Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 8

• 62 992
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • София
denis, мога ли да те попитам - пиех Ресвератрол, R-ala, Astaxantin,  омега 7, вит. Е, вит. Д, вечерна иглика.
Ресвератолът ми свърши и ще минат поне 2 седмици докато получа нов.
Има ли смисъл да пия това, което имам -
R-ala, Astaxantin, Omega 7, витамин Е и Д. Ще има ли ефект без Ресвератол? Нали действието им е, когато се приемат заедно?
Да, силата и ефекта идват от комбинацията на различните елементи, но когато липсва някоя или някои - ти си продължавай с другите ( по-добре с това, което ти е налично, отколкото да спираш приема  на всичките - на тях им трябва време, за да повлияят различните процеси). И ефекта от тях е като възходяща права, докато достигне един пик на максимално влияние - който, при всеки случай е различен ( кога и как ще настъпи не може да се прецени - има случаи, в които, максималния ефект е след прекратяване приема ( доста продължителен Simple Smile ).
A ти, за какво ги приемаше? ( извинявай, не мога да запомня всички Hug )
Ако е за опити за бебе, може да включиш PQQ и Таурин  (така ще направиш една много хубава, синергична комбинация с R-ALA - която пък влияе на митохондриите в яйцеклетките ... за развитие на по-хубави и силни ембриончета Simple Smile   -  в случая   (с добавки)  се опитване да заменим една процедура за имплантация на митохондрии, когато при собствените, има проблем -  в някои клиники ( за инвитро) и у нас, вече се прилага).
Ресвератволът и в двата случая си действа сам, като много силен и подходящ за репр. с-ма антиоксидант,  и който подпомага яйцеклетките (ако те са увредени, напр. от СПКЯ,  ЕМ...  - има доста такива изследвания и е доказано, че точно ресвератрола им влияе положително и повишава шанса за зачеване при инвитро ... тъй като изследанията са в тази насока, не че той няма да помогне при всички онези, дори неизвестни случаи на увреждане, от различни други ендо- и екзогенни фактори) .. а след като има хубави и годни за оплождане яйцеклетки в повечето фоликули, ще има и О. ... а колкото по-дълго време има О., толкова и по-дълга ще е пременопаузата.

Ако е за пременопауза,  само, не е проблем  че няма да го приемаш  известно време. Аз точно така
си правя почивки от някои елементи, за да не спирам всичките на един път Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 07:56 от denis.

# 376
denis, Flowers Hibiscusне правя опити за бебе. На 41 съм, миналата година няколко пъти цикълът ми беше на 22-23 дни. С добавките стана отново на 27-28 като преди.
Този месец нищо не пих и отново усетих овулация още на 8ми ден. Което означава пак кратък цикъл.
Сега обаче видях, че и R-ala имам само 3 таблетки. Astaxantin, омега 7, витамин Е и Д, МВИ имам. Чудя се има ли смисъл да ги пия. Или да направя почивка до началото на цикъла, така или иначе този ще е кратък и в началото му да си продължа всичко.

# 377
  • София
denis, Flowers Hibiscusне правя опити за бебе. На 41 съм, миналата година няколко пъти цикълът ми беше на 22-23 дни. С добавките стана отново на 27-28 като преди.
Този месец нищо не пих и отново усетих овулация още на 8ми ден. Което означава пак кратък цикъл.
Сега обаче видях, че и R-ala имам само 3 таблетки. Astaxantin, омега 7, витамин Е и Д, МВИ имам. Чудя се има ли смисъл да ги пия. Или да направя почивка до началото на цикъла, така или иначе този ще е кратък и в началото му да си продължа всичко.
Спомних си, но не бях много сигурна и затова писах и за пременопауза.
Ти си прецени дали да ги приемаш - ако искаш ги спри и направи почивка.
ПП.
Това с "усещанията за О.", може само да те обърка и подведе.
Ако не следиш О. - няма как да разбереш дали е имало или не.
Това "усещане за О." може да е и от ЗФ/киста и т.н.

# 378
Здравей, Денис,
Моля те за съвет за подобряване на качеството на Я каква доза магнезий и витамин А е препоръчителна и на коя марка.
Приемам:
1. Транс Ресвератрол 200 мг/дн
2. Nac 600 мг и Инозитол 2 гр
3. Витамин Д 5000 ме/дн и Витамин К 200 мг/дн
4. Витамин Е 400 ме/дн
5. Витамин B комплекс органичен
6. Омега-3 1500 мг/дн
7. Убиквинол 200 мг/дн
8. Evening Primrose Oil, 1300 мг
9. Витамин Ц + цинк 500 мг
10. Дхеа 3х25мг
11. Витамин Б12 от 1000 мг
Фолиевата я спрях, че надвиших.
Благодаря

# 379
  • София
Здравей, Денис,
Моля те за съвет за подобряване на качеството на Я каква доза магнезий и витамин А е препоръчителна и на коя марка.
Скрит текст:
Приемам:
2. Nac 600 мг и Инозитол 2 гр
4. Витамин Е 400 ме/дн
6. Омега-3 1500 мг/дн
7. Убиквинол 200 мг/дн
10. Дхеа 3х25мг
Благодаря
Здравей!
Магнезий - малат, цитрат, лизинат, глицинат ... са хубави форми. Дозата е 300мг/дн.  ... приема се между храненията.
Вит. А - може да си вземеш натурален Бета-Каротин, дозата е 25000МЕ/дн ... приема се след хранене, на един прием с вит. Е ( напр.) , приема се от М до О.
Марки, които си избереш - ако искаш ми ги покажи да ги погледна  Peace

# 380
Здравейте, може ли съвет, но не е за мен. На прятелка са й изследвали, витамин Б 162 при реф. Стойн 145-575
25-oh vitamin d 18 при реф. Стой 32-80
Хематолог е казал да си избере, които иска витамини Angry
Може ли да препоръчате добавки само за тези двата витамина. От Денис знам, че е добре да са на горна граница особено преди забременяване . А този тъпак й казал, че нищо и няма.Извинявам се ако въпроса не е за тук.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 15:54 от Lili222

# 381
Здравей, Денис,
Скрит текст:
Приемам:
2. Nac 600 мг и Инозитол 2 гр
4. Витамин Е 400 ме/дн
6. Омега-3 1500 мг/дн
7. Убиквинол 200 мг/дн
10. Дхеа 3х25мг
Благодаря
Здравей!
Магнезий - малат, цитрат, лизинат, глицинат ... са хубави форми. Дозата е 300мг/дн.  ... приема се между храненията.
Вит. А - може да си вземеш натурален Бета-Каротин, дозата е 25000МЕ/дн ... приема се след хранене, на един прием с вит. Е ( напр.) , приема се от М до О.
Марки, които си избереш - ако искаш ми ги покажи да ги погледна  Peace

Този магнезий как е?

# 382
Момичета, защо когато взимаме Д3 трябва да взимаме и К и магнезий?

# 383
Момичета, защо когато взимаме Д3 трябва да взимаме и К и магнезий?

http://lifegivingvibration.blogspot.com/2017/02/3-2.html

# 384
  • София
Здравейте, може ли съвет, но не е за мен. На прятелка са й изследвали, витамин Б 162 при реф. Стойн 145-575
25-oh vitamin d 18 при реф. Стой 32-80
Хематолог е казал да си избере, които иска витамини Angry
Може ли да препоръчате добавки само за тези двата витамина. От Денис знам, че е добре да са на горна граница особено преди забременяване . А този тъпак й казал, че нищо и няма.Извинявам се ако въпроса не е за тук.
Здравей!
Избери продукти - форми:
Д3 - холекалциферол
К2 - МК-7 ( от Натто или нахут)
В12 - метилкобаламин

Има сериозен дефицит на вит. Д, което означава, че може да и трябва и калций (формула) - но е добре да се консултира и с ортопед.

Скрит текст:
Здравей, Денис,
Скрит текст:
Приемам:
2. Nac 600 мг и Инозитол 2 гр
4. Витамин Е 400 ме/дн
6. Омега-3 1500 мг/дн
7. Убиквинол 200 мг/дн
10. Дхеа 3х25мг
Благодаря
Здравей!
Магнезий - малат, цитрат, лизинат, глицинат ... са хубави форми. Дозата е 300мг/дн.  ... приема се между храненията.
Марки, които си избереш - ако искаш ми ги покажи да ги погледна  Peace

Този магнезий как е?
Скрит текст:

Става Peace

# 385
Здравей Денис,

Подходящ ли е "Pregnacare conception" за пременопауза и достатъчно ли е като допълнително се взема МВИ, Див Ямс, Магне Д'оро и Цитровит.
Благодаря.

# 386
Здравей, Денис пуснала е калций и е добре. Може ли да препоръчаш нещо, конкретно, което да го има по аптеките. Благодаря ти много..

# 387
Здравейте,хомозигот съм за MHTRF приемам топ фолат 800единици ,но резелтатът ми е 13,7 при горна граница 20,знам че стойност над 15 е ок,на коя друга фирма бихте ми препоръчали метилфолат drBest,Jaroww fermula или друга изпробвано ,че действа ?

# 388
  • София
Lili222
Избери нещо и ми го покажи

Здравейте,хомозигот съм за MHTRF приемам топ фолат 800единици ,но резелтатът ми е 13,7 при горна граница 20,знам че стойност над 15 е ок,на коя друга фирма бихте ми препоръчали метилфолат drBest,Jaroww fermula или друга изпробвано ,че действа ?
На Jarrow  Peace  - дори има В12 + ФК

# 389
В12съм над рефенентни стойности и съм го спряла 970 при-норма 650,но фолата пада dr Best добър вариант ли е ,като метилфолат quatrofolic

Общи условия

Активация на акаунт