Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 ноем. 2019, 17:31 ч.

Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

  • 13 941
  • 326
  •   2
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 958
Denis, много ти благодаря.

# 286
  • София
  • Мнения: 29 291
Kalina79
 В 1 амп. Potenciator  има 5 грама ( 5000мг) Аргинин. Дозираш спрямо назначената доза - 1 или 2 амп.

# 287
  • Мнения: 141
https://revita.bg/shop/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B … G9hae0FMycsVACoZs
Денис мога ли да приемам този витамин Д при дефицит ,достатъчно ли е по 1 на ден?

# 288
  • София
  • Мнения: 2 826
Здравей,  Денис Simple Smile
Може ли мнение за този продукт:

https://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=28

# 289
  • Мнения: 15
Денис,

Извинявам се, че отново те безпокоя, но съм притеснена от следното, което прочетох за аргинин:
"Лекарствени комбинации

При хора с артериална хипертония и захарен диабет, Л-аргинин трябва да се приема с изключително внимание в комбинация с други медикаменти, борещи високото кръвно налягане, поради това че има ефект върху понижаване на систолните стойности и повишаване производството на инсулин. Това може да предизвика нарушения в общото състояние на организма – хипотонична криза или хипогликемична реакция на организма."
 

ММ е с високо кръвно- миналата седмица по препоръка на андролога сменихме небилет и неопамид с други, не бета- блокери, лекарства за понижаване на кръвното, и както по-рано писах, поради диабет тип2 приема метфогамма.
Още веднъж извинявай, но не искам да объркам нещо.

# 290
  • София
  • Мнения: 29 291
https://revita.bg/shop/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B … G9hae0FMycsVACoZs
Денис мога ли да приемам този витамин Д при дефицит ,достатъчно ли е по 1 на ден?
Продуктът е хубав.  Една капс. е 5000МЕ - по принцип, може да го приемаш, дозата е достатъчно висока за да попълни дефицита.


Здравей,  Денис Simple Smile
Може ли мнение за този продукт:
https://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=28
Не е хубав продукт, а и тази марка не е добра, гледай да я избягваш.


Kalina79
Не мога да помогна, консултирай се с лекар ( или кардиолог) - все пак той е назначил медикамента, вземайки под внимание и здравословното състояние на пациента си.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 14:07 от denis.

# 291
  • Мнения: 797
Здравейте на всички !

Имам 2 въпроса, моля за съдействие :

    Отзиви за този продукт при дефицит на витамин Д ?

      Витамин Б12 го слагам под езика-метилкобаламин, мога ли непосредствено преди/след това да приемам Б6 (Pyridoxal 5-phosphate ) ?

      Благодаря предварително !

      # 292
      • Мнения: 7
      Здравей Денис,
      Прочетох статия, че приемането на твърде много витамин Д, което не е балансирано с витамините К2 и А, може да създаде сериозни проблеми. При прием на 5000МЕ витамин Д дневно, колко витамин К2 трябва да приемам с него?

      # 293
      • София
      • Мнения: 2 826
      Благодаря,  Денис Simple Smile
      Препоръчай, ако имаш възможност,  добър протеин за бременни.  Simple Smile

      # 294
      • София
      • Мнения: 938
      Здравей, Денис! Можеш ли да препоръчаш витамин Б12 и Б6 в метилирана форма? Може и в комбинация с B9. Питах в аптеката, но не можаха да ми помогнат.
      За Вигантола ми казаха, че няма внос... не знам как го постигат, но периодично изчезва. И преди години се е случвало.

      # 295
      • София
      • Мнения: 29 291
      Здравей Денис,
      Прочетох статия, че приемането на твърде много витамин Д, което не е балансирано с витамините К2 и А, може да създаде сериозни проблеми. При прием на 5000МЕ витамин Д дневно, колко витамин К2 трябва да приемам с него?
      Здравей!
      Вероятно става въпрос ( във въпросната статия) за костния метаболизъм и приема на вит. Д, но той може да се приема и за други неща - както и да.
      Всичко зависи от степента на дефицита, дози и продължителност на прием, и за какво точно ще се ползва вит. Д.
      Колко вит. Д трябва да се приема - най-точно може да ти каже лекар на база изследвания на 25 ОН вит. Д + 1,25 ОН вит. Д ... предполагам и някои други изследвания имащи отношение към костния метаболизъм.
      А метаболизма на костите не става от ден за утре - това е много сложен, бавен и зависим от много фактори ( вкл. заболявания) процес.
      ПП.
      Не приемайте всяка статия за 100% вярна - много често се вади информация  от някъде, произволно (лаишки) - наблягайки само на по-фрапиращите изрази и  така се променя и смисъла, правят се неправилни заключение и т.н..
      Само за пример - имам приятелка журналист, която пише статии по поръчка - за страни , които не е посещавала, за продукти от които няма ни най-малка представа, писала е дори статия за репродуктивните проблеми за  една клиника и дори ми я предостави аз да я прегледам, и ако има неверни/неточни неща,  да ги коригирам... аз, която не съм дори медицинско лице ... та правете си изводите, кой пише тези материали и с каква цел ( много често е някаква реклама)



      Благодаря,  Денис Simple Smile
      Препоръчай, ако имаш възможност,  добър протеин за бременни.  Simple Smile
      Протеин от  БГ, не мога да препоръчам, защото се предлагат много ментета, а за бременни трябва да е изключително чист и производителя да гарантира, че може да се приема при бременност и кърмене.
      Попадала съм дори на протеин ( в БГ сайтове), който е предназначен за бременни и кърмачки и никъде не се посочва подробен състав или са включени напр. растителни протеини, които освен, че са непълноценни, но може и да не са достатъчно чисти от фитохормони ... и в случая такъв протеин само ще навреди, вместо да е от полза.
      Преди имаше един медицински на Syntrax, но и за него не мога да гарантирам, вече.

      Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 08:00 от denis.

      # 296
      • София
      • Мнения: 30
      Привет, Денис,
      бих искала да помоля за малко помощ при избора на добавка за регулиране на цикъла - идва на приблизително 4
      Скрит текст:
      0 ят ден, със зацапване преди М и след/зацапването почва около 30 ден, по малко в някой дни или прескача, спира../
      Мин година пих Прим ойл цяла година и ми беше доста по-редовен, но не успях да овладея излизането на пъпки  и черни точки и имах чувството, че като че ли с маслото ги провокирах повече, не знам...
      Сета се чудя дали да не стартирам с Витекс и /или Див ямс? Как да го/ги приемам в случая?
      На 40 съм и целя регулиране на хормони и изчистване на пъпки.
      Ето и изследванията, които направих, като трябва да отбележа, че прогестеронът е на 21-22 ден от цикъла, а останалите ги направих на 5 ден от лекото зацапване, което имам...не мога да чакам до другата седмица ( 10-12 февруари ), когато се надявам да ми дойде/което ще е около 40-ти  ден/.Гин преглед не показа  ПКЯ.

      Прогестерон  0,30 ng/ml  фол ф <0.1-0.3;лут ф 1.2-15.9
      LH       1.63       mIU/ml     жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0,
      FSH    1.35       mIU/ml     жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47;
      4-андростендион       1.85       ng/ml     F: 0.10-3.30; M: 0.60-3.10   
      Естрадиол       144       pg/ml     жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312;
      Пролактин       18.21       ng/ml     Жени: 5.18-26.53; Мъже: 3.46-19.4
      Тестостерон       0.20       ng/ml     0.14 - 0.53   

      ТАТ 1.47 IU/ml                          < 4.11
      МАТ 0.41 IU/ml                     <5.61
      ft4  1.06                          0.700-1.480
      TSH  1.59                        0.35-4.94
      fT3       2.670       pg/ml     1.880 - 3.180   
      DHEA-SO4       158.60       ug/dl     74.80 - 410.20

      Благодаря предварително!
      Здравей!
      МЦ и О. зависят от хормоните, а хормоните много трудно могат да се повлияят от добавки.
      При теб:
      ЛХ и ФСХ са много ниски - показват, че яйчниците не функционират и въпреки това, Е2 е висок и това е притеснително. След като няма киста/ЗФ. все от някъде трябва да идва този естроген?!
      Андрогените, които си изследвала са добре - провери и 17ОНПрогестерон - на 3 ден от МЦ
      Ако си с ИР - може това да е причина за по-високият Е2?! ( самата мастна тъкан, ако е повече синтезира естроген)
      При тези, по-високи нива на Е2, докато не разбереш каква е причината и Е2 не се понижи , според мен, не е добре да приемаш никакви билки ( защото те са богати на Фитоестроген).
      Показателите на ЩЖ са добре за годините ти.

      ПП.
      Витекс се приема от М до М
      Дия ямс - от О. до М.
      Дозите - посочени от производителя.


      Привет, Денис,

      ето и резултатите от реален 3 ти ден в цикъл  (горните са по време на "зацапване") - сега стойностите са съвсем различни, в смисъл, че според мен са по-реални и имат смисъл..

      LH       5.70       mIU/ml     жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0,
      FSH       6.31       mIU/ml     жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47;
      Естрадиол       43       pg/ml     жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312;
      17ОН прог след 5 дни...

      Пролактина и прогестерона в по-горните резултати ме притесняват - първият ми се струва леко към горна граница, а вторият нисък ?
      С оглед и на тези актуализирани резултати+горните кое би ме посъветвала да приема като добавка, за да рег цикъла и да повлиая на акнето?
      Благодаря ти за търпението:))

      # 297
      • Мнения: 4
      Здравейте,

      препоръчайте ми лекар при който да отида за предписване на добавките...Става въпрос за София.

      # 298
      • Мнения: 297
      Денис, прикачвам изследвания на витамини и това, което си купих от аптеката да ми кажеш по колко да пия/впръсквам от тях. Аг каза, че витамин Б12 е добре а витамин Д да си купя нещо от аптеката и да го приемам както е написано на опаковката.

      [/img][/img]

      Благодаря ти и извинявай, че пак те притеснявам. Бъди здрава!





      # 299
      • София
      • Мнения: 29 291
      Денис, прикачвам изследвания на витамини и това, което си купих от аптеката да ми кажеш по колко да пия/впръсквам от тях. Аг каза, че витамин Б12 е добре а витамин Д да си купя нещо от аптеката и да го приемам както е написано на опаковката.
      Скрит текст:






      Благодаря ти и извинявай, че пак те притеснявам. Бъди здрава!





      Здравей!
      В12 по 1 на ден - след хранене
      Вит. Д3 - по 5-6000МЕ/ дн., след по-мазно хранене.
      ( Eдно впръскване е 400МЕ или трябват 15 впръсквания на ден)
      Но тъй като имаш много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да добавиш вит. К или по-добре да приемаш калциева формула, в която има всичко необходимо за правилния калциев метаболизъм.
      Вит. Д е много нисък и показва, че може да си започнала да губиш калций от зъбите, костите ( риск от остеопороза след години) и т.н.
      Ако искаш, се консултирай с ортопед, за да си по-спокойна.

      1 месец прием - 30 дни почивка - контрола ( може да пуснеш тогава 25ОН вит. Д и 1,25 ОН вит.Д)

      Общи условия

      Активация на акаунт