Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 24

• 30 547
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, откачам 🤯 нормално ли е приспиване на гърда по час-час и половина? Аз просто нямам нормална вечер 😩 едва издържам от глад и да не се напикая докато малкото се кротне 😭
Поредната такава вечер. Като новороден не е сукал толкова продължително, сега на 1 година какво стана....

# 136
Мдам, добре дошла 😂зъби вероятно или просто не му се спи в тоя момент. Пробвай по-късно или по-рано приспиване. Пробвай да вкараш и някаква различна рутина. Ние четем книжки например.

# 137
Кактусче, книжките се хвърлят и се превъзбужда още повече 😖. Огромен кеф му е да тича из стаята на колене и понеже прозорците са до земята, да гледа през тях и да се омотава в пердетата 😕. Това всичкото на тъмно.
Като прави така го оставям да се надивее, ама това чудо край няма, тази вечер суче непрестанно от 20:00 до сега и още не е заспал 🥺.
Сутрин става в 9, после спи от 11 до 12, после пак от 15:30 до 16:30 и го слагам последно в 20:00. По-рано няма ли да е още по-свеж? А по-късно хич не ми се иска 🥺

# 138
  • София
И аз по два часа вися и кърмя докато заспи малкият, но той е на 5 месеца. Само че така не мога да си погледна каката вечер, изобщо нямам време за нея. Ето, още не е заспал, а сутрин става най-късно в 06:30 ( с 2-3 будения през нощта ). Та аз докато си легна и трябва да ставам. Да не говорим, че и през деня не спи! Така че, има и по-зле Wink Аз направо завиждам за спането до 09 ч! Дано и моето с времето започне да спи малко повече.

# 139
Флъфи, явно му е рано в 20 часа. В 21, в 22, нещо такова пробвай. Той става в 9 и спи през деня, нормално да не му се ляга в 8 вечерта. Поне по опит с дъщеря ми, абсурд да стане в 9 и да легне по-рано от 22.30.

# 140
При нас спането се оправи за буквално 2 вечери. Винаги нощем избягвам да говоря, за да не си помисли детето, че е време да си играем, но реших да пробвам да обясня, че е време за сън и то взе че ме разбра. Няколко пъти пращах и таткото да си приказват и той това обясняваше, че е тъмно и е време да се спинка и детето от безброй будения мина на 1-2, та даже една нощ си спа като пич цяла нощ. Аз съм привърженик на ранното лягане, смятам, че понякога е трудно да се различи преуморено и превъзбудено дете от дете, на което не му се спи. Голямото ми дете на почти 5 си ляга в 21-21:30 най-късно, става около 7 и нещо, следобяд спи час-два. Малкото на година и 9 месеца ляга в 20, става към 7, следобяд спи много различни, понякога час, понякога 3 часа.
Кактусче, съчувствам на теб и детето. Моето малко постоянно се прибива. До сега няколко пъти си разбива устата по възможно най-тъпите начини. Няколко пъти си прехапва зверски езика.

# 141
Ох, че кофти. Явно зърното се разранява от зъбите на бебето и в следствие на това постоянно се появява блистер(има възпалителни изменения в клетките на зърното и струпване на имунни клетки, блистерът е един вид отговор на имунната система срещу възпалението). Пробвала ли си да киснеш зърното в топла подсолена вода? Мажи го зърното със кремче също, лансинох или нещо друго с ланолин. И пробвай да коригираш засукването всеки път. Аз директно прибирам гърдата като си позволи да ползва зъбки. Правя й забележки, кадвам, че мама я боли много така.
 Ще мине!
Скрит текст:
благодаря, че питаш. По-добре е. Тъканта на езика най-накрая се прибра, оттокът мина, сега има отворена цепнатина (преди беше зейнала отворена рана със стърчаща тъкан наоколо, много страшно и гадно изглеждаше тая дупка). Благодарение на стоматоложката ми и на Хедра се оправихме в домашни условия, не се стигна до хирург. Макар, че се чухме с двама челюстно-лицеви хирурга, но готовността им да шият, а не да дадат базов съвет например как да спрем кървенето в онзи момент, рязко ме отказаха да я травмираме допълнително и да я разкарваме по нощите в събота. А и тя беше в такава болка и стрес, че самото качване в колата беше немислимо, седеше ми на гърдите и всичко беше в кръв. Ужасна история. Но има и такива моменти. Кърменето пак ни спаси 😆Четири избити зъба ми звучи като тотален ад, не знам как си запазила самообладание. Аз яката се бях разтреперила по едно време.
Не съм пробвала да кисна в солена вода, то май това е единственото, което не ми е дошло на ум, ще го тествам. И като се накисна после какво да правя? С кърпа ли да мина, да дупча ли пак? Иначе да, гледам да се мажа често с ланолин, за да е хидратирано зърното и помага поне малко да се възстанови горкото от това зверско дъвкане/ хапане.
Кактусче, радвам се, че Тея се възстановява, от описанието ти ми се изправя косата!!! Дано бързо забравите случката и да не й остане травма. Да живеят кърменето и топлите майчини ласки!!!
 А аз какво да ти кажа по повод на случката с избитите зъби-тя беше със свекърва ми като падна, но и ние с мъжа ми бяхме наблизо. Аз като видях свеки да си скубе косата и повече се притесних за нея...Малко ми се губят следващите моменти, общо взето много кръв и адски писъци. Помня обаче травмираните, подути и насинени венци и огромното ми притеснение, че ще си ходи като беззъба баба поне 2 години, докато не израстнат постоянните зъби. А да, и че после мъжа ми й обра зъбките от асфалта, много беше гадно, много. Но оживяхме. Всъщност така като се замисля - тогава щом съм оцеляла, сега от един блистер ли ще се плаша?!?!?

# 142
Добре де, малко варварско, ама ще предложа...първо киснене или душ, после обтриване, ако не се махне, тогава с иглата отлепване и хващате пинсетата и ако можете щипвате тази кожичка, която пречи. Аз съм го правила, нямаше кръв, но не твърдя, че е най-правилното. На мен ми беше писнало да се лепи отново и отново и реших да действам. Просто тази излишна кожа трябва да се махне, защото явно вече е достатъчно голяма, че да няма къде другаде да иде и все се лепи.

# 143
Ваня, аз си бях взела бележка за късното му слагане да спи по книгата за съня и от тогава все го слагам в 20:00 и това имаше страхотен ефект. Вярвам, че не трябва да ляга по-късно, защото видях положителния ефект от ранното лягане. Освен това има бонус и за нас с баща му - малко да се видим за час-два преди да легнем да спим.

Кактусче, не бях влизала сумати време, сега прочетох за случилото се 😖
Дано зарастне бързо и да забравите и двете за неприятната случка 😢

Gattaccio, смело с иглата, добре е да се махне тази кожа. Аз имах Н на брой блистери и все с игла лекичко дръпвах кожата и шурваше веднага мляко. Сложете едно кубче лед за малко да изтръпне и дърпайте смело. После мъничко спирт и намазвате кърма до засъхване.

# 144
Флъфи, за да не умираш от глад поне вечеряйте по-рано и ги взимате с вас на масата 😉

# 145
Здравейте ☺️ педиатърът ни каза, когато бебчо стане на 5м. да започвам захранване. Детето ми е изкл. кърмено и смятах да започна захранването на 6м., това и обясних в кабинета. Отговорът беше, че се захранва между 4 и 6м. и 6м. идвало малко късно и децата после не искали 😮 На тази последна консултация бяхме на 4,5м., 6.800кг. и 67см. (550г. наддаване +3см.) Предния месец пък беше наддал 500г. и 3см. Никога не е споменавано, че има някакъв проблем. Мисля да си изчакам до 6м., какво е вашето мнение?

# 146
Следете за признаци на готовност за захранване. Някои деца ги проявяват по-късно, други по-рано.

# 147
Според мен е рано. Не може да сяда, поглежда храната ни отвреме навреме но нищо особено.

Следете за признаци на готовност за захранване. Някои деца ги проявяват по-късно, други по-рано.

# 148
Щом не може да сяда е рано. То няма как да захранваш легнало бебе. Аз изчаках моя човек сам да започне да се набира и да сяда и след седмица започнах.  Започна да се набира на 5+, започнах захранване на 5++, което беше миналата седмица. Голямо мазане пада Stuck Out Tongue Winking Eye

# 149
Момичета, помагайте.
Имам бебе на 2 седмици. Роди се в 37ма седмица, 3130 гр, 50 см, всичко и е точно. Много трудно засука в болницата, но после уж всичко беше наред. Е, от както се прибрахме, ако 3 пъти засуче - 5 не иска. Изпада в кански истерии, пищене и не мога да я накарам по никакъв начин. Цедя и давам, дохранвам и с АМ. След 1 час на циците днес, изяде 80 мл изцедена. Случвало се е и след 1 час сучене, да яде пълна доза адапте. Мама заключи, че ми е рядка кърмата - ходи ибяснявай после, че рядка кърма не съществува. Чувам я, че преглъща, а и като я вдигна устата и е пълна с мляко.. Дала съм си още седмица - две и се отказвам, то това живот ли е - истерии, хранене, после по час на помпата..

Общи условия

Активация на акаунт