Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 1 209
Най-вече към жените: Да приемем за миг, че вие сте необвързан мъж на около 38-42 години.
1. На какви качества у жената бихте държали в такъв случай?
2. С каква жена задължително не бихте били?
3. С каква на възраст жена щяхте да си подхождате най-много (примерна долна/горна граница като години)?
4. Ако сте мъж със средна фигура и спортувате умерено, щяхте ли да бъдете с жена с изявено наднормено тегло, която е безотговорна към хранителния си режим и не желае да полага грижи за влизане в добра форма?
5. Ако жената има дете/деца? Ще се чувствате ли добре, ако основните грижи и време са насочени към жената и детето, а вие (мъжът) трябва да сте на по-заден план? Или ще държите да е равнопоставена на вас, т.е. да няма деца и заедно да си направите такова/такива?
6. Бидейки мъж с очаквания/изисквания към жената, редно ли е и вие да предложите същите качества, каквито желаете да притежава жената?

Моля, опитайте се да се поставите на мястото на мъж и да изразите мнението си като такъв, макар и да сте жени. Ясно е, че повечето жени, особено майките, веднага биха написали дружно, че мъжът трябва да приеме жена с дете, с повече наднормено тегло, да се примири да е на заден план, да свиква с всичките ѝ недостатъци и пороци в името на любовта и други подобни. Но, все пак да не забравяме, че говорим за две човешки същества, макар и от различен пол. Вие, като жени, също имате някакви изисквания към мъжете, затова дайте мнението си по зададената тема, имайки едно наум и това, че нито на вас ще ви е приятно да се съобразявате с мъжа за всичко, докато самите вие полагате усилия да сте в добра форма, нито обратното.
 Относно точка 5. Има чудесни примери за семейства между мъж и жена с дете от друг мъж (и по-рядко жена с мъж с дете от друга жена, но и те се срещат), в които двамата намират необходимото равновесие във връзката и успяват да си дават време един на друг.

 п.п.: Не питам нито за себе си*, нито "за един приятел"; просто желая да се запозная и с женската гледна точка, понеже мъжете и жените възприемат някои неща по различен начин. Simple Smile
Скрит текст:
*колкото и да не ви се вярва. Grinning

п.п.2: Темата не е пързалка, а напълно сериозна и без скрити цели. Ще помоля за безпристрастни включвания и въздържане от обидни квалификации към жените или мъжете**. Нека съхраним добрия тон, за да ни е готино на всички! Simple Smile
Скрит текст:
**по мой адрес и да се изпуснете - свикнал съм ви вече и няма да ви отвръщам със същото, а с усмивка. При всеки опит за по-грубо прекрачване на границите ще ви пиша одобрително палче и ще ви покажа, че съм над тези неща. Innocent

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 19:29 от Здравословна храна

# 1
 • Мнения: 478
мъжът не трябва да се насилва да приема нищо,което не иска . същото важи и за жените . Не вярвам че такова насилствено приемане ще доведе до дълъг и щастлив семеен живот.

# 2
 • Мнения: 1 686
за теб 18 годишна

# 3
 • Мнения: 2 637
мъжът не трябва да се насилва да приема нищо,което не иска . същото важи и за жените . Не вярвам че такова насилствено приемане ще доведе до дълъг и щастлив семеен живот.
И аз мисля така. Аз бих приела жена с дете, но може би това е защото аз съм била приета от друг мъж. Колко, какви и кога ще са грижите за детето зависи изцяло за детето. Ако детето е игнорирано когато има нужда от помощ би ми направило ужасно впечатление и сигурно бих си тръгнала. Как пък една жена не е казала на мъжа си "ти обръщаш внимание на детето, но не и на мен", просто ми е интересно.
За наднорменото тегло нищо не мога да кажа, но има хора (не само жени), които имат хормонални проблеми. Освен това ти може и с нормално тегло да я вземеш, да роди и фигурата ѝ много да се промени. Бих взела жена максимум 2-3 години над моите, но сигурно има изключения. Мислех си, че мъжът ми ще е с максимум 5 години по-възрастен от мен, пък всъщност е с 8.
Не бих била с жена, която не ме уважава, няма чувство за хумор, но и не се съобразява какво говори. Егоцентрични използвачи и манипулатор също не харесвам особено много.
Честно казано мисля, че такива теми не биха могли да обяснят тези отношения и не могат да обрисуват цялостната картина. Ние си пишем тук едно и отиваме и правим друго, просто защото така сме го почувствали. И аз исках принц Joy

# 4
 • Мнения: 3 063
Така като чета, май по-интересно, безпроблемно, с лекота и желание бих отишла на интервю за работа в НАСА, отколкото да подраскам в темата...
Ами... пия кафето и .. натам!

# 5
 • Мнения: 1 330
По-добре да коментираме защо, аджеба, мъж на тази възраст е сам. Риторичен въпрос..

# 6
 • Мнения: 4 818
Няма да приема жена с дете, нито с наднормено тегло. Такава е позицията на всички мъже, които познавам.
Аз самата имам две деца и съм слаба, полагам много усилия за външността си, омъжена съм, но съм наясно, че въпреки, че изглеждам добре и изкарвам пари, никой мъж, освен биологичния баща на децата ми, няма да иска връзка с мен. Знам, че това мнение няма да се хареса на много жени, но това е тъжната истина за съвременния свят.

# 7
 • Мнения: 5
По-добре да коментираме защо, аджеба, мъж на тази възраст е сам. Риторичен въпрос..

Това като го прочетох и не издържах. А да коментираме защо жена с дете е сама? Освен ако не се е случил инцидент с мъжа и той не си е заминал от този свят, каква е причината да не са заедно? То да се направи дете е много лесно и после? Аз съм мъж на 35 сам , без дете и жена, точно защото не съм намерил подходяща за да направим семейство заедно.

А по темата ... Жената трябва да е в добра спортна форма (слаба , дори атлетична). Вместо да ходим по кръчми и ресторанти заедно, съм много "ЗА" да ходим да спортуваме с нея, за да се поддържаме здрави и красиви. А доколкото , ако има дете от друг мъж, ако сме много влюбени, не би трябвало да е проблем.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 963
Моят мъж беше на 39 г. като се запознахме, аз на 35 г. Той след развод, аз след дълга връзка, колкото неговия брак (13 + г.). Нито съм слаба, нито дебела, нито му е важно толкова, че да коментира теглото ми.
Важно за него беше да се приемем взаимно с децата му, а останалите ми качества е преценил сам. Аз още му се чудя на акъла, но е факт, че вече 5 години сме заедно и изградихме добра среда от трима възрастни за децата. Усетихме се някак, първо беше това всъщност.

# 9
 • Мнения: 29 683
Няма как да знам какво се върти в главата на мъж на 38-42. Особено ако е ергенувал в тия години - като психическа възраст сигурно си представя, че е още на 28.

На 42 мъжът обаче все пак би следвало да се е научил какво е това "човек" и как сборът от качества е повече от всяко качество, взето поотделно. Ако още не го е научил, то остава само да си сложи виртуално waifu на телефона.

# 10
 • Мнения: 1 330
gusto_maina, има много причини двама човека да не са заедно. Разминават се, не се разбират, примерно, и е по-добре да се разделят, въпреки наличието на деца. Може да има намесени и 3ти лица, включително тъщи, свекърви. Просто въпросът ти е смешен. А да не говорим какъв катализатор е едно бебе за едни отношения. Както много се обичате и всичко е цветя и еднорози, след 1 година може и да не може да се гледате.

# 11
 • Мнения: 5
gusto_maina, има много причини двама човека да не са заедно. Разминават се, не се разбират, примерно, и е по-добре да се разделят, въпреки наличието на деца. Може да има намесени и 3ти лица, включително тъщи, свекърви. Просто въпросът ти е смешен. А да не говорим какъв катализатор е едно бебе за едни отношения. Както много се обичате и всичко е цветя и еднорози, след 1 година може и да не може да се гледате.

Така така , а тия тъщи , свекърви , свекъри на се ли опознават преди това? Търпят ли се, не се ли търпят, помагат ли , здразнят ли. И как така се разминават и не се разбират? Да не се прави семейство ей така от днес за утре. И напротив, въпросът ми ,едно че не е никак смешен, дори е най-правилният възможен.

# 12
 • Мнения: 1 330
Ох, бе, gusto, хората се променят с времето. Остави тъщата и свекървата, хората в една връзка се променят. Иначе нямаше да има раздели и разводи.

# 13
 • Мнения: 29 683
Иначе подходяща е тази, за която има шанс. Той може да си мисли, че подходящата е някоя с пълен набор от качества, но всъщност да е няколко стъпала по-надолу. Общо взето изостаналите мъже има да избират от изостаналите жени. Е, може да се пробват да излъжат някоя млада и зелена.

С пари или без пари е мъжът? Щото това може да направи огромната разлика.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 1 209
Благодаря за разнообразните мнения, с които се включвате в темата! Simple Smile Сред тях има някои наистина добре обосновани и безпристрастни. Както и The Siren of Titan спомена по-горе, няма как да знаем какво е в мислите на човек от другия пол и именно в този случай е полезно да се разбере какви представи имат различните хора.
 
Относно наднорменото тегло, бих желал да уточня, че се касае не за случаите, когато е налице хормонално разтройство или друго заболяване, оказващо влияние над метаболизма (и при двата пола го има), а за съзнателните вредни хранителни навици и нежеланието за полагане на усилия за влизане във форма (липса на спорт, липса на ограничаване на калорични храни и т.н.). Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт