Отговори
# 285
  • при Arctic Monkeys
здрасти на всички мами и бебета!
моето бебе се казва Рая и се роди на 1.07.
за сега се кърмим, благодарение на мъки и упоритост.
коликите борим със Саб и Бейбинос, но тях не иска да ги пие много
препоръчвам ви чая на Хип, аз мисля,че има полза...
виждам, че Assinka отново е тук и дава съвети, браво! Peace Hug

# 286
  • Стара Загора
Здравейте и от нас!!!От една седмица сме си вкъщи,но нямам никакво време да пиша.Възстановяваме се двамта с бебо-аз от секцио(наложи се след 5 часа мъки и никакъв изглед да излезе бебо) ,а бебо го обезводниха в родилното и беше на системи със температура.Сега уж всичко е наред и дано да е така.
И ние не искаме да спим през деня-ядем,акаме и следва кокорене до следващото ядене.Понякога ядем 10 мин.,а друг път 50,но лека полека ще свикнем един с друг.

# 287
fiona,за бебка. Давам и сокче от круша или от сливи,само че на Хип.Правя и отвара от овесени ядки. Или я давам вместо водичка, или правя някоя добавка с нея.
София е на 12 дена мога ли да и давам такав отвара от овесени ядки? И как се прави?Аз ще питам и педито какво да правя.
Тя си ака , но много трудно някой път- така се напъва и опъва крачета и плаче.Нее да има запек, но понякога ака трудно.Не знам дали това е за претиснение?!!?

# 288
Здравейте и от мен

Ние ползваме само Инфакол, много съм доволна. Бяха ни свършили предните и 1 ден беше със Саб Симплекс ужас. Добре че бързо пристигнаха другите и сега сме се презапасили. Давам му ги и Криси си ги хапва с удоволствие. Понякога ако има адски силни колики му давам още една доза и след 2-3 мин му минава. И при нас коликите са през ноща. Но с капките само малко проплаква на сън и дори не се събужда. Относно съня и ние не спим, понякога заспива чак след 2-3 хранения, почти целия ден си е буден.
Иначе добре си наддава видимо е пораснал. Разхождаме си се всеки ден и на наго му е много приятно. Спинка винаги навън.  Heart Eyes
Прекрасен ден ви желая и да намерите повечко време да си поспинкате

# 289
  • на правилното място, в точното време
фионче, предполагам, че може. Приготвят се по следния начин : в 200 мл. вряла преварена вода запарваш 2 суп.лъжици овесени ядки.Киснат 10-ина минути и после си ги даваш.Аз ги давам без захар и Йоанна си ги пие така и вместо вода, а и понякога й давам АМ с тази вода. daniela77,благодаря за инфото за Инфакола.Дано имат ефект и при нас.

# 290
И аз съм давала вода от овесени ядки по рецептата на Равия, наистина помага при запек.Maxin ако искаш пробвай! newsm10
Даниела77, ти преди всяко хранене ли даваш Инфакол и за колко време ти свърши шишенцето? Чая на хип изобщо не ни помага, даже имам чувство, че повече му дразни стомаха.

# 291
Pipi при нас чаят също дразни стомахът  Tired
Сега сме на лайка която подменям всеки ден.
Но бебо пие не повече от 30-40 мл вода само като плакнем устичката след хранене.
Иначе не давам.

# 292
  • Варна
Здравейте пак!
На бебо бузките и челото са му в едни много ситни пъпки от 3 дни. Мислех, че е от претопляне, защото аз май го понавличам повечко, но пък трети ден не минават, а пък са и само по главата. А в началото като го претоплих имаше по цялото телце. В сряда сме на лекар, но ми е притеснено, така,че ако някой има идея от какво са да каже.

# 293
  • София
morskasirena, и при нас е така - появиха се тия пъпчици в жегата. най-напред по вратлето и зад ушичките, после по дупето и крачетата. сега има и на бузките, а тия по крачетата и дупето намаляха.
ако научиш нещо от педито - сподели, моля!
нашето педи ги видя, ама рече, че май не били от претопляне, а от алергия, но аз мисля, че това са глупости...

# 294
  • някъде
Мамита, как разбирате че бебчето има разтройство?  newsm78  Моят бебок ака много рядко- почти като кафява водичка и то винаги когато сменяме памперса- първо пишка и после се надува, пръцка и ака!
Пъпчици и ние имаме малко на двете бузки, но незнам на какво се дължат!
Колкото до спането- понякога като се нахраним и заспива веднага, но друг път започва да присвива крачета, да хълца и така се разсъмва и после може да будува чак до следващото хранене, но когато сме навън е екстра за него- заспива даже без биба! baby_neutralНие много си обичаме бибата- на мен ми е малко притеснително, но щом като се успокоява и заспива с нея нека си я "папка"!

# 295
Здравейте пак!
На бебо бузките и челото са му в едни много ситни пъпки от 3 дни. Мислех, че е от претопляне, защото аз май го понавличам повечко, но пък трети ден не минават, а пък са и само по главата. А в началото като го претоплих имаше по цялото телце. В сряда сме на лекар, но ми е притеснено, така,че ако някой има идея от какво са да каже.

Морска сирена, моята бебка също има такива пъпчици  по бузките и челото, днес бяхме на консултация и педито каза, че това е детско акне и някакъв себореен обрив или нещо подобно и ни предписа за мазане EXCIPIAL CREME, което не е лекарство, а хидрокрем, пише го в листовката му. Сега ще я мажа да видим ще има ли ефект, ще пиша, но все пак питай и твоя лекар.
Лек ден!

# 296
Здравейте,

направих албум 'Нашите бебета на 1 месец'. Там можете да показвате колко се порастнали.   love001

За съжаление още не ми е останало време да изчета какво сте писали, затова няма да се включвам по обсъжданите теми.
Цунки на бебоците!

# 297
Здравейте,
и ние имахме такива пъпчици, но моето педи (което ми е и свеки) ми каза да взема кремчето на
Mustela STELATRIA http://www.roditeli.info/mustela/bebe/
и ни минаха почти 100%, а съм го мазала 2-3 пъти най-много
така,че пробвайте
Да Ви се похваля мой то Гоги за 20 дена е наддал 1кг. Simple Smile

# 298
МИНАВАМ НАБЪРЗО И КАКВО ВИЖДАМ Shocked КАКВИ СА ТЕЗИ СОКОВЕ И ОТВАРИ ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ!!!!????? Овесените ядки съдържат ГЛУТЕН!!! Препоръчва се той да се намеси в храненето на бебето след 6-тия месец, но по-добре по-късно... И СОКОВЕТЕ СА ЗАХРАНВАНЕ... Моля ви се момичета, цяла седмица на кърменето правим по въпроса, имате цял форум с информация и късно захранващи майки, не защото правят експерименти с децата си, а защото така е по-добре за незрялото бебешко стомахче
Соковете са високо киселинна и целулозна храна. Бебешкият стомах реагира остро често с колики, тъмно зелени изпражнения, обриви или без моментна реакция, но по-късно в годините се появява чувствителност точно към първите въведени по този начин плодове.
Дадох ви линкове, за да не ровите сами в Библиотеката, много моля прочетете Praynig Не заради вас, заради бебетата Grinning
Айде сега много гушки и се извинявам ако съм прозвучала грубо, ама по това време на дененощието и с болно гърло... бяга ми пунтът и тактиката Wink

# 299
  • на правилното място, в точното време
  Асе, за момента единственото нещо като резултат поне при нас е,че Йоанна се изаква след соковете и след отварата от овесени ядки. Не съм привърженик на термометър в дупето, а друг вариант да я накарам да се изака не знам, така че....дали е захранване и какво съдържат овесените ядки нямам идея,просто има ефект при нас. И с баткото, който е на 15, така съм постъпвала и за сега няма никакви изявени алергии от "ранното захранване". А и всеки сам взима решения за децата си. От библиотеката на кърмаческия форум взимам това, което преценя ,че е добре за детето ми.  Всяко майче, може да прецени сама за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт