Лято в Албена 2020 г.!

• 46 029
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Германия
Включвам се с актуална информация.Преди два часа пристигнахме , курорта е малко пуст, но пък е спокойно.Настанени сме в Калиакра Бийч, има туристи.Няма много разнооброзие на храната в ресторанта, няколко ястия , салати, десерти , супи, риба на скара. Паркинга на автогарата е 5 лв., Пред хотела 10 лв, но на автогарата няма паркирали автомобили, няма и шатъл, така че ...Хубаво , чисто, спокойно , но много различно от предишни сезони.Хигиената смятам , че е на ниво.Туристите не са с маски.Всичко в хотела работи.
Петя, ако минавате покрай Парадайс, би ли погледнала дали го има още ресторантчето Наташа? Пада се на диагонал срещу Парадайс.

# 601
  • В.Търново
Това, че има аптека в Гергана не прави хотела по-близо до центъра. FlushedА и морето при последната тройка хотели, особено при Гергана е малко по-дълбоко. И 5* да има хотела не бих отседнала в него.Отдалечеността му дава един голям минус.

# 602
Ясно.Не ми е проблем ходенето.850 метра не са разстояние.Ходили сме пеша от Нестинарка до Царево и от Елените до Влас.

# 603
  • София
Обадих се отново в кол центъра на Албена.За сега се предвижда да отвори хотел Боряна, но зависи от заетостта като цяло на даден хотел. Ако е под 30% туристите от хотел Боряна ще бъдат пренасочени към хотел Гергана. Казах им , че ако това стане вобще не ме устройва хотел Гергана. Отговориха ми в такъв случай може да се обсъди и да ме пренасочат например към Лагуна Бийч , което също много не ме устройва.Ама хич даже, този хотел не ми е харесвал никога. Проблема е, че една приятелска двойка ще е с нас и не знам какво ще стане. Аз имам изискване да сме задължително в стаята с единични легла, да не е спалня, изглед море, искахме да сме на пясъка точно.Единствения вариант, който виждам е Калиакра, но едва ли там ще ни пренасочат.Разбрахме се да се чуем към началото на август.Парите трябва да ги довнеса до 11 август.
Всяка година съм в Гергана. Невероятен хотел, от миналата година има аптека. Миналата година решихме да посетим и Боряна - мерак ни беше от 10 годи да го видим що за чудо е. Ей така една приятелка като Русалка ни го беше прехвалила.
Изобщо не може да се сравнява с Гергана, само това ще кажа. Морето при Гергана въобще не е по-дълбоко. Ако ви пренасочат в Гергана ще сте късметлии Simple Smile!

# 604
  • Русе
Днес ми потвърдиха окончателно, че сме пренасочени от Оазис в Калиакра маре! Големи късметлии сме! Имам усещонето от разговора който проведох, че не трябва да очакваме много от изхранването, но поне за мен това не е проблем! Не очаквам от "пиле мляко" впредвид обстоятелствата този сезон.

# 605
  • София
Петя, бихте ли споделили в Калиакра Бийч, как е закуската?
Полина, бихте ли казали защо сте останали с впечатление да не очаквате много от изхранването?

Аз, понеже съм бил във всички месеци от май до септември в Албена, съм забелязал, че когато е топ запълняемостта - юли и август, изхранването рязко се качва като качество - пускат барбаекю обед и вечер, сутрин правят плодово смути, абе, вдигат качеството.
Сега предвид очертаващата се слаба запълняемост и загубите, допускам, че не само този, но и следващите сезони в повечето хотели ол инклузива ще е сравнително ниско качество, но пък цените няма да паднат.
Просто няма как след отчетени загуби като в тоя сезон догодина, дори и да няма пандемия и курортите да са пълни (съмнително от днешна гледна точка), всичко да си е както преди, Албена АД няма да има достатъчно пари, които да осигурят високото качество на ол инклузива, дори в петзвездните хотели....., особено пък след екстра разходите за дезинфекция тая година.

# 606
  • В.Търново
Боряна не го прехвалвам.Знам, че Гергана е по-висок клас. В момента се съобразявам най-вече с местоположението.и на мен не са ми проблем 850м, но когато съм на море искам максимално всичко да ми е на една ръка разстояние.Хем да сме на плажа, хем да сме близо до центъра.Това е.А и сме, както казах с приятелска двойка на море.

# 607
Настанени сме в Калиакра Бийч, има туристи.Няма много разнооброзие на храната в ресторанта, няколко ястия , салати, десерти , супи, риба на скара.

Те това е проблема, ще икономисват от храна и напитки.
Спрямо миналата година храната е осезаемо по-зле , нали ?

# 608
  • София
Боряна не го прехвалвам.Знам, че Гергана е по-висок клас. В момента се съобразявам най-вече с местоположението.и на мен не са ми проблем 850м, но когато съм на море искам максимално всичко да ми е на една ръка разстояние.Хем да сме на плажа, хем да сме близо до центъра.Това е.А и сме, както казах с приятелска двойка на море.
Да, да, ако центърът е важен за вас (не, че сега ще има какво да се прави, но пък знае ли човек - гергана е с един "мини център" така или иначе), даже може би калиакра маре ще е по-удаченн избор или там някой от другите съвсем близо до центъра. Приятно да бъде пожелавам!

# 609
Петя, бихте ли споделили в Калиакра Бийч, как е закуската?
Полина, бихте ли казали защо сте останали с впечатление да не очаквате много от изхранването?

Аз, понеже съм бил във всички месеци от май до септември в Албена, съм забелязал, че когато е топ запълняемостта - юли и август, изхранването рязко се качва като качество - пускат барбаекю обед и вечер, сутрин правят плодово смути, абе, вдигат качеството.
Сега предвид очертаващата се слаба запълняемост и загубите, допускам, че не само този, но и следващите сезони в повечето хотели ол инклузива ще е сравнително ниско качество, но пък цените няма да паднат.
Просто няма как след отчетени загуби като в тоя сезон догодина, дори и да няма пандемия и курортите да са пълни (съмнително от днешна гледна точка), всичко да си е както преди, Албена АД няма да има достатъчно пари, които да осигурят високото качество на ол инклузива, дори в петзвездните хотели....., особено пък след екстра разходите за дезинфекция тая година.
Ronald, след Парадайс Блу, любимия ми хотел е Калиакра!
Имат страхотна анимация, не знам за закуската, но много пъти съм била за обяд и е чудесен.
Стаите към морето в лукс крилото са големи и много уютно обзаведени. Абе чудно ще си изкарате!
И ние за първи път ще сме в края на юни, винаги ходим август.....

# 610
  • В.Търново
Ronald, да стигнем до края на август първо. Grinning Да не стане да затворят целия курорт? Grinning Аз ще драпам за Калиакра. В крайна сметка може Боряна да отвори. Центъра е важен за мен, не обичаме да стоим в хотела вечер. Оставали сме единствено вечер , когато почивахме два пъти в Серенити на Нестинарка с предните собственици.Програмата не беше лоша. Една вечер решихме да останем даа видим програмата на Приморско клуб през 2018г.Пълна пародия беше.

# 611
Днес ми потвърдиха окончателно, че сме пренасочени от Оазис в Калиакра маре! Големи късметлии сме! Имам усещонето от разговора който проведох, че не трябва да очакваме много от изхранването, но поне за мен това не е проблем! Не очаквам от "пиле мляко" впредвид обстоятелствата този сезон.
А защо сте пренасочени от Оазис и той ли няма да работи това лято?

# 612
  • София
А защо сте пренасочени от Оазис и той ли няма да работи това лято?
На-вероятно. Както няколко пъти написахме в темата, ще работят сигурно 7-8 хотела (от общо 43). Дай Боже да са повече, разбира се, но... резервации, резервации, резервации трябват за целта! И то неотменени такива.

# 613
  • Северо=Западналия край
Само не разбрах защо трябва да не се очаква много от храненията. Та някои хотели и без това не им е разнообразна храната, ако още снижат за да избият загубите си, на къде ще отиде цялата работа...... Аз съм платила не малко пари, няма да ми е приятно да снижават качеството! Най малко българският летовник е заслужил да му пробутват такива номера. Никой не е виновен за тази обстановка, вместо да гледат как да привлечат повече клиенти, те ще ти казват да не очакваш много от храната.......

# 614
Да се обзаложим?
Ще докладвам тия дни, отиваме в хотел с хубава храна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт