Базедова болест - Тема 9

• 18 199
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Демон,
Скрит текст:
миналата година по това време изследванията ми бяха оптимални- ТСХ 1,65, Т3 и Т4 не помня точно, но освен че бяха норма, казваха, че са ми "перфектни", антителата бяха ок. Сега обаче (февруари) ТСХ  беше 2,7 и  Т3 и Т4 уж в норма, но не така оптимални...
Мереленда, благодаря за обяснението Flowers Rose

# 601
Демон,
Скрит текст:
миналата година по това време изследванията ми бяха оптимални- ТСХ 1,65, Т3 и Т4 не помня точно, но освен че бяха норма, казваха, че са ми "перфектни", антителата бяха ок. Сега обаче (февруари) ТСХ  беше 2,7 и  Т3 и Т4 уж в норма, но не така оптимални...
Мереленда, благодаря за обяснението Flowers Rose

Ами предвид ТСХ, вероятно отиваш към хипофункция на жлезата...ФТ3 и 4 вероятно са ти към долната граница на референтните.ТРАК не ти е необходим доколкото разбирам...И не си за медикаментозно лечение.Аз от моя ендокринолог знам, че нивото на ТСХ варира през месеца - например се покачва преди цикъл...Така, че с тези стойности никой еднокринолог няма да ти обърне внимание и ще ти каже че ОК.

# 602
Моят ендокринолог ми е казвал, че не трябва да съобразявам изследванията за щз с цикъла. То по тази логика преди цикъл няма да сме в хипер, тоест дори и да го има това покачване, ще е минимално, и няма да се отрази на общата картина.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 11:52 от Lemy

# 603
Да, знам, че вероятно така ще кажат. Grinning Надявам се да коригирам ТСХ и Т3, Т4 с хранене, по-малко стрес и  покачване на желязото (по принцип се е случвало преди, та вероятно не съм за хормон на този етап). Следя темата заради майка ми, но човек винаги може да научи нещо интересно и полезно.
Леми, и аз не се съобразявам много с цикъла преди изследвания на ЩЗ- но аз по принцип избягвам да изследвам по това време каквото и да е.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 12:27 от dolce miele

# 604
Долче, ако нямаш оплаквания, живей си живота и не го мисли толкова.
Ако имаш, в някакъв момент бих пуснала отново тат и мат, както и ако регулярно си проверяваш и останалите хормони.

# 605
Леми,
Скрит текст:
при такова ТСХ и ниско желязо винаги имам оплаквания- трудно отслабване, умора, некачествен сън, косопад и др. Антителата досега винаги са били добре.  

# 606
Аз понеже твърде следя щитовидни те хормони и да ви кажа ми е давало разлика преди и след цикъл.... Примерно преди цикъл 2,300, а след 1,850

# 607
the_demon, искам да кажа, че като си в хипер(примерно) ако се изследвам преди цикъл, тсх-т ми няма да е нормално, а ще си показва че съм в хипер, независимо дали има разлика от някакви стотни. Между другото имаше някакви единици, които се отчитат и като възможна лабораторна грешка.
Стойностите които посочваш, не са чак кой знае колко далечни и различни, едно и също показват.

# 608
the_demon, искам да кажа, че като си в хипер(примерно) ако се изследвам преди цикъл, тсх-т ми няма да е нормално, а ще си показва че съм в хипер, независимо дали има разлика от някакви стотни. Между другото имаше някакви единици, които се отчитат и като възможна лабораторна грешка.
Стойностите които посочваш, не са чак кой знае колко далечни и различни, едно и също показват.

Да,така е...Ама все пак не забравяй, че при Базед ТСХ си ви стои все ниско - 0,00нещо си,нали така?Аз говоря, ако ТСХ е влязло в реферетни стойности, че варира....Защото примерно на мен са ми казвали ,  че не е добре ТСХ да е над 2 и нещо...Да , ама то не е така през целият месец - варира в някакви граници

# 609
Според мен тези колебания имат значение при хипофункция, за да им се определи долу-горе дозата. ТСХ варира през деня.
При хиперфункция не играем с дозите, когато ТСХ се колебае между 0,8 (примерно), до 3-3 и малко.
Умишлено не споменавам по-ниска граница, защото за болни с Базед знаете, че е на косъм.

# 610
Като ми влезе в референтни стойности, дали ще ми е 1.3 или 1.7 например тсх-то, е абсолютно едно и също.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 16:53 от Lemy

# 611
  • София
Аз пък се уредих с повишен холестерол. Тъпотия:(
Някакви съвети, мили дами?

# 612
И моят не е нисък, макар, че триглицеридите бяха 0.8, хем се храня нисковъглехидратно, не особено високомазнинно. Може и да има връзка с Базеда, знам ли. За сега не го мисля, че ми писна вече.

# 613
  • Бургас
И моят е висок плюс високи триглицериди.Нищо не ми изписва личната.Сигурно има общо с ендокринните заболявания.

# 614
  • София
Аха, значи са свързани?
И моите триглицериди са 0,80
Но общия холестерол е 5,87 при норма 5,20. Лошият е 4,23 при норма 3,30.
Добрият все още е в норма.
Но аз ям много въглехидрати, много. Почти никакви протеини. Ужас. Ще трябва коренно да се променя.

Общи условия

Активация на акаунт