Базедова болест - Тема 9

• 18 176
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте , преди 2 год диагноза Базед във ВМА. Пропицил пих близо 2 години с намаляне постепенно. Спрях го миналата година август и изследвах след месец Трак и Тсх . Тсх беше в долната граница а Трак положителен. Оттогава 6 месеца на една и съща дата ходя при един човек в Гълъбово който прави със скалпел 3 резки на небцето . Хапчета не взимам. Изтича доста  кръв . Това ми държи хормоните в норма а след 6 път малко се вдигна и Тсх.Той го е научил от дядо си, а дядо му от френски военен лекар преди мн год. Има доста хора които са  си излекували базед и хашимото така. Познавам 1 жена лично . И възлите ги стопява.Той казва че така се контролира хипофизата , която контролира пък щит.жлеза чрез прекъсване на някакви връзки и това дава рестарт на жлезата.Сега не приема хора заради короната. Трябва да се ходи поне 1- 1,5 год за да се излекува. Не дава да се пият лекарства за базеда  през това време. Мисля да си продължа ходенето след карантината. Всеки скалпел е еднократен , стерилен а процедурата е 10 лв. Има ли някой който е пробвал този метод. Доста помага и на нервната сист и сърцебиенето след около 3, 4 месеца.

# 631
Да,майка ходи при него около година-две,с нулев ефект.Аз не смятам да си правя експерименти с моя базед 🙄

# 632
Здравейте, как сте? Как ви се отразява топлото време? Здрави ли сте ❤️?

# 633
Здравейте!Ето ме и мен❤❤❤Вече влизам в седми месец ,с бебчето всичко е наред.Пия си метизола вечер по 1 ,включиха ми обаче Лтироксин защото фт4 падна малко под долна граница.Започнах на 0.25,след това ден 0.25,двн 0.50,след това минах всеки ден на 0.50,но не помръдва все си е 11 и нещо,12 на долна граница ,ще изчакам още десетина дни ,защото от 2 сесмици съм на тази доза.ТСХ е 1.20.
Преди съм нямала проблем с фт4,откакто влязах в 16г.с.рязко падна...Притеснява ме,че доста време се задържа на долна граница,но др.Начев каза ,че щомТСХ било добре,нямало страшно,а аз уж съм чела ,че за бебето фт4 е важно
Пия обаче и желязо и магнерот и б12,зная че между желязо /тотема/и магнезий трябва да минат 3ч.,а за б12 /ползвам подезичния спрей/знаете ли интервала какъв да е.Общо взето ги взимам така сутрин Лтироксин ,след два часа магнерот,на обяд магнерот ,следобяд желязо ,вечер метизол и магнерот накрая.Б12 къде точно да го вмъкна ,за да се усвоява?

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 18:06 от DanielaDobrewa

# 634
Здравейте, как сте? Как ви се отразява топлото време? Здрави ли сте ❤️?
Не много приятно поне при мен иска време и адаптация за да свикна с температурите. Но, в последствие свиквам. Искам да попитам при някои от вас наблюдавате ли промяна в настроението ? Един път сте весели и след това тъжни..

# 635
  • Бургас
На мен в топлото ми е зле.
Онзи ден обикаляхме със сина ми.При нормално ходене лицето ми силно се зачервява и се задъхвам.И не се чувствам добре. Не знам от сърцето ли е,от дробовете ли е.Идеи?
И в топлото кръвното ми пада,пулсъпулсът се увеличава.Беше 107 в покой преди малко,смятайте повървя ли,колко се усилва.
И ми е много криво,дрищя постоянно
...
И онзи ден майка ми заяви,че такива като мен никой не ги търпял,болници и домове били пълни с хора като мен,близките им не ги искали.Много им тежи и на двамата, и на майка ми,и на баща ми,че живеем с детето при тях.Не пропускат повод да се заяждат,че ни хранят и "отглеждат" и двамата.Майка ми не иска да се вижда с хора,не можела да слуша как децата им се уредили,тя какво да кажела...Ужаасни са и двамата с баща ми,той пък онзи ден ме нарече търтей.Бях зле след 20 диарични изхождания и не знаех на кой свят се намирам,бях легнала,защото не можех да си стоя на краката.
Вашите близки как се отнасят с вас?

# 636
На мен в топлото ми е зле.
Онзи ден обикаляхме със сина ми.При нормално ходене лицето ми силно се зачервява и се задъхвам.И не се чувствам добре. Не знам от сърцето ли е,от дробовете ли е.Идеи?
И в топлото кръвното ми пада,пулсъпулсът се увеличава.Беше 107 в покой преди малко,смятайте повървя ли,колко се усилва.
И ми е много криво,дрищя постоянно
...
И онзи ден майка ми заяви,че такива като мен никой не ги търпял,болници и домове били пълни с хора като мен,близките им не ги искали.Много им тежи и на двамата, и на майка ми,и на баща ми,че живеем с детето при тях.Не пропускат повод да се заяждат,че ни хранят и "отглеждат" и двамата.Майка ми не иска да се вижда с хора,не можела да слуша как децата им се уредили,тя какво да кажела...Ужаасни са и двамата с баща ми,той пък онзи ден ме нарече търтей.Бях зле след 20 диарични изхождания и не знаех на кой свят се намирам,бях легнала,защото не можех да си стоя на краката.
Вашите близки как се отнасят с вас?
Съжалявам за всичко. В топлото и на мен ми става многооо зле... Ами първо ме изслушваха близките, след това започнаха да подценяват всичко... аз съм все нервна.

# 637
Лелеее много,много ти съчувствам:heart:
Била съм в такова положение -след раздялата с първият ми мъж живях при родителите си  с детето😓не ми се навлиза в подробности,но беше ужасно...
Сега с вторият ми мъж ,живеем над тях,но вече не смеят  да са толкова отровни.Гледай да не се нервираш и да се съхраниш,обидата и унижението  са много интоксикиращи.

# 638
  • Бургас
Ужасни са.Вече от толкова здравословни проблеми и на тях им е дотежало,аз по едно време бях все по болници,те гледаха детето.Баща му като се разболях си събра багажа и си замина.
Сега имам приятел,държи на мен,помага ми за лекарства,мъкне ме по болници,но и той не се решава да заживее с мен.И понеже нямам къде да отида стоя и слушам как ако съм била настрани,нашите щели да помагат,да си разполагат с пенсиите, с времето,да си почиват...Токсични са направо.

# 639
Мария, прегръдки ти изпращам!  Възрастните с годините стават егоисти, пък и недоимъкът не е за подценяване. Сигурно им е тъжно на хората и са озлобени. Каквото може пропускай покрай ушите, все едно не си чула, и това ще мине. То в това несигурно време, кой изобщо знае какво ни чака.

# 640
Миме, никак не ти е лесно. Наистина гледай да не им се връзваш, родители са ти. Надявам се всичко да се успокои след време. Наистина за всички ни е трудно сега.

Ангелов при мен много често се мени настроението. Един ден съм оптимистична,на другия ден съм потънала яко. Трябва да се изследвам, изморявам се, пулсът ми е учестен, потя се и ми пречи топлото. Но и аз свиквам с времето, обичам лятото. Поздрави и прегръдки на всички ❤️

# 641
Ангелов, тежко лято ни чака, вижте какво ни чака в София този уикенд 😾

# 642
Да доста рязка промяна на времето.
До преди 2-3 дена беше точно обратното хладно и приятно. Но, и този топъл фронт ще мине и замине. Едно си спомням когато пиех магнезий миналата година като, че ли по- малко усещах топлината с една дума чувствах се като нормален човек. Това бях забелязал може и да си внушавам знам ли,но не смятам , че е внушение. Всеки ден все по- някоя новост забелязвам с тази жлеза. Особено това пукане на ставите от 2- години вече го имам. И всеки ден все повече го усещам.
Усеща се една нестабилност. Плюс схващането на врат,кръст,лакти , колена и т.н. Плюс някоя болка като допълнителна екстра.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 12:23 от Angelov255

# 643
Мария, съчувствам ти... Това е повече от отвратително. Какво да ти кажа... Не знам. Моята майка пък цял живот с някакви здравословни проблеми-първо нерви, после кръвно, бъбреци, сърце и тн... И винаги сме я подкрепяли и сме я карали по доктори и болници.... А оня ден ми вика:Погледни се до къде си се докарвала! Все едно аз искам да съм болна.... А и те не разбират, че покрай ЩЖ се навъртст и други проблеми... Според нея аз съм виновна за това... Хем не живея при тях

# 644
Здравейте, след предозиране с Л - тироксин влезнах в тиреотоксикоза. В момента лежа в Майчин дом, в ендокринологоята. Приемам си от преди бета блокери и от 6 дена не съм на хормон. Имам нужда от подкрепа , благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт