Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

• 62 994
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Мерси отново,Денис Hug .Да имам си проблем с резерва ...изчезващ...Лошото е че малко /даже аз не знам/доктори обръщат внимание на добавките...но ти си чудесна както винаги Heart
Едва ли има лекар, който има интерес да ти подобрява състоянието, след като може да се приложат различни АРТ процедури, които винаги намаляват допълнително резерва.
Дори при СПКЯ не следят хормоните, които не са пречка за зачеване (по-висок Пролактин ТСХ, Андрогени ...инсулин...), но носят голям риск за много ранна бременност и в повечето случи са причини за ранните аборти.
Както и да е - добре че повечето момичета вече разбират за какво става въпрос и каквото зависи от тях - го правят.

Здравей Денис, намерих този продукт но ми се струва доста евтин в сравнение с другите, можеш ли да кажеш мнение моля.
Скрит текст:

Здравей!
Не е хубав.
Потърси продукт на който да пиеше само Транс-ресвератрол и да е поне 100мг за да се приема 2х100.
Много момичета пият и по 1000мг/ на ден.
Това е много скъпа добавка и трябва да отгоравя на много изисквания -  не всеки може да си я позволи, но е по-добре да се приема по-ниска доза и с по-добро кач-во. Ако ще е такъв продукт, по-добре не си давай парите. Това е все едно нищо - може изобщо да няма ресвератрол в него.

# 346
Денис, извинявай, че пак питам, трябваше във вчерашния въпрос да събера всичко... Blush

Какво ще кажеш за тези добавки?
Омега 3 - https://vitamin4e.com/product/life-extension-omega-foundations-m … dha-120-softgels/

Вит.Д - https://vitamin4e.com/product/doctors-best-vitamin-d3-1000-iu-180-softgels/

Магнезий - https://vitamin4e.com/product/doctors-best-high-absorption-magne … 0-mg-240-tablets/ или https://vitamin4e.com/product/life-extension-magnesium-citrate-1 … etarian-capsules/

Колаген - https://vitamin4e.com/product/doctors-best-collagen-types-13-powder-200-g/ или https://vitamin4e.com/product/doctors-best-collagen-types-13-wit … 0-mg-180-tablets/

Много благодаря за помощта и отзивчивостта ти! Hug

# 347
Денис, този витамин С добър ли е?
https://sopharmacy.bg/userfiles/productlargeimages/product_11352.jpg

Да, този вит. С е с Биофловоноиди и е много хубав - щади стомаха ( не е кисел, с по-високо рН е).
Приема се след хранене.
Mного благодаря за отговора!
Имам песъчинки в бъбреците ( еднократно съм елиминирала камък). Този не-киселия ли е по-щадящ за бъбреците, предвид известния факрт, че Вит. С способства за образуване на камъни в бъбреците?
Хубав ден!

# 348
Здравей, Денис,
Моля за коментар дали са добри тези добавки, както и по колко и кога да се пият /преди или след хранене, кои да са с интервал от другите/:
1. Natural Factors Витамин В12 Метилкобаламин 1000мкг   
2. Фолиева - Top Folate 0.400 mg 60 capsules / Топ Фолат 0.400 мг
3. Maltofer fol
4. NATURE'S WAY BIOCELL COLLAGEN 500mg
5. ИГЛИКА МАСЛО капсули 1300 мг * 60 NATURE`S WAY
Предварително благодаря!
Здравей!
1. след хранене, дозата се определя след контрола на серумните нива на В12
2. по 1 на ден, след хранене
3. Малтофер Фол - трябва лекар да го назначи ... желязо се приема на гладно
4. Колаген - това е много ниска доза. За да има ефект трябва да се приема поне по 4-5 грама колаген. Колаген се приема на гладно с вода, поне час преди хранене
5. 2х1300мг, след хранене
Много благодаря! Страхотна си! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

# 349
  • София
Всичките са хубави.
Колагена - и табл. и разтворимия са хубави - който си избереш.

# 350
Много благодаря, Денис! Flowers Hibiscus

Относно колагена, понеже досега не съм пила, има ли особености при приема му? Каква дневна доза е препоръчителна и може ли цялата доза да се приема наведнъж?

# 351
  • София
Скрит текст:
Денис, този витамин С добър ли е?
https://sopharmacy.bg/userfiles/productlargeimages/product_11352.jpg

Да, този вит. С е с Биофловоноиди и е много хубав - щади стомаха ( не е кисел, с по-високо рН е).
Приема се след хранене.
Mного благодаря за отговора!
Имам песъчинки в бъбреците ( еднократно съм елиминирала камък). Този не-киселия ли е по-щадящ за бъбреците, предвид известния факрт, че Вит. С способства за образуване на камъни в бъбреците?
Хубав ден!
Не мога да отговоря. По-добре се консултирай с нефролог.
Според мен, всички форми на вит. С , защото проблема е аскорбиновата киселина (аскорбат) и нейния излишък, който е предпоставка за образуване на камъни ( оксалатни), не толкова веществото, с което е хелатиран.
Трябва да има и други фактори - напр. проблем с калциевият метаболизъм и по-високи нива на калций, който пък да се свързва с оксалата. Когато калция, по някаква причина не успява да влезе в костите или се дърпа от тях  ( образно казано) - неговите нива са по-високи в кръвта/урината...

Много благодаря, Денис! Flowers Hibiscus
Относно колагена, понеже досега не съм пила, има ли особености при приема му? Каква дневна доза е препоръчителна и може ли цялата доза да се приема наведнъж?
Колаген - приема се на гладно, с вода, поне час преди хранене, цялата дневна доза на един прием.
Дози 5-6-7 грама са добри. През деня трябва да се приема повече вода.

# 352
  • София
Здравей Денис, каква форма трябва да е магнезия и каква доза дневно, защото има най различни форми и не зная кои може и кои не.
Много ти благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 353
.Моля те за съвет по отношение на Витекс,Див Ямс, МВИ?
Благодаря от сърце![/spoiler]
За добавки, може да приемаш всичко което се коментира в темата:
МВИ
Омега 3, Омега 7
Вит. А и Е
В-комплекс, Вит. Д, С
CoQ10, R-ALA
Астаксантин, Лутеин, Ликопен
Колаген, Протеин
Инозитол
NAC, Аргинин
Ресвератрол
Цинк, Селен
Калциева формула ( по схема)
Водорасли : АФА, Спирулина...
... колкото повече може да си позволиш, толкова и ефекта ще е по-добър
Те влияят много добре на кожата, косата, ноктите, кости, стави, СЧТ, ЩЖ, ... тонус, енергия, дори и на съня..., т.е ползите им не са ограничени само до подпомагане на репр. функция.

Здравей Денис,

Предварително се извинявам ако не е удобно, но много ще се радвам ако можеш да ми помогнеш.
Аз в момента прием див ямс за регулиране на хормоните, но с цел по-леко преминаване през периода на пременопауза, но почти никой не ползва див ямс , а Витекс и МВИ по-добри ли са?Как се приема дивия ямс по 2 капсули наведнъж или разделени / аз сега го вземем на обяд и вечер/ преди или след хранене и през целия цикъл или да го спирам по време на МЦ?
И още нещо от тези изброени добавки кои най-напред да включа и после постепенно да добавям.
Много благодаря.

# 354
Здравейте Денис. Моля за мнение за следната омега 3:
https://www.krasivitela.com/sfd-nutrition-omega-3-90softgel.html
Предварително ти благодаря!

# 355
  • София
Здравей Денис, каква форма трябва да е магнезия и каква доза дневно, защото има най различни форми и не зная кои може и кои не.
Много ти благодаря предварително Flowers Hibiscus
Здравей!
За Магнезия - има няколко форми, които са хубави: глицинат, малат, цитрат, лизинат... каквато си избереш
Дозата е около 300мг/дн.

Здравей Денис,
Предварително се извинявам ако не е удобно, но много ще се радвам ако можеш да ми помогнеш.
Аз в момента прием див ямс за регулиране на хормоните, но с цел по-леко преминаване през периода на пременопауза, но почти никой не ползва див ямс , а Витекс и МВИ по-добри ли са?Как се приема дивия ямс по 2 капсули наведнъж или разделени / аз сега го вземем на обяд и вечер/ преди или след хранене и през целия цикъл или да го спирам по време на МЦ?
И още нещо от тези изброени добавки кои най-напред да включа и после постепенно да добавям.
Много благодаря.
Здравей!
Много момичета ползват Див ямс - той се приема от О. до М. Дозата е посочена от производителя. ( по 1 или 2х1)
След хранене.
Няма по-добри добавки ( Витекс/МВИ) - това са различни неща и могат да се приемат заедно - добре се допълват ( за премено- и менопауза)

За другите добавки - сама избери, защото всичките са важни, действат комплексно и се допълват.
напр.
Скрит текст:
МВИ
Омега 3, Омега 7

Вит. А и Е
В-комплекс, Вит. Д, С
CoQ10, R-ALA
Колаген, Протеин
Инозитол
NAC, Аргинин

Ресвератрол
Цинк, Селен

Здравейте Денис. Моля за мнение за следната омега 3:
https://www.krasivitela.com/sfd-nutrition-omega-3-90softgel.html
Предварително ти благодаря!
Здравей!
Не е много добър избор.
На ден трябва да се приема 1500мг омега 3 ( DHA +EPA)
Съдържание в 1 доза: (3 софтел капс)
FISH OIL 2000mg
EPA 360 mg
DHA 240 mg

.......... или на ден трябва да приемаш по 7-8 капс. ... опаковката е за 12-13 дни

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 12:56 от denis.

# 356
Здравей Денис при прием на 3500 UI вит Д на ден колко вит К трябва да приемам

# 357
  • София
Здравей Денис при прием на 3500 UI вит Д на ден колко вит К трябва да приемам
Здравей!
Зависи от това за какво се приема, от степента на  дефицита на вит. Д и периода на прием.

# 358
Здравей!
Много момичета ползват Див ямс - той се приема от О. до М. Дозата е посочена от производителя. ( по 1 или 2х1)
След хранене.
Няма по-добри добавки ( Витекс/МВИ) - това са различни неща и могат да се приемат заедно - добре се допълват ( за премено- и менопауза)

За другите добавки - сама избери, защото всичките са важни, действат комплексно и се допълват.
напр.
Скрит текст:
МВИ
Омега 3, Омега 7

Вит. А и Е
В-комплекс, Вит. Д, С
CoQ10, R-ALA
Колаген, Протеин
Инозитол
NAC, Аргинин

Ресвератрол
Цинк, Селен

Сърдечно благодаря. А това дали е подходящо
Скрит текст:
Витамините за зачеване Прегнакер съдържа:
L-аргинин 100mg; Инозитол 50mg; N-ацетилцистени 50mg; Бетакаротен 3mg; Витамин D (600 I.U.) 15 mcg; Витамин E 30 mg; Витамин C 90 mg; Витамин B1 8 mg; Витамин B2 5 mg; Ниацин 20 mg; Витамин B6 10 mg; Фолиева киселина 400 mcg; Витамин B12 20 mcg; Биотин 150mcg; Пантотенова киселина 6mg; Желязо 14 mg; Селен 50 mcg; Магнезий 60 mg; Цинк 15 mg; Йод 140 mcg; Мед 1 mg.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 16:46 от tyn

# 359
Скрит текст:
МВИ
Омега 3, Омега 7

Вит. А и Е
В-комплекс, Вит. Д, С
CoQ10, R-ALA
Колаген, Протеин
Инозитол
NAC, Аргинин

Ресвератрол
Цинк, Селен
Денис, а възможно ли е да се замени Аргинин с Лизин, заради херпес? Или по-добрия вариант е Аргинина да се изключи?

Общи условия

Активация на акаунт