Базедова болест - Тема 9

• 18 183
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Но аз ям много въглехидрати, много. Почти никакви протеини. Ужас. Ще трябва коренно да се променя.
Е аз правя обратното и какво, резултатите са ми сходни с твоите Grinning

# 616
Стресът има отношение към високия холестерол. Не е само храненето.

# 617
Не е имало стрес като ги правех изследванията, уж, пък знам ли.

# 618
Здравейте и от мен. Вчера ходих при едното пусна ми тсх.
1,43 е резултатът.
Вчера преди лягане отново получих някакво замайване като март месец.
Преди това бях пил Геломиртол 4-5 часа преди лягане. След обичайните лекарства за сън мелатонин 3- мг+ витамин Б в него. И половинка атаракс.
И след час някъде започна да ми се доспива отделно, координацията ми намаляваше. Какво усетих обаче отново някакво гадно замайване. Като легна все едно всичко се люлее. Март месец пак имах подобно нещо след ставане от сън.
Помня тогава ,  че врата само ме болеше.
Кръвното тогава беше нормално и леко ниско. Сега като го мерих през нощта беше ниско даже. Най- ниската стойност беше 100 на 65.  По- високата беше около 113 на 78.
Вчера преди става пулса ми беше 48.
В нормално положение около 60.
Определено тази жлеза много ме обърква. Говорих с едното съвета и беше да намаля бетаблокера. С една дума нищо. В чудене съм от къде ми дойде и това. Ниско кръвно,  нерви или проблеми с врата. Поздрави!

# 619
  • Бургас
Ангелов,какъв бета блокер пиеш и по колко?Нисък ти е пулсът.60 е нормална стойност,но 48 не е.Намали го плавно,не го спирай от раз.Може би от ниския пулс ти е зле,имала съм подобни моменти.

# 620
48- пулс е преди ставане. И преди бях в това положение, но замайване нямах. Горе долу ми беше добре.
Сега мисля от къде се появи това замайване. Може и да е от проблеми с врата. Когато легна ми се получава тоест като притисна врата. Ендото ме съветва да намаля бетаблокера пропранолол акорд.
И не винаги пулса ми е нисък. От време на време се случва.

# 621
Ангелов, наистина ще е добре ако намалиш бетаблокера. При пулс 60, не е нужно да се пие даже, но ако ще си по-спокоен не го спирай, а го намали както ти е казала лекарката. Иначе, да, жлезата много обърква. И аз сега колко неща си обяснявам, дето преди съм се чудила какво ми е. Между другото аз отдавна спрях конкора. Сега пулсът ми е около 70-80, но се чувствам добре горе долу и не предприемам нищо. И на изследвания скоро не съм ходила. Само дето пак започнах да се изморявам и да ми се замайва, ама така от нищо работа, все едно съм носила камъни и се задъхвам и все гледам да си почина. Ама може да е и от мързел това 😀, от залежаване заради карантината.

# 622
Ангелов, много се радвам, че ТСХ ти е нормално! Браво!
Сега, като намалиш и бетаблокера ще си по-добре. Аз само в началото пиех конкор, може би 2-3 месеца от началото на лечението, след това го спрях. Не знам дали с нормално ТСХ не трябва постепенно и да намалиш/спреш и другите хапове.

Браво! Хубава новина! Само напред и това е!
Бъдете здрави Simple Smile

# 623
Реших да попитам ендото по- телефона за ехограф , но не вдигна. Последно преди 3- години ми правиха. Питам се защо не споменава за това.  Единственото досега ми е споменато само за хормоните и тсх.
И то само за един хормон фт4.
Фт3, тат, мат и т.н  нищо.
Помня преди ми беше пускано и някакъв стрес хормон Кортизол ако не ме лъже паметта. Това е Поздрави!

# 624
  • Бургас
Ангелов,мисля че ехографът не е по каса.Аз преди съм правила и излизаше съвсем наред,само увеличение на железата се виждаше.А като ми направиха операцията,железата е била на кайма буквално.Лекарят не искаше първоначално да маха цялата,но при това положение каза,че е нямал избор,нямало е здрава част,която да остави.

# 625
Здравейте, през бременносста ми , във втория месец ми откриха завишено тсх - 9 . Започнах да приемам Л - тироксин, през цялата бременност. След това кърмих на доза 50. Но преди два месеца живота ми се преобърна , изследвах тсх , беше 7. Ендокринологът реши да съм на следното лечение - 100 четно и 125 нечетно. След около 10-12 дена чувствах страшна умора и липса на енергия. Чудих се какво става, никога не съм била така, въпреки че имам таласемия. След 2 дни се събудих в 6 сутринта стресната със страшно сърцебиене, задух и потни ръце и крака. След това изследвания и се оказа, че тсх е 0,1 , а фт4 беше 23.
Нещата се влошаваха, освен силния задух, вече бях и с тремор, за сърцебиенето веднага взех мерки - бях на конкор, сега съм на пропранолол. Имах страшно болки в мускулите, в гърба, бодежи най - различни, нервно напрежение, постоянна умора и желание за сън и като легна вечер и съм неспокойна и трудно заспивам. Приемах ментови таблетки, за да дишам, започна и честото ходене по голяма нужда, след това цикълът закъсня със седмица и продължи 2 дена.
Накрая приключих в Алекдандровска, в отделението по Ендокринология, в епикризата е описано състоянието ми - тиреотоксикоза.
Така да се каже зорлем, а не защото така ми функционира жлезата.
В момента хормоните са ми в норма, но се боря още със симптоматиката. Или както казват ендо - о това не е от жлезата! След като бях на кардиолог, пулмолог, снимка на бял дроб и тн.. дали не е от жлезата!!! Човек, който знае какво е да си в хипо - депресия, запек, суха кожа, косопад... изведнъж така да влезне в хипер.
❤ Вярвайте на тялото си, не само на резултати, лекари и диагнози. Аз постъпих в отделението с думите - имам тремор заради тиреотоксикоза и тн. И от там - аа да бе, ето невролог, сигурно е неврологично.

# 626
Здравейте и от мен. От доста време си задавам един въпрос и той е.
Как контролирате страха или по- точно казано дори при най- малкия шум се стряскам. Без да го искам аз самият това.  И от  там нататък се започват едни стягания, притеснения. Все едни неприятни симптоми които не могат да контролирам. Колкото и да искам.
Ясно ,че причината е жлезата да.
Явно нервната ми система е доста разбита. Бях забелязал,че Милгама-N определено ми помага в този случай.
След това нямаше и помен от тези симптоми. Сигурно това се дължи и на по- ниския б12. Все пак при мен беше малко под норма. Това е което имам да споделя с вас. Поздрави!

# 627
Как контролирате страха

В такива случаи веднага започвам да се занимавам с нещо коренно различно, от това, което правя в момента. Например ставам и отивам да си плевя цветята или отварям да чета нещо весело. И така...главата се разсейва и спирам да мисля.

# 628
  • Бургас
praskovka30,ендокринологът ти не е читав.Аз съм с изцяло премахната жлеза и съм на Л Тироксин ден 100,ден 125.Но това съвсем не ми беше началната дозировка,постепенно,даже години отне да се стигне до нея,първо пиех по-малки дози и всеки месец изследвах хормони.И между другото и на мен ми идва висока дозата,но ТСХ е 3 и нещо,а ФТ4 е точно по средата.При запазена жлеза вдигат само с 25 на месец,направо...думи нямам.Нормално е да те пратят на невролог,търсят причината в теб,не в  погрешното лечение.

Ангелов,аз пия антидепресанти, и моите нерви са разбити.Получавам от време на време страх и паник атаки,но вече не обръщам внимание.

# 629
Благодаря за отговора. Покрай хипер отслабнах 7 кг, а цял живот в хипо се опитвам да свалям и не става..
Д-р Дениз Бакалов, за да не пострадат и други.

Общи условия

Активация на акаунт