Тежък регрес на дете

• 182 520
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 290
Но какво се е случило? Бях останала с впечатлението, че си работи активно. Болна ли е била? Ужасно много съжалявам, когато толкова ценни и стойностни хора си отиват, макар че не я познавам, от тази тема ми остана впечатлението, че е много компетентен и ценен човек.

# 1 291
# 1 292
Не знам какво да кажа...ужасно съжалявам!

# 1 293
Мир на душата и 😥 За съжаление е незаменима. Беше лъч светлина за родителите на децата от спектъра.  Каквото и да кажа ще е малко. Загубата е огромна. 🥺

# 1 294
Олее, много млада. Мир на душата и.

# 1 295
Здравейте!
Извинявам се, че не съм писала отдавна и не съм много активна. Ще пиша тези дни.
От ФБ научих и аз за д-р Кадъм. Много тъжно, чак не мога да повярвам. Тя следеше детето ми. Не знам къде ще ходим сега и как ще продължаваме. Много лекари си отидоха напоследък, не знам вече какво става. 😢

# 1 296
Аз също съм в шок,близо 3 г се следим при нея. Има месеци,в който сме се чували по 3-4 пъти,в началото на март трябваше да се видим.Ума не ми го побира,какво ще правим за напред. Огромна загуба за всички дечица. Поклон пред паметта и!

# 1 297
  • London
Принципно не е странно да помни, аз помня доста неща и от няма и 3 годишна възраст колкото и да е странно. Мантуто на 7 за туберкулоза също добре го помня. По-странно ми е цялостното поведение на детето, звучи като за психиатър за мен и евентуално антидепресанти,  изобщо не смятам, че има някаква физиология в това. Вече съвсем и на аутизъм не прилича.....

# 1 298
Първо да отговоря за това, което пише от разчитането на ЯМР - диска е гледан от много лекари и всички са на мнение, че няма проблеми. За препоръката за ЕЕГ - правихме в София едно под упойка и в Турция едночасово в будно състояние и в сън и всички са нормални. Писахме тук за втори ЯМР , но честно казано ситуацията около вируса ме притеснява и мисля малко да изчакаме да се успокоят нещата и ще направим.
За глюкозата и инсулина се консултирах по мейла с проф от Варна, детски ендокринолог. Описах и всичко подробно как е било, как е сега и резултатите за глюкозата и инсулина. За нея, както и преди съм писала за още двама лекари, всичко е следствие от пубертета, затова са завишени. Каза, че още 2-3 год ще е така и след това, ако продължава, тогава ще трябва да се вземат мерки. Та мисля с този въпрос да приключа.
Тук една мама ми посочи страница, подходяща за нашия случай и се присъединих там. Има много полезна информация за аутизма, Pandas, Лаймска, добавки и т.н. От там научих за един тест, който ще направим и който показва много важни неща, свързан с В 12, детокс, метилация, дали правилно се усвояват минерали и добавки. Горе - долу така го разбрах аз. В Геника правят подобен. Интересното е, че от там научих за един много важен панел, с който се доказва Pandas синдрома. Днес се обажда мой роднина да попита, че е на английски разговора как става с него, цена, може ли да се направи , изпращат ли до БГ, за колко време става и дали доказва автоимунен енцефалит. Казали са, че да. Естествено има съмнение в мен, ама бих го направила, ако това ще отхвърли Pandas и автоим.енцефалит. Ще го видя хубаво пак с преводача. Скъпичък е, трябва и малко време да се съберат парите, ако реша да го направим, че не са малко. ( Около 2000 лв ). Не знам по кой път вече да поемем и какво да правим. Чакам с нетърпение да мине още малко и да се затопли и да отидем и започнем работа с психолога. Сега и давам задачи, решава, преписва текст, сега не разбърква буквите.
Притеснява ме следното - казва ми, че като види нещо много шарено, много цветове, и и става лошо на мозъка. Точно така го каза и се чудя какво вече е това... През какво ли не минахме вече 1 г и 1/2.
La catrala - първата ми работа беше да я заведа на психиатър и в клиниката по детска психиатрия, когато беше най - зле като състояние. Тогава и на двете места ни казаха да търсим невролог, че има нещо неврологично или метаболитно.
Какво ще постигнем с антидепресанти? Тя сега не буйства, горе - долу се разбираме, къде с думи, къде буква по буква, къде със знаци. С такива хапчета ще и се снижат само когнитивните умения. Не виждам смисъл от тях сега.
Трябва да направим резонанс, панела, ако реша, и работа с психолог. Поне аз така мисля като съм с нея по 24 часа заедно. Лично за мен диетата изигра най - голяма роля, след това добавките.
Повечето добри лекари в БГ сме ги минали и са си казали мнението, невролози, генетици, психиатри.
Днес и пуснах урина - обикновена и стерилна и учудващо за мен, винаги е било ок, сега излизат някакви стойности извън границите, ще чакам и стерилната да излезе. Ще повторим и в друга лаборатория. Ще ги прикача.
Благодаря ви на всички, че се включвате.
Пожелавам ви здраве ☘️

# 1 299
  • София
Поли, дано не сте пипаднали на професорката от Варна, дистрибуторка на хранителна добавка. Как се казва?

# 1 300
Пропуснах, че сте ходили на невролог. Какво мнение даде той?

# 1 301
ЗаСлон - Йотова. Не ми е предлагала добавки, даже като я попитах какво да и заплатя за консултацията, макар и дистанционно, каза нищо.
Anie11 - аутизъм. Странното е, че не психиатрите, а невролозите при нас сложиха такава диагноза...

# 1 302
Ами това е безумно - невролог такава диагноза нне може да поставя. Иначе отхвърлиха ли го това неврологично и метаболитно нещо, за което психиатрите са говорили?

# 1 303
Поли, може ли да споделиш кой е лекарят, с когото си се консултирала за инсулиновата резистентност? Може и на лични. Всъщност сега пропетох надолу. Йотова ли е?
А диета сега каква спазвате-без глутен и захар? Млечни?

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 09:46 от Дъждец

# 1 304
Anie11 - при нас даже е написана от двама невролози и казана от още двама. За невролозите неврологичен или метаболитен проблем няма.
Дъждец - да, Йотова е. Да, продължаваме с диетата вече 10 месеца, ама до кога кой да ти каже...

Общи условия

Активация на акаунт