Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 24

• 30 542
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Sabrina, не съм специалист по кърмене, но успешно кърмя второ дете до едногодишна възраст. Аз редувам двете гърди. Никога не съм се цедила. Подкрепям тезата, че бебето само си регулира необходимото количество. Чрез цеденето можеш да предизвикаш свръх лактация.

# 121
  • София
Сабрина, ако бебето ака всеки ден по 3-4 пъти, ако чуваш да преглъща и усещаш гърдите поизпранени след кърмене-значи бебето просто укрепва и се насуква по-бързо.
На някои бебета им стигат 15 минути, на други са им нужни 40. Но е важно през тези 40 да сучат наистина, не просто да дремят...та понякога и час не е достатъчен с поспаливо и отпуснато бебе. 
Няма нужда да изцеждаш, освен за облекчение, ако бебето се нахрани добре само от една гърда и другата е напрегната. Не до край, а колкото да омекне. Ако се притесняваш дали се наяжда, винаги може просто да предлагаш по-често...още едно или две кърмения винаги са от значение Simple Smile

Момичета, ако сте в западния край на София, ЛЛЛ ще има бебешко кафе в кв.Илинден. Срещата е подходяща за бременни, настоящи майки, татковци, баби...всеки който се интересува, иска да попита или сподели.
Както всички други събития на ЛЛЛ , и тази е със свободен вход. https://www.facebook.com/events/1701417706667993/

# 122
Дези, благодаря ти 😊 За сега дори няма сух памперс, ака и пишака добре. Чувам я че преглъщане много ясно и силно, в гърдите нямам напрежение. За сега ще се кърмим така без да се изцеждам.

# 123
Въпросче към опитните кърмещи мами ☺️ Все се притеснявам да боядисам косата си, вие правите ли го? Дали би се отразило на кърмачето ми/кърмата? Бебчо е на 5м., изключително кърмен. Не мога да изцеждам и хвърлям евентуално кърма... Ще се радвам да споделите опит 😉

# 124
Според мен няма проблем. Ако използвате амонячна боя, гледайте бебето да не е в стаята като седите с боята и проветрете хубаво.  Аз не се боядисвам и нямам личен опит, но не ми се струва опасно
Статия на Хедра: https://xedra.wordpress.com/2010/03/03/beauty/

# 125
Аз с безамонячна бих се боядисала, благодаря за мнението!

Според мен няма проблем. Ако използвате амонячна боя, гледайте бебето да не е в стаята като седите с боята и проветрете хубаво.  Аз не се боядисвам и нямам личен опит, но не ми се струва опасно
Статия на Хедра: https://xedra.wordpress.com/2010/03/03/beauty/

# 126
Кърмя от почти година и се боядисам, няма проблем.
С първото дете също кърмех и се боядисвах.
Само докато бях бременна ползвах безамонячна боя, защото просто не ми понасяше миризмата на амонячната.
Не се притеснявай energy__

# 127
Момичета малко извън темата имам въпрос, много ме боли от лявата страна точно под последното ребро и същото място на гърба. Болката я имам от една седмица и все не ходя да ме види личната защото знам, че ще ми изпише сумати лекарства и след това ако не ми мине други Sad. На какво може да се дължи и на какъв точно лекар трябва да отида?
По принцип и нищо не пия за болката, тя е постоянна средно силна. Издържам на болка и за това гледам да трая но се и притеснявам Sad

# 128
Аз залагам на бъбрек. Идете на лекар, за да не стане нещо сериозно.

# 129
  • Пловдив
Най-добре лекар, Aya. Мен ме ръчка някой нерв редовно там, понеже нося беба предимно от ляво, но лекар ще си те разпита как боли. Дали е като да не можеш да си поемеш дъх (нерв) или бъбрек или нещо трето.

# 130
Благодаря ви Heart, добре че ми напомни за бебеносенето. Точно и аз го нося предимно на ляв хълбок. Той и моят не иска да седи в количката и така. Днес ще се ходи на лекар. Извинявам се за спама.

# 131
Аз от кашляне си бя докарала интеркостална невралгия, т.е. зверска болка между ребрата.

# 132
Аз от кашляне си бя докарала интеркостална невралгия, т.е. зверска болка между ребрата.
Да, случва се често. Но в общия случай е по-високо, средната част на ребрата и понякога имитира дори сърдечна болка.

# 133
Момичета, имам голям проблем с един блистер. От 2-3 седмици се е формирал, точно откакто избиха първите зъбки на малката. Дупчих го сигурно 10 пъти до сега и няяяяяма махане. Случвало се е да го отлепя и веднага да дам да суче, за да не залепне, пак седи! Не ми е за пръв път, досега все съм се оправяла, но какво е това чудо!!! Ясно е, че не засмуква правилно заради зъбите, усещам ги как се допират до зърното докато суче, че и ме гризка понякога. И това само на дясната гърда, от ляво е всичко нормално... Кърмя я от новородена в поза люлка, легнала се мъчих сумати време, но и на двете не ни е удобно. Въобще мога ли да направя нещо , за да го разкарам тоя блистер или да чакам да свикне с новото нещо в устата си?
Кактусче, как е малката русокоска днес? Голямата ми дъщеря си изби 4 предни зъба при едно падане по лице като малка, как не умрях тогава на място, като видях пълната с кръв уста.... Та като прочетох за вашия инцидент, ми се сви сърцето Cry

# 134
Ох, че кофти. Явно зърното се разранява от зъбите на бебето и в следствие на това постоянно се появява блистер(има възпалителни изменения в клетките на зърното и струпване на имунни клетки, блистерът е един вид отговор на имунната система срещу възпалението). Пробвала ли си да киснеш зърното в топла подсолена вода? Мажи го зърното със кремче също, лансинох или нещо друго с ланолин. И пробвай да коригираш засукването всеки път. Аз директно прибирам гърдата като си позволи да ползва зъбки. Правя й забележки, кадвам, че мама я боли много така.
 Ще мине!
Скрит текст:
благодаря, че питаш. По-добре е. Тъканта на езика най-накрая се прибра, оттокът мина, сега има отворена цепнатина (преди беше зейнала отворена рана със стърчаща тъкан наоколо, много страшно и гадно изглеждаше тая дупка). Благодарение на стоматоложката ми и на Хедра се оправихме в домашни условия, не се стигна до хирург. Макар, че се чухме с двама челюстно-лицеви хирурга, но готовността им да шият, а не да дадат базов съвет например как да спрем кървенето в онзи момент, рязко ме отказаха да я травмираме допълнително и да я разкарваме по нощите в събота. А и тя беше в такава болка и стрес, че самото качване в колата беше немислимо, седеше ми на гърдите и всичко беше в кръв. Ужасна история. Но има и такива моменти. Кърменето пак ни спаси 😆Четири избити зъба ми звучи като тотален ад, не знам как си запазила самообладание. Аз яката се бях разтреперила по едно време.

Общи условия

Активация на акаунт