Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

• 63 009
  • 760
  •   3
Отговори
# 330
Привет, Денис! Отново с молба към теб. С мутация свързана с неусвояване на витамини от група В (синтетичната
Скрит текст:
им форма) съм, затова ги приемам в метилираните им форми - В12 (метилкобаламин) + В9 ( метилирана фолиева). Миналата година февруари изследвах фолиева киселина в серума и при реф.стойности 3-13 ng/ml, моята беше - 6. След това завиших приема на В9 от 400 на 1000 mcg. Оня ден изследвах наново В9 и при реф.стойности 10.4 – 42.4 nmol/l, стойността ми беше 15. А иначе В12 ми е ок, както и хомоцистеинът. Какви са добре да са нивата на фолиевата в организма, според теб? Знам,че тя е силно токсична и, ако се превиши горната граница не е ОК, но моите стойности са все близо до долната граница. Дали е добре? Благодаря ти предварително Simple Smile.
Здравей!
Не посочваш дали си правила някаква пауза преди контролата на ФК?!
Ако не си - при тази висока доза, нещо не я усвояваш добре - трябва да е на горна граница, дори и над нея.
Опитай с прием друг продукт/марка метилирана ФК.
Нивата трябва да са в горните 25%
След хранене я приемаш, нали?
Хапвай фъстъци, нахут, черен дроб ....

Привет,
Благодаря ти.
Именно, не съм правила пауза, нито сега, нито предния път, тъй като исках да направя контрола, докато взимам какво е положението Sad.
Очевидно не усвоявам добре. Когато приемах по 400 mcg, приемах Неофолик мета, след това за 1000 mcg смених с тази:

https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-Optimized-Folate-1-000-m … 1&reftype=rec

Приемам я след хранене, да....
Явно ще търся друга метилирана пак по 1000 mcg.

# 331
Здравей Денис, имам препоръчано от теб добавки и вит. за съпруга ми. Купих и трибестан по препоръка също, добре ли действа заедно с добавките за спермогенеза, които предлагаш?

# 332
  • София
Здравей Денис, имам препоръчано от теб добавки и вит. за съпруга ми. Купих и трибестан по препоръка също, добре ли действа заедно с добавките за спермогенеза, които предлагаш?
Здравей!
Да, добре се допълват - Трибестанът повишава нивата на тестостерона, което за мъжете е само от полза Simple Smile

# 333
Здравейте.
По повод един от горните постове кои витамини и добавки се ползват за детоксикация? Наистина съм заинтригувана.
Благодаря на Денис и на всички отзовали се.

# 334
Здравей, denis, моге ли да помоля за малко помощ? Доволна съм от trans-Resveratol California Gold Nutrtion, но в момента не е наличен в iherb.

https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Trans-Resveratrol-with-Re … Veggie-Caps/21366
Това дали е добър вариант?

https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-ResveratrolRich-Super-S … an-Capsules/21271

Или това, ще те помоля препоръка за ресвератол. Която и да е марка, нещо, което смяташ, че е добро.

# 335
Денис, здравей!

Бих искала да те питам дали този инозитол е добър?
https://jarrow.bg/?product=inositol

По-специално, това, че се получава от оризови трици, пречи ли при ИР?

Благодаря!

# 336
Здравей, Денис!
Извинявай за може би глупавия въпрос, но възможно ли е при детоксикация на организма, имам предвид приема на антиоксиданти и витамини в по-висока доза, да изпитвам умора? Благодаря ти!
Здравей!
Да, нормално е и това се дължи на отделянето на токсини от различните органи, тъкани, системи ... ( за да се изхвърлят) , които може да причинят отпадналост, гадене, виене на свят, главоболие, повръщане, сив тен на кожата и т.н.
Пий повече вода ( поне 2-3 л. на ден, за да изхвърляш токсините), хапвай повече сурови зеленчуци, билкови чайове
[/quote]

Още веднъж ти благодаря, Денис! Както винаги помагаш!
А какви билкови чайове би препоръчала; не искам да пия нещо, с което да навредя на основната цел?

# 337
Здравей, Денис,
Моля за коментар дали са добри тези добавки, както и по колко и кога да се пият /преди или след хранене, кои да са с интервал от другите/:

1. Natural Factors Витамин В12 Метилкобаламин 1000мкг
2. Фолиева - Top Folate 0.400 mg 60 capsules / Топ Фолат 0.400 мг
3. Maltofer fol
4. NATURE'S WAY BIOCELL COLLAGEN 500mg
5. ИГЛИКА МАСЛО капсули 1300 мг * 60 NATURE`S WAY

Предварително благодаря!

# 338
  • София
Здравей, denis, моге ли да помоля за малко помощ? Доволна съм от trans-Resveratol California Gold Nutrtion, но
Скрит текст:
в момента не е наличен в iherb.

https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Trans-Resveratrol-with-Re … Veggie-Caps/21366
Това дали е добър вариант?

https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-ResveratrolRich-Super-S … an-Capsules/21271

Или това, ще те помоля препоръка за ресвератол. Която и да е марка, нещо, което смяташ, че е добро.
На Doctor's Best е по-добър.
Приема се на гладно с вода, поне час преди хранене  ... той е първата добавка от всички, които се приемат на гладно.

Денис, здравей!
Скрит текст:
Бих искала да те питам дали този инозитол е добър?
https://jarrow.bg/?product=inositol

По-специално, това, че се получава от оризови трици, пречи ли при ИР?

Благодаря!
Здравей!
Да, този Инозитол е хубав, но трудно ще го дозираш - трябва да се приема 2х2000мг.
Насипния излиза по-изгодно ( на същата марка) - макар че в този сайт, цената му е много висока
Приема се на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след хранене и кафе ( кофеин).
Не е проблем че се добива от оризови трици.
Инозитолът се съдържа, естествено, във въглехидратните храни - плодове, зеленчуци, зърнени храни, боб ... което е много интересен парадокс: Това което е от полза при ИР ( Инозитола) се добива от храни, които са забранени при ИР ( въглехидратните)

А какви билкови чайове би препоръчала; не искам да пия нещо, с което да навредя на основната цел?
Обикновени, трапезни чайове и е добре да ги редуваш.

Здравей, Денис,
Моля за коментар дали са добри тези добавки, както и по колко и кога да се пият /преди или след хранене, кои да са с интервал от другите/:
1. Natural Factors Витамин В12 Метилкобаламин 1000мкг   
2. Фолиева - Top Folate 0.400 mg 60 capsules / Топ Фолат 0.400 мг
3. Maltofer fol
4. NATURE'S WAY BIOCELL COLLAGEN 500mg
5. ИГЛИКА МАСЛО капсули 1300 мг * 60 NATURE`S WAY
Предварително благодаря!
Здравей!
1. след хранене, дозата се определя след контрола на серумните нива на В12
2. по 1 на ден, след хранене
3. Малтофер Фол - трябва лекар да го назначи ... желязо се приема на гладно
4. Колаген - това е много ниска доза. За да има ефект трябва да се приема поне по 4-5 грама колаген. Колаген се приема на гладно с вода, поне час преди хранене
5. 2х1300мг, след хранене

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 18:20 от denis.

# 339
Denis, благодаря ти!

# 340
Здравей Денис,да си цитирам пак въпроса-моля ако може да помогнеш отново...
Здравей,Денис!Аз тези дни доста прочетох за Агнес-а-мисля да го взема ,заедно с МВИ и Вит.Е.обаче чета някои неща които ме притесняват и честно казано не можах да се ориентирам.Витекса влие в-у синтеза на ФСХ/понижава/и ЛХ/увеличва/,като съответно прогестерона се увеличава и спада пролактина.В моя случай обаче на посл.излседвания ФСХ ми е завишено,но по-притеснително ми е ,ЛХ-при мен се качва доста бързо и имам ранна ову.-някога и на 8-ми ден е засичана/спонтанна/.И въпросът ми е-приема на Витекс може ли да повиши още и да влоши и без това бързо вдигащото се ЛХ.Благодаря ти.

# 341
# 342
  • София
Здравей Денис,да си цитирам пак въпроса-моля ако може да помогнеш отново...
Здравей,Денис!Аз тези дни доста прочетох за Агнес-а-мисля да го взема ,заедно с МВИ и Вит.Е.обаче чета някои неща които ме притесняват и честно казано не можах да се ориентирам.Витекса влие в-у синтеза на ФСХ/понижава/и ЛХ/увеличва/,като съответно прогестерона се увеличава и спада пролактина.В моя случай обаче на посл.излседвания ФСХ ми е завишено,но по-притеснително ми е ,ЛХ-при мен се качва доста бързо и имам ранна ову.-някога и на 8-ми ден е засичана/спонтанна/.И въпросът ми е-приема на Витекс може ли да повиши още и да влоши и без това бързо вдигащото се ЛХ.Благодаря ти.
Здравей! и Извинявай! - пропуснала съм го.
За Витекса - не е точно така. Влияе на Хипофизата и синтезираните от нея Пролактин, ЛХ и ФСХ - нормализира ги  ( ако са високи или ниски) - от там подпомага О. и синтеза на Прогестерон.
Витекса не влияе директно на Прогестерона, а индиректно, като нормализира други хормони, които го потискат.
След като ЛХ се повишава, но си има О., проблема не е в ЛХ, а в самите фоликули, защото, ако самия фоликул не е готов за О. и ЛХ се повиши - ще се превърне в ЗФ или киста, напр. и няма да има О.
Толкова ранна О. е симптом на проблем с ЯР - говори с лекаря си и задължително проверете дали наистина има О. ( чрез ФМ + изследвания на хормони)

Да, този вит. С е с Биофловоноиди и е много хубав - щади стомаха ( не е кисел, с по-високо рН е).
Приема се след хранене.

# 343
Мерси отново,Денис Hug .Да имам си проблем с резерва ...изчезващ...Лошото е че малко /даже аз не знам/доктори обръщат внимание на добавките...но ти си чудесна както винаги Heart

# 344
Здравей Денис, намерих този продукт но ми се струва доста евтин в сравнение с другите, можеш ли да кажеш мнение моля.

Общи условия

Активация на акаунт