Отговори
# 300
  • Варна
Наде къде етози албум, че не мога да говидя?

# 301
Равиа, много си права, но има и други начини да се изака едно бебе. Аз още снощи се извиних и се надявам наистина да не съм прозвучала грубо. Peace Не знам как се храните - смесено или на кърма, но ако сте само на кърма е нормално щом бебето влезе във втория месец да разреди аканията дори до веднъж на седмица. И това не е запек. А масаж на коремчето с длан, свиване на крачетата последователно към коремчето също раздвижват перисталтиката.
И да, наистина всяка майка решава. Просто ви приемам като много близки. Отново се извинявам и няма да се повтори случката - обещавам Simple Smile

# 302
  • някъде
Някъде назад в темата бях чела че една от вас дава вместо водичка чайче мисля че от копър на бебето против колики. Моля ако някой се сети или прави така да каже, ако ли не ще се поровя назад за да го намеря.
Нас май са ни налегнали много коликите. Давам Саб, но нещо май не помага много. Tired

# 303
Указания за даване на вода на новородено - ето тук можете да прочетете за водата Simple Smile

# 304
Наде къде етози албум, че не мога да говидя?

Сега е още празен и се вижда само като се логнеш.

# 305
  • София
за Инфакола да кажа - излочихме вече едно шишенце, не мисля, че има ефект. когато си има колики - има си ги. просто не са всеки ден.
чай против колики на Хип давам и аз вместо вода - водата не иска да я пие.

а да попитам - има ли други бебчовци, дето по цял ден не спят, мрънкят, нервничат и се успокояват само с биберон?

# 306
Здравейте мами Laughing

Чак сега успях да седна за малко.Разбира се имам много да чета и се надявам скоро да наваксам.
Ние с бебка сме добре Grinning
Много послушно бебе е само папкаме и спинкаме.
Аз все още се възстановявам,защото беше доста тежко раждане,но се надявам много скоро да влезна във форма и да си изпълнявам задълженията като истинска мама.
Добре,че майка ми е тук, че не искам и да си помисля как щх да се оправям ако бях сама. Нито мога да ставам като хората нито да ходя добре,но.........важното е,че имам бебка Hug Hug Hug

Честито на всички нови мами,които съм изпуснала за това време.
Радвайте се на вашите съкровища и ги обичайте.

# 307
Здравейте!
Минавам само за малко , че много ми се спи днес !
Много е гадно времето тук в София и едва си правим разходките  #Cussing out
Иначе сме добре папкаме, нанкаме , акаме и хленчим от време на време!
При нас мисля че поизчезнаха коликите въпреки  че давам вече сокчета от ябълка и морков Simple SmileМного и харесват Simple Smile
Иначе didi_81 аз давах чай от копър и имаше ефект Simple Smile
Това е от нас !Целувки!

# 308
Здравейте !
Нашите болки се оказаха колики а не запек.А аз тъкмо си мислех , че са се оправили- то е било само за първата нощ.Пием си и чая бебезан(по 1 лъжичка преди хранене), редувамес 15 капки Саб Симплекс, и аз пия чая на Хип (с анасон и копър) и явно не помага.Сега се редуваме с таткото .Започва да плаче много вечер към 1-2 до сутррин до към 6-7 на спи малко  спокойно , после плаче и се редуваме той до към 3-4 аз след това.
Снощи как ме валя  чак подложките на сутиена бяха мокри Laughing
Утре сме на контролен преглед при педиатърката и ще правим пробно кърмене.
София обикновено заспива след 10-15 мин сукане от едната гърда- аз ги редувах- и после не мога да я събудя.А от вчера започнах да я уригвам по няколко пъти  докато яде и това я държи будна.И през деня и сменям памперса(само ако не е акала)по средата на кърменето, а не преди това.И после я слагам и на другата гърда - и тя се разсънва и суче и от там по 5-8 мин .Така я изморявам повече и после направо си заспива.
лек ден и ако не влизам още - спокойна нощ!

# 309
Фиона, само искам да ти кажа, че количеството, което бебето изсуква на едно кърмене не е показателно. истинското пробно кърмене се прави за 24 часа - важно е количеството за цялото дененощие, защото един път бебето може да суче 40 мл., а друг 120мл... изобщо бебетата са си хора Wink Не им се тъпче всеки път Wink Та ако нещо не изяде заветните 110 гр. да не се шашнеш Grinning

# 310
  • някъде
Мама Писана, а от къде взимаш този копър за да правиш чай- в аптеките ли се продава... newsm78 По колко даваш на ден да пие бебочето? Може ли да се предозира и да му подразни коремчето /ако изпие повече/ newsm78
Асе, какви са тези 110гр- не трябва ли да изяждат към 60мл на ядене! Thinking
Джам, и ние не винаги спим, а когато не спим сме задължително с биба, защото така спира да мрънка и се успокоява! baby_neutral
Вашите бебенца спокойно ли спинкат, защото ние повечето пъти се протягаме, мрънкаме, правим физиономии докато спим?
Бени, тъкмо днес се сетих за теб, че не си се включвала  Hug
А къде изчезна Люба Ризова- в предишните теми се включваше? newsm78

# 311
  • някъде
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОПОВА!!! newsm59  ura Tada baloni
ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, ЛЮБОВ, И БЕЗБРОЙ ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ!!! lovekiss newsm51

# 312
Момичета вече трябваше да имаме нова тема кой ще я прави?
Ние днес сме на първата консултация и ваксина!Незнам как ще мине дано всичко е наред!После ще пиша!
Снощи имахме адски колики и днес ще питам вече сериозно какво да и давам че не вярва че са колики било рано та сега вече след 20 дена ще се съгласи че са колики! ooooh!
А иначе други проблеми за сега нямаме да чукам на дърво!Спинка си яде си ака,само след яденето в 21 часа се почва рев до към 12-1 и това е!Вие като къпете само с вода ли или и нещо като сапун или шампоан,аз с нищо до сега не съм я мила само ВОДА! #Crazy
Абе щях да питам сега вече си се регулира тая лактация и не тека така като чешма та кво да я правя тая помпа да я прибирам за след време или да взема да я продам! newsm78Май ще си я прибера че е хубава пък после ако ми затрябва !Сега хич не цедя а вие?
И тука комшулъка ме збърка с това захранване да съм давала сок на 20 дена!Божеее бях чувала към 3 месец ама 20 дена и да давам сок!НЕ
Изчетох линковете на Асето и ще си държа на моето си мнение формирано и преценено от мен !а и сега ще видим мнението на нашето педи и ако и тя нещо ми се прави ще видим кво ще правим!Но според вас кога да се започне нещо различно от кърма? newsm78

Хайде някой да прави темичка че тука няма място! bowuu

# 313
Ели, помпата си я дръж. Като започнеш да захранваш (поне изчакай 4-ри навършени месеца) е добре да разреждаш първата храна (картоф или оризова каша) с кърма. Така вкусът е по-познат и детето го възприема. Довечера ще взема да ви копна и един линк за симптомите за захранване...
Диди, така се смята количеството за адаптето, така преценят докторите и за кърмата 100+месеца т.е. на един месец - 110 мл. , на два 120, на три 130 мл...така твърдят. иначе бебетата, независимо с какво ги храниш имат свое мнение Wink Така и трябва.
И наистина момичета, моля ви, прочетете за късното захранване и за това какво причиняват соковете на лигавицата на стомаха. Докторката, която откри сега Консултативния център по кърмене към МД е гастроентеролог и е твърдо ЗА късното захранване, като тя е човек, който добре познава развитието и съзряването на човешката храносмилателна система.

# 314
Честит рожден ден на Попова! Много щастие и усмивки ти пожелавам!    bouquet

Иха,вече сте почнали със сокчетата  newsm78 Тия педиатри бе,ще ги бием  Wink

Аз смятам да захранвам по-късно.Ще видим какво ще реша в последствие.
Според мен соковете само ще обострят коликите на бебенцето.Ще му раздразнят стомахчето.
Между другото разбрах от една приятелка че пасирала диня на нейната бебка освен моркови и яб.
Асе давай мила линкът за симптомите за захранване  Heart Eyes

Попова ти прочети ли за компресия на гърдата? Подобно захващане използвам аз от 2-3 дни като давам зор на Галко да суче без зърната.И вчера успях.Сука и от двете гърди без зърна.Днес пак го пробвах.Пак засука.
Ако искаш се пробвай.Хващаш ареолата между показалеца и средният пръст и я притискаш малко за да се сплеска.Нека бебка да е сънена за да не разбере кво точно става и да не се сърди много.

Ели ние къпем с бебешки сапун засега.

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 15:25 от Ренито

Общи условия

Активация на акаунт