Базедова болест - Тема 9

• 19 203
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Аз и с Базеда,и сега си спя с успокоителни.Макар че сега ако съм вкъщи,често заспивам следобед,без да съм пила нищо.Преди ми се е случвало само при висока температура.Сега много спя,не пия вече Зопиклон(сънотворно).Само с вечерни антидепресанти съм.

# 226
Ми то май няма как щом пиеш зопиклон вечер да пиеш и алкохол. Май са несъвместими , а ? На мен ми изписваха зопиклон преди доста месеци, със зелена рецепта беше тогава, обаче му четох листовката и нещо се уплаших. Не го пих. Дадох го на една приятелка после. На теб добре ли ти действа ? На другия ден как си ?

# 227
  • Бургас
Съвсем бодра,но в началото имам горчив вкус в устата.По принцип аз само вечер пия такива неща,да, несъвместими са с алкохола.Ако се пие малко или по друго време уж няма проблем.Аз сега с едно Амитриптилинче и едно Хедонинче спя.

# 228
И колкото и абсурдно да е  , разочарова ме нормалния резултат 😀😀. Казвах си ще мина ударно пак на пропицил и нещата ще се пооправят. То вече май съм изтрещяла.
Не е абсурдно. Повярвай, повечето отиваме с тази нагласа, когато сме зле. И даже ни става по-кофти, като видим нормален уж резултат, защото тогава докторите нямат обяснение и заключват- не е от Базеда.
А то си е от него.
И се чуди човек какво да предприеме.

Миме, следобедна умора имам и заспивам понякога. После светът ми е крив. Събуждам се често нощем.
Днес удържах да не заспя.

Един скорошен превод от книга има за ТСХ от Шоки( от темата за Хашимото). Леми ако го пази да сподели линк, че не мога от телефона да ровя сега.

# 229
Salii, познато ми е, усетиш нещо и веднага изтърчиш да пуснеш хормони, предчувствайки ужаса на рецидив. Споко, ще мине, ще се поуспокоят нещата, пък и ще свикнеш 😉😸😎

# 230
  • Бургас
А,вечер и аз ставам,понякога се събуждам в 3 и заспивам пак към 4 и нещо,5.Обаче с Базеда имах в повечето случаи безсъние,събуждах се в 3 и не заспивах повече.

Лекарите са ми много смешни като видят нормални хормони и кажат- всичко е наред.Сега ми казват,че би трябвало да е компенсирана липсата на жлезата с лекарства и ми бяха дали само 6 процента ТЕЛК заради липсата на жлезата.А че постоянно ми играят хормоните,на никой не му пука.Аз не съм съгласна,че липсата е компенсирана,организмът си усеща липсите.Има и хора,които се чувстват по-зле без жлеза.

# 231
tsh 0.02 ........     0,3/4,2
tiroxina t4 5,7.............5,5/11
tiroxina libre t4l 0,97..........0,78/1.53
tryodotironina libre t3l 3,26............2.1/4,4

вече се обърках не знам как са ми резултатите ,помощ и Благодаря

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 16:41 от Keepme

# 232
  • Бургас
Ами ТСХ е ниско, вероятно лечението помага,щом Т3 и Т4 са добре,вероятно Т3 е било високо.ТСХ много бавно се вдига при някои хора.Аз също бях с високо Т3,Т4 ми беше съвсем в норма.
Няма при нас хармонизиране на всички хормони,освен ако няма ремисия.
Бях преди време(четири/ пет години) в ремисия,тогава се запознах с любимия,стояхме до 12-1 вечер,ставах в 6 за работа и вървях и си пеех.

# 233
tsh 0.02 ........     0,3/4,2
tiroxina t4 5,7.............5,5/11
tiroxina libre t4l 0,97..........0,78/1.53
tryodotironina libre t3l 3,26............2.1/4,4

вече се обърках не знам как са ми резултатите ,помощ и Благодаря
Според показателите не изглежда да си хипер. ТСХ не го гледай. Виж  Т4 и свободния Т4 в литър кръв, които клонят и към долна граница и долу горе в средата, а Т3 изглежда точно в средна стойност. Не че много ги разбирам, ама по-ниския в случая, но и в норма Т4, може да показва добра конвесия в Т3. Вярно че пишат, че и Т4 трябва да е над средната стойност, но пък Т3 е добре.
За мен не си в хиперфункция в момента. Не гледай само ТСХ.
Важно е да се види дали и ТРАК пада надолу. Не помня при теб колко време мина от последно изследвания ТРАК.
Може и TSI. Сега погледнах назад, ако е изследван преди 7 месеца, то сега вероятно и той ще е спаднал. А ако показателите са от скоро - 2-3 месеца, ще трябва още да се изчака, преди да се провери. Бавно спада.
Но ако той е висок, това би обяснило и потиснатото ТСХ.

# 234
Добър ден, отдавна не съм писала, но всеки ден ви чета. Пиша днес щото пак съм на черешата, нов рецидив:
Това е, няма отърване Sweat Smile Просто за статистиката резултатите, да ги намирам по-лесно Grinning

TSH-рецепторни антитела H  6.29     IU/l   < 1,75    

fT4 H  1.920     ng/dl   0.700 - 1.480    

TSH   <0.01     uIU/ml   0.350 - 4.940

# 235
Съжалявам 😕
Това първи рецидив ли ти е, колко време беше в ремисия?

# 236
Втори, почти година и половина.

# 237
Беше ли спряла хапчетата, или направи рецидив, докато ги пиеш?
Тия жлези не се кротват, ей... и други поразии правят.

# 238
След като от Нова Година започнах пропицил 8 дни бях на 2 таблетки фт4 от 7.95 стана 6.81 при горна 6.80 ,тсх от 0.03 стана 0.02 .Намалих ги на 1т сутрин и след 10 дни фт3 6.91 ,тсх 0.01 .Минавам пак на 2 т😞😞😞😞
Нито хормонален толеранс действа при мен ,нито чудеса.След 10 дни съм на пътви скрининг и ще отида и при Начев,защото знам ,че от 12г.с. се минава мисля пак на метизол

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 13:33 от Irena13

# 239
  • Бургас
Ох,Ирена,мила,стискам ти палци бебето да е добре.Имам добро предчувствие,надявам се да не ме излъже.

Аз пък съм с високо кръвно.Вчера щях да пукна,ходих на личната,даде ми Коолсарт(мостра).Изпих 1/2 и цял ден пишках,заболяха ме бъбреците.Днес съм с по-ниско кръвно,само Пропранулол съм пила,ама ми е едно замотано...Пратих баща ми да ми купи лекарство без диуретик.Аз си имам камъни в бъбреците,ужас е,не съм май за диуретик.Тя личната ми наизписа три варианта за лечение,каза да пробвам.Хормоните ги вкарах в норма,но след изпиването на Л Тироксин ми е зле.Веднъж виках бърза помощ,казаха,че дори и в терапевтични дози дава аритмии,високо кръвно и т.н.УжасТ някакъв.Като ударена в главата съм.Захарта я меря сутрин,все е около 4,според личната мога да пусна Нома индекс,но не е от захарта,тя се променя в зависимост от ТСХ.И холестеролът,и всичко.Аз си ходя като ударен самолет,все ми е замаяно.

Общи условия

Активация на акаунт