Базедова болест - Тема 9

• 19 205
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
И аз имам проблеми със сърцето,но стискам зъби.Преди три вечери в леглото все едно жужеше и неможе да изтласка кръвта,така за около няколко сек.Викам си квото ще да става вече ми писна.Следващите дни всеки ден екстрасистоли поведнъж се обаждат ,ама аз вече до болка съм им свикнала.Не е лесна нашата.И аз вярвам ,че всичко ще е наред ,просто друго не допускам!!!🤗🤗🤗

# 241
Иренка, 10 дни е малко, както и предния път говорихме. Дано пропицилът си свърши работата, а на теб повече спокойствие.
Заради хормоните ти се случват тия неща.
Иначе и аз с кръвно. В студ, както споменах, вдигам. Миналата година, зимата, изписаха хапчета с диуретик и кръвното потъна. Смениха ми ги без диуретик и пих един месец. После всичко беше ок уж и ги спрях.
Тая зима нали боледувах, та от кашлица, а и съвпадна със застудяване, пак скочи кръвното. Започнах без диуретик, но не се повлиях. Смениха с по-висока доза с диуретик и като спрях да кашлям и кръвното влезе в норма.
Плавно от 10 мг хапче с 2,5 диуретик, първо намалих на 1/2 за 4-5 дни, после минах на 1/4. Трябваше и да го спра, или най-малкото да отида до докторката. Каза като мине боледуването ще преценим дали да пия. То хубаво, ама аз изкарах 3 пъти вирус. Като се почна от 22 ноември някъде. Сега още пия Синулан дуо за задна хрема. И 2 месеца стана съм на хапчетата за кръвно. Вярно, четвъртинка, ама пия.

# 242
  • Бургас
Мереленда,и аз боледувах близо 3 месеца,бях даже в болница.Днес ми е ниско кръвното,този диуретик ме съсипа вчера.Лежи ми се все,пулсът ми е висок,няма оправия.
Иренка,ще мине,но наистина отиди на лекар за сърдечносъдовите проблеми.
Аз уж си обръщам внимание,но все не ми помага нищо.Ритмонорм имам изписан,но нещо не е страх да го пия,изобщо към нови лекарства проявявам някакви паник атаки,все си мисля,че ще ми стане много зле.

# 243
Аз от години ги имам екстрасистолите,ходила съм на кардиолози казват,че няма пробле.Зная ,че 10 дни са малко,но на 2 хапчета ,започна да пада фт3 и фт5,на 1 таблетка започнаха да се вдигат😊😊😊

# 244
  • Бургас
Ох,аз много се плаша от прескачанията на сърцето.Имам стенокардия,стяга ме,боде ме...Нея си я получих от жлезата,вярвах,че ще се оправи след операцията,ама тц.

# 245
Твърде вероятно е жлезата отпреди да е правила поразии.
Аз бях доста години с ускорен пулс и разбирах за него само на профилактични прегледи, на които заключваха, че съм клинично здрава.
Като отключих базеда, докторът каза, че тая жлеза, гледайки я ехотрафски, не е отсега увредена. И макар хормоните да са били ок, поне 5 г. назад е започнал процесът. Вероятно по антитела е можело да се разбере.

Мария, чупи/режи хапчето. Намали дозата, щом ти идва висока и следи кръвното. Мен докторката така ми казва да правя, ама не един ден цяло, а един половино. Ако играе кръвното, отиваш да ти сменят хапчетата.

# 246
Аз също съм сигурна, че доста от преди да ме диагностицират съм имала проблеми с жлезата, поне година-две. Взимах си болнични за да полежа в нас, все бях уморена.

# 247
  • Бургас
Аз като студентка имах безсъние,страхове,болки в корема,диарии,ходих и на ендокринолог,но ТСХ беше около 1,6 и ме изкарваха с невроза.Като забременях имах гадене и безсъние,казваха,че е нормално.Давала си е признаци и преди,гадната жлезичка,но кой да знае.
Мереленда,аз днес изобщо не съм пила друго хапче за кръвното освен Пропранулол,сутринта ми беше висока долната граница,но сега е 114/70.Ще видим утре като изпия 125 Л Тироксин как ще бъда,тази доза не ми понася никак,но ако съм само със 100 ТСХ ми се качва на 30 и пак ми е зле.Вече се сбърках съвсем с тези дози на Л Тироксин.

# 248
И аз от години имам екстрасистули и учестен пулс и все казваха нервите, нервите. Докато накрая стана нетърпимо и кардиологът ми изписа кордарон. Е той вече съвсем ми прецака ЩЗ. Ендото смята че явно през цялото време жлезата е била причина за екстрасистулите, ама кой да знае. Толкова йод съм си вкарала с тоя кордарон в организма , че се стигна до хиперфункция и диагнозата ми е амиодарон индуцирана базедова болест. Трябва да се обръща внимание на проблемите със сърцето повече,ама вече ще си знам.

# 249
Беше ли спряла хапчетата, или направи рецидив, докато ги пиеш?
Тия жлези не се кротват, ей... и други поразии правят.
Без хапчета, в четвъртък ще ходя при ендото ама то си е ясно какво ще ми каже. Още в началото ми беше казал, че след втори рецидив - операция. Ще го мисля след прегледа в четвъртък, пък и второ мнение не съм търсила за Базеда.

# 250
Няма да е по-различно второто мнение, но в крайна сметка ти ще решаваш да пиеш ли хапчета, или операция. При всички случаи ще започнеш на хапчета и ще имаш време да решиш.

# 251
Да, то ми е ясно, че няма да е различно второто мнение, по-скоро ще трябва да реша дали да се оперирам, дали в Пловдив или в София или пък да си остана на хапчета. Щом съм направила един рецидив, то вероятността от втори си е 90% и може би трябваше вече да имам решение:worried: . Хем не ми се ще операция заради неяснотата на изхода и, пък и не е ясно ако не се оперирам какви ще са последствията.  Ама това  са въпроси, които  стоят пред всички нас.

# 252
Ама това  са въпроси, които  стоят пред всички нас.
Определено. С годините не става по-добре. Ама пък човек не знае какво ще е и ако е на хормон, та...
Алтернативата, която ни предлагат, за съжаление не е решение на проблема, а минаване от едното състояние в друго, което за съжаление предпочитат, заради уж по-добрия контрол, който може да имаме със заместителна терапия, но реално изобщо не знаят, как ще ни действа тя и дали ще ни понася.
И другото - тиреостатика е в пъти по-вреден и токсичен, докато за тироксина казват, че не е уж, и просто набавяш липсващ хормон. Ама всички знаем какво "тото" е това набавяне и нацелване на дози и че колкото и схеми да прави човек, не може да нацели така нещата с хормоните, че да са като при здрав човек.
И сезонността пак си оказва влияние. И болежките пак си ги имаме. Абе...
От трън, та на глог.

# 253
Точно четох за новата формула на Еутирокс, пациентска организация през 2018 съди производителя:
 През декември 2018г. делото беше принудено да се премести в концертна зала в Лион, след като 4113 ищци са се явили.
Въпреки това, съдът отхвърли делото през март тази година, като заяви, че е имало „липса на доказателства" от ищците.

https://www.connexionfrance.com/French-news/New-France-UK-study- … -for-all-patients

Последна редакция: пн, 20 яну 2020, 10:17 от Lemy

# 254
Трябва да ги оставят и двете. И новата и старата формула, защото както са установили, че старата не действа за някои пациенти, така логично е и новата да не действа на някои. Кой каквото му действа, това да може да пие.

Общи условия

Активация на акаунт