Тежък регрес на дете

• 182 460
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 275
Има правен разбира се. Още в самото начало и мисля, че без контраст.

Рискът при няколкочасово пътуване с автобус и 10те минути в лаборатория е всичко друго, но не и един и същ.

# 1 276
  • софия
Извинявам се, че се включвам отникъде, още повече се извинявам, че не съм прочела цялата тема, а само се запознах с основното, но видях молбата за препоръка на ендокринолог.

Преди 9 години бях в ужасна позиция да открия откъде идва главоболието при моята малка дъщеря (тогава на 9 - на прага на пред/пубертет) и минахме през всякакви специалисти и изследвания- къде по препоръки на лекарите, къде по наше желание в опит да се доберем до повече знание.
Тогава минахме срещи с много добри лекари, но няколко имена ми се запечатаха като спасители и еталон за наистина голям професионализъм и наистина добро отношение към нас. Такъв е проф. д-р Александър Куртев - детски ендокринолог. По бегли спомени срещата ни с него трая повече от час подробен разговор, като си спомням много добре как той улови притеснението в гласа ми и вдигна глава от изследванията и ми каза да не се притеснявам, да не си премервам думите, да си разкажа всичко както е в майчината ми глава колкото и излишно да ми се струва, пък той ще си вземе нужното от моя разказ. Овен неговото професиоланло отношение, той написа лична бележка обръщение към негов колега във ВМА и ме прати там за ново тълкуване и разглеждане на ЯМР-то. Мисля, че лекарят във ВМА би ме посрещнал също толкова професионално и внимателно и без бележката, но се впепечатлих от отношението и респекта в работата на възрастните лекари.
Същият този лекар ни изпрати и на ...... ортопед. Никога не би ми хрумнало да търся връзка между главоболие и ортопедия, но той обясни и за стъпало и т.н двигателно опорни взаимовръзки.

Тогава той работеше и в един медицински център до Майчин Дом, където верно че се плащаше прегледа, но се спестяваше голямото чакане за час с направление в държавните институции (не помня къде работеше тогава). За съжаление не помня името на медицинския център.

От сърце пожелавам преодоляване на трудностите и пълно възстановяване на детенце!
Вие сте герои! Браво на вас!

допълвам:

Просто искам вече да намерим един лекар, който да обобщи всичко и да каже това е и какво е лечението. Вече не държа и на диагноза, а да имаме вече лечение и детето да се върне, както беше, защото вече съм на края на силите си , единствено детето ме държи.

Разбирам това изтощение Sad Дано не те обнадеждавам много, защото все пак е минало много време и може да се е променил човека в работата си, но на лични ще ти пратя как съм го описала преди време, когато помагаше на нас.
Стискам палци!

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 17:18 от Амели

# 1 277
Aз ли нещо не виждам къде са тези високи еозинофили в изследванията?
Виждам 0,09 при норма до 0,5 т.е. вие сте 5 пъти под някаква рискова граница.
Кое гледаш?

Да, ваксините могат да отключат неактивни гени. За съжаление нашият случай е такъв. Но обикновено реакциите са по-бурни от зачервяване на мястото на убождането. Не е задължително реакцията да е веднага след ваксината, но все пак достатъчно скоро би следвало да е.

Мисля, че ходенето при Мустаков ще е само загуба на време за вас. Прекрасен специалист е, но нямате никакви индикации за нужда от работа с алерголог.

Мое мнение е, но все повече ми се струва, че прием на кортикостероид за вас ще бъде "отключващ" за състоянието на детето.

# 1 278
Много Ви благодаря на всички ❤️
Anie11 - честно казано ме е страх точно сега да пътуваме с влак / автобус. Не съм някаква паника и, ако съм сама, мн няма да го мисля, но с детето и в това състояние е друго. Само корона ни липсва сега.
От детската психиатрия ни казаха да търсим невролог, посочиха и кои, държаха да са те, и мн пъти ни казаха, че за такъв голям регрес няма как аутизъм  да е причина. За Попов  мисля, че писах, лично аз не съм доволна от него като отношение и компетентност в нашия случай. Може да е мн добър, всеки има мнение, но лично при нас не. Изписа и набързо някакви капки и до тук. Не съм и ги давала след горчивия опит с едни други и по - добре. Пак казвам , че при др случаи може да е бил в полза.
Acer - знам, че трябва ЯМР, въобще не ставаш досадна, радвам се, че пишеш.
Дъждец - изследвала съм и преди инсулин , глюкоза и мисля го бяхме обсъждали тук, пак бяха леко завишени, но не чак така. Като ми обясни за това обременяване с глюкоза се сещам, че като беше по - малка, без причина, просто един ден и направих , не помня как беше, но помня, че правихме сутрин към 9-10, после в 12 и после в 16 часа и ни казваха кога да яде и какво и кога да не яде. Накрая всичко беше ок, но наистина бяха изследвали само глюкозата, инсулина не. Не съм и знаела тогава . Ще пробваме в друга лаборатория да видим. Сега този път все вечерта към 21-22 и после на хладно направихме инсулин, глюкоза към 9-10 сутринта, т.е. имала е гладна пауза около 12 часа. Не знам дали така се прави.
Jorito99 - когато проговори за пръв път края на октомври, не се е случило нищо необичайно. Каза една дума, цяла и след това повтаряше всичко, което аз казвах.
Дорис - отделно , най - отдолу са тези еозинофили, не в ПКК. Ще пробвам да кача само тях.

# 1 279
Здравейте, лелята на мъжа ми е невролог.  Споделих за проблема Ви и тя много силно препоръча Проф.  Д-р Венета Божинова от 4-ти километър в София. Моя позната също си води детето при нея и е възхитена. Ако проявявате интерес мога да намеря телефонът й.

# 1 280
Включвам се относно еозинофилите и не само. Когато бебето ми беше на 6 месеца, имаше диария 1 седмица, личния му даде антибиотик бисептол около 10 дни, нямаше ефект изобщо и  посетихме детски гастро и той се осъмни за алергия към млякото и затова ни прати да изследваме същия този еозинофилен катионен протеин. Оказа се завишен , при нас беше 44.  Три дни след това обаче пробиха първите зъбки и диарията спря окончателно. Показах резултатите на лекаря за еозинофилите заедно с дкк и той каза, че са добре. Дълго след това четох за еозинофилите . Основни причини за завишаването им четох,че са алергия, паразити ( бях дала и фекална проба , а беше чиста), инфекции, а също и прием на антибиотици. В тази връзка вие не приемахте ли антибиотик продължително време или още приемате?И аз не мисля, че  сте за алерголог , а за  невролог и ЯМР. Трябва да се види задължително и подробно какво се случва в мозъка на детето.
Освен това, видях изреченията , които сте предложили детето да ги препише- замяната на букви в правописа,   е форма на дисграфия, говоренето "звук по звук" и проблемите с говора и езика- форма на дислексия, и двете са показател за нарушение в левия темпорален дял на мозъка. Трябва да повторите ЯМР.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 01:00 от pastolina

# 1 281
Здравейте, лелята на мъжа ми е невролог.  Споделих за проблема Ви и тя много силно препоръча Проф.  Д-р Венета Божинова от 4-ти километър в София. Моя позната също си води детето при нея и е възхитена. Ако проявявате интерес мога да намеря телефонът й.
От личен опит когато случаят е сложен не го поема и даже си позволи да е груба с детето - тогава на 9г.

# 1 282
Pepina - благодаря!
Мин год по това време някъде ходихме при проф  Божинова.
Pastolina - благодаря!
До пневмонията ( до 10 и 1/2  години) не беше пила никога антибиотик. В болницата и правиха два венозно за 11 дни, след това вкъщи продължи 7 дни с друг през устата. Май 2020 пи за 20 дни за предполагаемата Лаймска. Това и е приема на антибиотик до момента.
Да, знам, трябва да го повторим ЯМР, това е на първо място, след това е психолога и въпроса за инсулин - глюкоза, след това този нисък хемоглобин, вит В12.
Това ни е от ЯМР, единствен засега, септември 2019. Аз съм го качвала.

# 1 283
При таласемия, анемия гледат феритина, като показател за депата "желязо". Ако то е ниско, ако хемоглобинът е нисък се чувстваш уморен и дезориентиран да степен да не можеш да мислиш. Във вашия случай нещата не са зле, по мое мнение е добре да хапва повече месо, цвекло, нар, броколи, спанак и т. Н.
 Ако инсуриновото натоварване не е направено както трябва или предната вечер е хапвано вафличка или  мазно месо, торта на обяд в предходен ден или нещо подобно, ще отчете леко завишени показатели на "захарния панел". Аз се бях изследвала, след като бях хапнала торта за обяд предходния ден и така изкарах" акъла" на лекарите.
За леко завишения фосфор - сменете водата, която пие детето, четете етикетите, ако е бутилирана.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 07:28 от Анонимен

# 1 284
Поли това което сте правили през деня и свързано с хранене вероятно е захарен профил, не обременяване. Обременяване с прави с изпиване на определено количество глюкоза, което се взема от аптеката. Стои се в лабораторията предимно, защото не е хубаво да се движи много човек. Взема се кръв на гладно, пие се глюкозата, после се взема пак на 60мин и на 120мин.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 08:35 от mibobo

# 1 285
А за тази фокална кортикална дисплазия какво казаха? Коментирали ли сте го с някой?

Пише че "По този начин се променят невроните и глиалните клетки на определени области на мозъчната кора; като се проявява като: специфични неврологични дефицити, епилептични припадъци, забавяне на психомоторното развитие и др.."

# 1 286
Поли, аз много чета, че имам проблемно дете, но си мисля дали дъщеря ти не е направила Делириум, това е състояние, което се отключва от престой в болница, оперция, след упойка, тежка пневмония като при вас, катастрофа, прием на лекарства или рязкото им спиране. Точно е характерно накъсания говор,  объркаността и тн.
 Точно като при вас състояние, основни симптоми на делириума са:

Замъгляване на съзнанието;
Трудно задържане на вниманието или често сменяне предмета на внимание;
Забавяне на реакцията или отговора на даден въпрос
Дезориентация за място и собствена личност;
Нарушение на краткосрочната памет – забравяне на темата на разговора
Илюзии;
Халюцинации – предимно зрителни;
Флуктуриращо ниво на съзнание – с периоди на подобрение и отново влошаване;
Флуктуация на симптомите в рамките на деня – с известно подобрение през светлата част на деня и максимално влошаване през нощта;
Обръщане на цикъла сън-бодърстване – сънливост през деня и инсомния - липса на сън през нощта или поява на кошмари
Неврологична симптоматика:

Дисфазия – нарушение на говора;
Дизатрия – нарушение в артикулацията, произношението на думите;
Тремор;
Двигателни нарушения.
Зрителни халюцинации, налудни мисли или паранои също могат да са част от симптоматиката.

Прочети още на: Делириум - остро състояние на обърканост и промяна в поведението | Puls.bg - https://www.puls.bg/aktualno-c-6/delirium-ostro-sstoianie-na-obr … vedenieto-n-33517 Прочети за Делириума при деца.

Тук се говори за делириум след пневмония.
https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D0%B5%D1%86%D0%B0

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:43 от beo

# 1 287
Днес случайно попаднах на пост във ФБ, че  д-р Хадил Мохамед (Адил Кадъм) е починала днес. Зачудих се дали това е лекарката следяща детето на Поли.
Мир на душата и!
Но пускам това в темата ако става дума за същата лекарка, Поли навреме да се ориентира в търсене на специалист, който да следи техния случай.

# 1 288
Да, точно доктор Кадъм е починала. Светла и памет!

# 1 289
Изключително ми е тежко за нея днес. Направо се потресох от новината. Кадъм беше прекрасен човек и лекар, следеше и моето дете, скоро щях да записвам час. Честно ви казвам, че не знам къде ще ходим сега. Огромна загуба!

Общи условия

Активация на акаунт