Базедова болест - Тема 9

• 19 190
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Aurora,за съжаление ендометриозата дава много проблеми в малкия таз.
Все бях с цистити,пишках кръв,изхождах кръв.Казаха,че е улцерозен колит,но никога не излезе улцерозен колит на хистология.Откакто ме оперираха (тоталната хистеректомия),само веднъж имах цистит с кръв,спряха и кръвоизливите от дебелото черво.
А тъпата щитовидна жлеза засилва всички болести.
Колит и сега си имам,те пораженията,които ми е нанесла не могат да изчезнат,но не кървя.Болки да,диарии да,за щастие кръв не.Обаче цял живот ще се вглеждам какво изхождам,тя и психическата травма(и над 15 колоноскопии) не е малка.

# 211
Здравейте.За много години. Реших да ви пиша. Имам с мъдреците проблем от 2-3 дена ме боли болка която се мести. Смятам да отида на зъболекар и да го попитам какво би ми предложил за болката тъй, като на моменти е неприятно. Мъдреците почти са ми избили. Преди 2- години пак имах проблем с болки но, затихна. Чудя се дали ако зъболекаря ми предложи някакво обезболяващо дали ще бъде подходящо все пак тази жлеза не,е шега работа. Това е от мен Поздрави!

# 212
Виж първо какво ще каже зъболекарят. Аз нямах проблем с изникване на мъдреците. По-скоро ми е останал спомен, че ме сърбеше венец, но това беше в ученическите години. Още тогава се показаха.
Виж какво ще каже, да не се налага някаква друга манипулация.
Иначе спрямо болкоуспокояващите, на мен лично ми понасят диалгин, хексалгин, аналгин, нимезил, аулин, а съдържащите ибупрофен и парацетамол - не. От тях ми се разхлопва сърцето и ускорява пулсът, а и не само.

# 213
Болка която се мести, може да е невралгична, може и от венците....

# 214
И от един зъб става. Мести се и те боли цялата страна понякога. Имитира болка и в с други зъби.

# 215
Ще видя ако намеря читав зъболекар. Засега карам с някакви народни рецепти.
Временно решение само.
От преди 2- години започна всичко явно при мен в по- късен етап са започнали нещата.
Може би тогава около 2- седмици аз съм имал леки болки след това всичко изчезна.
Сега пак болката не е, някаква силна но, ми създава дискомфорт на моменти.
Постоянно се мести един вид невралгия.
От лявата странна вече имам мъдрец, от дясната също.
Явно при мен са все още в процес на избиване.
Засега  това са нещата при мен.

# 216
Пробвай с невробекс, на съпружието така му минава, пие два-три дена.

# 217
Чудя се дали милгама -n ще помогне в този случай. Гледам, че по- съставки
са еднакви с това лекарство Невробекс.
Отделно, четох ,че Милгама-Н се използва и за болки там в някакви коренчета и т.н. Според познат фармацевт може. Макар, че аз на новаци  много, много не вярвам като моя познат фармацевт.

# 218
Ами, давала съм му и Милгама н, по-доволен е от невробекса. Но не пречи да пробваш.

# 219
Здравейте, явно всичко ми е от внушение. Че ми е лошо имам предвид. Днес си правих контрола на tsh. И резултата е 0.9 при реф. 0.7-1.6. значи си вдигам кръвното по други причини, макар че хипертонията ми започна с тиреотоксикозата. Но явно вече съм здрава. А, дано 😀.

# 220
Да не те разочаровам, но ТСХ е с променлива височина.
Иначе неприятното е, че дори жлезата да е в еутиреоидно състояния ехографски и хормонално, симптомите са налице.
Още по-неприятното, че нямаме, или по-скоро рядко имаме идеално съотношени на т4 и т3 като при здрави хора, които да не удрят нервна, сърдечно-съдова, ендокринна система.
Та... симптомите може да са от жлезата и вероятно са. Въпреки нормалния тсх.

# 221
  • Бургас
А,с нервите и аз съм зле.И все ме боли корем,сега гастритът ми се е обострил.Като че ли вече не се шашкам толкова,повтарям си,че един живот живеем,гледам да се радвам на детето и на любимия,а болестите няма да изчезнат.
И си пуша,вече доста умерено,но обичам цигарите.Нормата ми е 7 на ден,но често стават 10.Изпуша ли десетата обаче,спирам за деня,пуша на другия ден.

# 222
Воля имаш. Аз не. Безразлично ми стана.
Като гледам около мен пушещи, непушещи, Базеда не затихва. Казвам по повод думите на доктор, че 40% рецидиви ставали и заради цигари при някои.
И пропих покрай базеда. Преди със зор ме караха да пия глътка вино.

# 223
  • Бургас
Ох,аз алкохола не го обичам.Любовта пи на Коледа уиски с един приятел,аз само помирисах и се отказах.
Базеда ми се активира след бременност,девет месеца не пуших и за да мога да кърмя пак не пуших.Аз шест години след раждането на Мишо не пуших,тогава бях най-зле.И като ме срязаха за ендометриозата и ми измъкнаха огромната киста от корема,тогава ги подпуках.

# 224
Не ме разочароваш Мери. То и друг път е ставало дума че при хормони в норма пак си имаме проблеми, но просто аз бях убедена че ми е потънало tsh. Това което ми се случва доста много напомня състоянието ми от преди една година точно. И колкото и абсурдно да е  , разочарова ме нормалния резултат 😀😀. Казвах си ще мина ударно пак на пропицил и нещата ще се пооправят. То вече май съм изтрещяла.  Но и аз си попийвам, не много, но чаша вино вечер ме приспива добре, че лошо спя. Честит петък 😀

Общи условия

Активация на акаунт