Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

• 60 972
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ох извинявай пропуснах да пиша, ако трябва да се приема около 250 -300 магнезий на ден кой от 2-рия или 3-тия има повече  или пък 4-тия .Отново ти благодаря Simple Smile
На всеки продукт е посочено колко (елементарен) магнезий съдържа  - гледаш и си го смяташ спрямо дозата, която искаш да приемаш на ден.

Денис, започнах да пия тоя Инозитол :https://apteka.framar.bg/30025856/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-500-%D0%BC%D0%B3-100-nature-39s-way - не знам дали е добър, както пише по 1 табл.на ден, и Неофолик Мета.За Инсулиновата резистнетност , а и за разни неразположения граничещи с паник атаки, безпокойство и тревожност.Доста добре ми се отразява на съня-почнах пак да спя спокойно.Колко време е добре да се приема?И друго да попитам ако може - възможно ли е всеки месец на 10-12 ден от МЦ да имам напрежение, безпокойство, болки във врата и раменете, болки ниско долу в стомаха,сърцебиене, леко покачване на кръвно - все едно ПМС и на какво може да се дължи?Лекарите ме гледат подозрително и оставят въпроса ми без отговор....
Да, хубав е, това е мио - инозитол (форма).
За неразположенията - може да е ПМС, което се дължи на хормонален дисбаланс и може да се проявява през различни части на МЦ - преди, по време или след О.
Може да е и някакво съвпадение и да няма нищо общо с МЦ.
Провери нивата на ТСХ, Т3 и Т4, както и Пролактина - около О., техните нива, физиологично, се повишават, а те дават такива ефекти.

# 496
Привет, Денис!
От 3-4 месеца пия вит Д, Ц, B комплекс, селен, Coenzyme Q10, Omega 3,  Prim oil, Геритамин през два месеца по една опаковка - трябва ли да се прави почивка на определен период от време?

# 497
  • София
Привет, Денис!
От 3-4 месеца пия вит Д, Ц, B комплекс, селен, Coenzyme Q10, Omega 3,  Prim oil, Геритамин през два месеца по една опаковка - трябва ли да се прави почивка на определен период от време?
Здравей!
Зависи от дозите, а за някои витамини/минерали и от това дали имаш дефицит.
Напр. селен над 200мкг/ако нямаш причина да го приемаш ( напр.ЩЖ) е добре да направиш почивка.
Вит. Д -  ако  дневната доза е над 3-4000МЕ е добре да провериш серумните нива
За В комплекс ( ако е от вида В25, може да се приема до 6 месеца и след това се прави почивка поне 1 м.)
За Геритамина - ако си го пила поне 3 пъти е добре да го приемаш през 3МЦ ... или приемай всеки месец Бета-Каротин + вит. Е  ( от 1 ден на МЦ , 12-15 дни - да е до О.)
Вит. Е е добре да се приема от М до М ( той е много важен и за ЛФ и синтеза на прогестерон) - дозата е 400МЕ/дн.
За останалите - на 6 месеца, поне 20-на дни почивка, като не е задължително да спираш всичко - почивките може да ги правиш със застъпване.

ПП.
Селенът се натрупва и може да е токсичен.

# 498
Много благодаря за подробният отговор и съветите!
Всичко пия в ниски дози и нямам дефицити, но и следя нивата на Д и В12 през няколко месеца. Ще имам едно на ум за селенът - приемам по 100мкг за подпомагане на ЩЖ (с лека хипофункция съм).

Привет, Денис!
От 3-4 месеца пия вит Д, Ц, B комплекс, селен, Coenzyme Q10, Omega 3,  Prim oil, Геритамин през два месеца по една опаковка - трябва ли да се прави почивка на определен период от време?
Здравей!
Зависи от дозите, а за някои витамини/минерали и от това дали имаш дефицит.
Напр. селен над 200мкг/ако нямаш причина да го приемаш ( напр.ЩЖ) е добре да направиш почивка.
Вит. Д -  ако  дневната доза е над 3-4000МЕ е добре да провериш серумните нива
За В комплекс ( ако е от вида В25, може да се приема до 6 месеца и след това се прави почивка поне 1 м.)
За Геритамина - ако си го пила поне 3 пъти е добре да го приемаш през 3МЦ ... или приемай всеки месец Бета-Каротин + вит. Е  ( от 1 ден на МЦ , 12-15 дни - да е до О.)
Вит. Е е добре да се приема от М до М ( той е много важен и за ЛФ и синтеза на прогестерон) - дозата е 400МЕ/дн.
За останалите - на 6 месеца, поне 20-на дни почивка, като не е задължително да спираш всичко - почивките може да ги правиш със застъпване.

ПП.
Селенът се натрупва и може да е токсичен.

# 499
denis, много съм доволна от всичко, което си ми препоръчала в тази тема. Само има един минус - косата ми избуява много бързо и се обезформя, а фризьор скоро няма как да видя Simple Smile Режа по три пръста и след 2-3 седмици все едно не е подстригвана.  За много жени това е плюс, де.

# 500
  • София
denis, много съм доволна от всичко, което си ми препоръчала в тази тема. Само има един минус - косата ми избуява много бързо и се обезформя, а фризьор скоро няма как да видя Simple Smile Режа по три пръста и след 2-3 седмици все едно не е подстригвана.  За много жени това е плюс, де.
Това е страничният ефект от добавките  и протеина Simple Smile -  хубава коса, кожа и нокти.
Аз съм с дълга коса и не ми толкова голям проблем  по-бързия растеж (макар, че корените си, боядисвам по-често) - държа повече на ефекта, който имат върху кожата и това, че в дългосрочен план, и с годините, ти се отблагодарява ( забавя се стареенето на кожата, запазваш по-младежки вид, по-дълго време Simple Smile ).

# 501
Здравей,Денис🌸 Това са моите резултати.Моята гинеколожка след преглед видеозон,в който ми каза ,че всичко ми е наред ми предписа дуфастон от 16 до 26 ден от цикъла и да пия Иногинол .Целта ми е бременност .Какво мога да пия още като витамини или добавки за подобряването на сегашното ми състояние ?
Благодаря предварително🌸

# 502
  • София
denis, много съм доволна от всичко, което си ми препоръчала в тази тема. Само има един минус - косата ми избуява много бързо и се обезформя, а фризьор скоро няма как да видя Simple Smile Режа по три пръста и след 2-3 седмици все едно не е подстригвана.  За много жени това е плюс, де.
Това е страничният ефект от добавките  и протеина Simple Smile -  хубава коса, кожа и нокти.
Аз съм с дълга коса и не ми толкова голям проблем  по-бързия растеж (макар, че корените си, боядисвам по-често) - държа повече на ефекта, който имат върху кожата и това, че в дългосрочен план, и с годините, ти се отблагодарява ( забавя се стареенето на кожата, запазваш по-младежки вид, по-дълго време Simple Smile ).

А кои са тези добавки? Wink

# 503
  • София
Здравей,Денис🌸 Това са моите резултати.Моята гинеколожка след преглед видеозон,в който ми каза ,че всичко ми е наред ми предписа дуфастон от 16 до 26 ден от цикъла и да пия Иногинол .Целта ми е бременност .Какво мога да пия още като витамини или добавки за подобряването на сегашното ми състояние ?
Благодаря предварително🌸
Скрит текст:
Здравей!
Няма как всичко да ти е наред с тези нива на ЛХ - показват  ПКЯ, тестостеронът е на горна граница, което е индикация, че може да има и при други хормони ( андрогените напр.) отклонения.
Потърси второ мнение.
Добавки се ползват за подпомагане на репр. с-ма, не за лекуване, ако има проблем.
Или, първо трябва да отстраниш всички, проявени по-някакъв начин отклонения, и след това да включиш и добавки, ако искаш.
Това високо ЛХ няма как да се повлияе от каквито и да било добавки - ако случайно това се случи ще бъде някакво съвпадение ( и който не може да си обясни какво точно става, ще го отдаде на добавките или билките ... защото и да си с ПКЯ, това не означава, че отвреме навреме не може да имаш съвсем нормален МЦ, с нормални нива на хормоните)

GERBER
Тези, които коментираме в темата и които подпомагат репр. с-ма - вит. А, Е, Д C, В-комплекс, МВИ, Ресвератрол, Астаксантин, Инозитол, Аргинин,  Лутеин, NAC, Омега 3, Омега 7, Колаген, Протеин и т.н.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 08:42 от denis.

# 504
Аз взимах вит. А й Е. И само тях имам този ефект с косата. Взимах Астаксантин, Ресвератол, R-Ala, ракитник, МВИ и рибено масло. В комбинация съвсем ми избуява косата.

# 505
Денис, извинявай, но отново ще попитам. Тъй като в Инофолик гледам че мои инозитол е 2000 мг, аз понеже пия на Natures Way, а там е 500 мг се чудех достатъчна ли е 1 табл дневно както е написано на опаковката?
https://apteka.framar.bg/30025856/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B8 … 00-nature-39s-way

# 506
  • София
Денис, извинявай, но отново ще попитам. Тъй като в Инофолик гледам че мои инозитол е 2000 мг, аз понеже пия на Natures Way, а там е 500 мг се чудех достатъчна ли е 1 табл дневно както е написано на опаковката?
https://apteka.framar.bg/30025856/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B8 … 00-nature-39s-way
За подпомагане на репр. с-ма, дозата е 2х2грама ( 2х2000мг) дневно.

# 507

И за Инсулинова резистентност ли е така?

# 508
  • София
Скрит текст:

И за Инсулинова резистентност ли е така?
Да и за ИР ( тя е към СПКЯ, респ. проблем с репр. функция)

# 509
Не знам, дали е по темата, но някой има ли мнение за този продукт https://images.app.goo.gl/YWmXMwHD6dK4SuRP6

Общи условия

Активация на акаунт