пармезан - няколко щипки

Оформят се малки кюфтенца, като в каймата се слага сол, черен пипер, лук, риган, чубрица.
Първо се запържват морковите.
Слагат се в намазана с мазнина тавичка кюфтенцата да се запекат леко на 250 градуса в йенска тавичка, след което добавяме и консервата доматен сос, магданоза, морковите и малко риган или/и босилек (по желание).
Когато се сгъсти сосът, се поръсва настърган пармезан и се оставя в горещата фурна.

# 158
  • Мнения: 831
Любимата ни рецепта е Свински пържоли с прясно мляко. Бърза и лесна. Месото става крехко и сочно. Изпълнението на рецептата е следното. В тавичка поставям пържолите, който предварително осолявам и поръсвам с черен пипер, заливам ги с прясно мляко. Слагам да се пекат на умерена фурна. Това е Simple Smile

# 159
  • Плевен/Телиш
  • Мнения: 10 792
Султан кебап

Необходими продукти:
8 кори за баница
500 гр пилешко месо от бут (може и филе)
1 морков
2 глави лук
2 супени лъжици доматено пюре
1 щипка захар
сол, кимион, черен пипер
магданоз

За сос Бешамел:
50 гр масло
2 супени лъжици олио
250 мл прясно мляко
100 мл вода
сол
200 гр настърган кашкавал

Загряваме олио в тиган и запържваме нарязаните лук и морков. Добавяме нарязаното пилешко месо с малко вода, за да не залепне и задушаваме за кратко.
Добавяме доматеното пюре, захарта, солта, черния пипер и кимиона. Разбъркваме, готвим 4-5 минути и сваляме от огъня.
Приготвяме соса. В подходящ съд загряваме олио и масло. Сипваме брашното и бъркаме, за да се запържи леко, наливаме прясното мляко и водата. Бъркаме, докато леко се сгъсти, овкусяваме и сваляме от огъня.
Слагаме две кори в купичка, като краищата висят свободно. Пълним с част от плънката, събираме краищата отгоре, обръщаме в намаслена тава - получава се топка. Повтаряме още три пъти. Заливаме топките със соса и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

# 160
  • Мнения: 849
Сочни шишчета.
Продукти : 1 кг сочно шарено свинско месо, соев сос , сока на един портокал, оцет балсамико 1 с.л., зехтин 2-3 с.л , олио 3-4 с.л., кокосово масло 2с.л. , 2 глави червен лук. Подправки за овкусяване : Сол, червен пипер / бибер/ , кимион, черен пипер, самардала. Начин на приготвяне : Месото се нарязва на  кубчета осолва се и се поръсва със всички подправки,  Лука се обелва и разрязва на две . В дълбок съд се слага месото и се полива с марината от соев сос , портокалов сос , оцет баламико, зехтин, олио . Завива се със фолио и се оставя в хладилника поне за 6 часа. Преди печене се нанизват овкусените парчета месо в последователност резен лук , кубче месо ит.н. Пече се на нагорещена скара , предварително почистена със парче сланина. месото с9е консумира с червено вино ! Да ви е сладко.

 

# 161
  • София
  • Мнения: 1 046
Свински ребра на фурна.
Ребрата се мариноват с любими подправки,в тавичката се налива около 50мл. червено вино.Тавата се покрива с фолио.Слага се във фурна на 200 градуса за 1 час,след това на 150 градуса за 2,5 часа.
Върви с чаша червено вино.

# 162
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 306
Агнешко бутче с дроб сърма

# 163
  • Мнения: 319
Пълнено пиле с печени картофи
Необходими продукти:
1 пиле
250 гр. кайма
150 гр. ориз
гъби от буркан
1 глава лук
чубрица
черен пипер
червен пипер
олио

Начин на приготвяне:
Каймата и лукът се запържват в чиния с олио, след това се добавят чубрицата, червеният и черният пипер и гъбите. Оризът се сварява и се разбърква с изпържената кайма.
Пилето се измива добре и с игла се зашива като се оставя малка дупка за пълнене. Като се напълни дупката се дозашива, полива се с мазнина и малко вода и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса
 като се завива с фолио. Докато пилето се пече се обелват  и нарязват картофите. След около 30-40 мин фоиото се маха и се добавят картофите към пилето. Пече се още около половин час.

# 164
  • При децата ми
  • Мнения: 3 106
Обичам много агнешка дроб сарма:

1 агнешки комплект
200 г ориз
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус   

за заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне   

Приготвяне:

Агнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват със студена вода. Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути. Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час. След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва. Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер. Слагат се дреболиите, нарязаните на ситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл. от бульона и се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се завива с булото и се пече на 180 градуса за 50 минути. Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути.
По желание се поднася с кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт