Абитуриентски страсти 2020/2021

• 142 619
  • 1 601
  •   1
Отговори
# 300
Зависи от повода купувам нов тоалет, за бала на детето купих два, за изпращането, по ежедневна и за вечерята в ресторанта, коктейлна....веднъж съм майка на абитуриентка! За редки поводи примерно новогодишна вечер в скъп ресторант също, на много поводи и събирания си ходя с роклите които имам, добре че имам много за всякакви поводи и кг. Blush

Би ли препоръчала магазини или сайтове, че аз съм до никъде с тоалета...
Едва ли ще ти допаднат, аз нося класически неща, купих ги от Сузи Стил, едната рокля е синьо и бяло, синя дантела нагоре върху балото и тъмносиня надолу, другата е тюркоаз, съвсем изчистена, само с акцент на ръкавите, ако искаш ще ти ги изпратя на лични...иначе пазарувам от Дика, Дафне, Данини, Елизабет, Андрюс.....рядко Том Тейлър!

# 301
Нито повода, нито причината   е, че завършва средно образование. В това събитие виждам друга символика. Младия човек приключва един етап от живота си и влиза в друг - съвсем различен. Светът  големите, на огговорностите,  на взимане на самостоятелни решения, изграждане на себе си, на поемане по свой път.

Напълно подкрепям казаното!

# 302
# 303
Идвам да ви разкажа какво се случи при нас:)

Преди два часа бяха у нас племенницата ми с майка и́, първата да пробва синята ми роклята.

Още от вратата девойката взе да подскача от вълнение а майка и́ да мрънка, как всички щели да казват, че това е "роклята на Ели", че все едно една рокля не може да и́ купи и т.н.
Истината обаче е че сватбата на която бях беше на приятели, така че най много да съм показала някоя снимка на майка ми , сестра ми и племенницата ми...и малко се успокои..

И такаа.. Обаче когато момичето пробва роклята и тя просто грейна, майка и се разтопи... и аз.
Просто беше ясно, че роклята е тази моя или не.. носена или не..

Ще трябва да я отрежат 10см.. и толкова. Стои и́ като излята.
Сега ще търсят златисти обувки..( съответно и чантичката ми замина, но тази си я искам обратно 😜).

Отделно, момичета, благодаря за милите думи. На снимката съм аз Wink и въпреки че е малко глупаво лятото си купих тази рокля с горомно желание с идеята, че вече никой не се жени около мен и сега ми е паднало да се чувствам красива.
Роклята е купена в Испания от известен местен дизайнер с доста намаление, но пак за моя стандарт е скъпа рокля и много специялна.
Сега стана специялна и за племенницата ми и наистина съм щастлива за това.

# 304
  • гр.Варна
Нито повода, нито причината   е, че завършва средно образование. В това събитие виждам друга символика. Младия човек приключва един етап от живота си и влиза в друг - съвсем различен. Светът  големите, на огговорностите,  на взимане на самостоятелни решения, изграждане на себе си, на поемане по свой път.
Извинявам се за нахлуването, но не се стърпях. Подкрепа и от мен с две ръце за поста. През 2017 когато завърши моята дъщеря въпреки всичко което ми изприказваха познати, събирането на родата и приятелите ни (общо 70 човека бяхме) за да изпратим детето беше много хубаво и емоционално за всички. Не съжалявам за нито един лев похарчен за спомена който и остана завинаги. Ето вече е 3 курс студентка в чужбина и едно от нещата които взе със себе си бе албума със снимки от бала. Така, че мили майчета действайте така както ви диктува сърцето. Успех на всички Heart

# 305
Е, синята прекрасна рокля ще краси детето, "лельо" - браво , чудя се аз дали бих я дала... Simple Smile Личи си, че роклята е дизайнерска, семпла и изключително стилна, с акцент цвета и деколтето ! И аз съм за празник и отбелязване на повода, веднъж се става абитуриент, важно е децата да са доволни!

# 306
Ели, изпроси си комплимент! Изглеждаш страхотно в синята рокля! Пожелавам ти да си намериш нова муза(рокля)!

# 307
Сега може и да съм в грешка, но все пак да се изкажа и аз. Аз не знам точно какво се празнува на бала, като нито се знае дали сме минали матурите, нито дали изобщо сме завършили училище, нито може да се похвалим, че сме приети в университет.
И за мен лично е нелогично за един ден да избумкам хиляда лева или повече.
Все едно това е последния ден в живота ни когато ще носим рокли и после едва ли не никога няма повече да носим рокли.
Нищо лично, но не знам защо някои момичета толкова се вманиачават по това да си купят възможно най-скъпата и лъскава рокля, все никога повече няма да имат поводи да носят хубави рокли. Simple Smile

# 308
  • Пловдив
Тук не става въпрос за рокли, а за преминаване от един етап на живота в друг.
Училище си завършил, щом си допуснат до матури. Каква диплома ще вземеш, е друг въпрос.
И за мен е важно да отбележим този ден. Момичето ми прекрачва прага на света на възрастните. Не е задължително да се изхарчат хиляди левове.
Ето днес вече си купи обувки. За 32 лв. И бижута си е взела. И е нещо, което ще е подарък от баба й, но тя е избрала и ще го носи и след бала.
Да, аз искам да събера роднини и приятели, така го усещам, това ми доставя удоволствие на мен. Ще си купя и нова дрешка, и обувки, и прическа ще си направя. Заради моето дете.
Да сме живи и здрави, пари се печелят.
А и място в университет вече има. Е, не е нейното първо желание, но е възможност.

# 309
Isssii17До някъде съм съгласна с теб, до някъде не.

Бала е още във възраст в която цялата тази суета е приятно преживяване..
Вече много двойки не се женят, дори за друго някак не намираш повода за скъпата рокля, слагаш нещо което "става".

Аз съм "за" бал в тюлени рокли и "за" бал по дънки... Накрая си носим преживяванията и спомените...

# 310
Въобще не става въпрос само за роклята...изживяването е цялостно, не казвам да се изхвърляме, но прагматични ще бъдем във всеки един останал ден! Това е моментът, в който ти виждаш порасналото си дете, гордееше се с него, защото това са и твоите усилия, не е нужно да правим малка сватба, но най близките е приятно да споделят този миг със семейството, да са съпричастни! Едно красиво, запомнящо се тържество, едни грейнали очи на щерката...това нищо не може да го замени!
И аз не съм за бал с тениски, дънки, носии...това е БАЛ, в скъп ресторант и се полагат подобаващи тоалети, скъсаните дънки за дискотеката няма да ни избягат!

# 311
Забелязавам , че най-голямо изхвърляне има при тези, които са завършили с тройка, но то там наистина си е до празник, че са избутали.
Леля ми работи в изикредит. Не може да си представите април месец какъв бум пада със заемите. Благодарение на баловете, всяка година 2 седмици си прави околосведски пътешествия.

# 312
  • гр.Варна
Със сигурност има доста изтеглени заеми , което и за мен е странно, но...
Виждам, че доста от вас мислят като мен. И не, не сме хвърлили маса пари за рокля, обувки и другите неща свързани с бала. Роклята беше 100лв.,обувките 30 лв. абе общо около 350-400 лв излезе. И това са неща които си носи по разни по официални поводи. Така че лично аз не свързвам бала с изхарчените за него пари, а с емоцията от него. А сълзите в очите на хората и в твоите собствени е безценно.

# 313
Забелязавам , че най-голямо изхвърляне има при тези, които са завършили с тройка, но то там наистина си е до празник, че са избутали.
Ааа това е вярно, там са и силиконите, кичовете, роклите от Дубай за по 5 хиляди евро...! Wink

# 314
Никаква самостоятелност не виждам аз  точно в този момент. Честно, радвам се, че детето ми мисли като мен, по-скоро гледа на бала като на маскарад Simple Smile Не че не ми е мило и вълнуващо, детето ми е повече от заслужило, приключва този етап повече от успешно, но като знаем и аз и тя какво предстои, никак не мога да кажа, че нещо приключва и поема зряла в живота и т.н. Ще поеме като си вземе професията, сега приключва едно училище, за да започне друго.

Общи условия

Активация на акаунт