Базедова болест - Тема 9

• 18 175
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Аз съм била така и още съм,въпреки че се оперирах и махнаха железата.
Вчера ядох чийзбургери в Мак Доналдс.Тази сутрин бисквити с шоколад.И ме хвана ужасна диария,гади ми се...Няма лекар в неделя...Има спешно дежурство,но там не им пука.Казват,че щом съм с хронични заболявания,личният лекар ги следи и да се  обърна към нея.
Надежда,защо ще спирате Метизола?Би трябвало при тези симптоми да не се спира.
Уф,да помръкнам и аз,боли ме единият бъбрек,имам си и камъни,и песъчинища.И като пишкам ме боли.И не знам колитът ли е,бъбрекът ли е,и двете заедно ли са...Ужас.

# 661
Ами ендото иска да пробваме и ако не ме убеждава за операция или радио активен йод...аз не съм съгласна за нито едно от двете...това е ужасно въпреки,че пих ивабенор сутринта в момента пулс 100,кръвно 100/60 ,а аз немога да дишам все едно някой ме е стиснал за гърлото и тази тревожност като ток преминава през мен през половин час

# 662
  • Бургас
И аз съм все с висок пулс и съм на бета блокери постоянно.
Не може той/тя да решава за операция/йод.Аз се оставих на преценката на младия Лозанов,но в интерес на истината и аз бях съгласна за операция,мислех,че едва ли не ще оздравея и ще си реша проблемите с операцията.Е да,ама не...поне с жлезата имах ремисии,сега постоянно или сърцебиене или аритмия.. Колитът е зле,не влиза в ремисия,аз съм изтормозена от това,че постоянно ми е зле...
Наистина решението е твое,не може да те убеждава.И не може в това състояние да ти спира Метизола.Няма ли наблизо друг ендокринолог?

# 663
Благодаря ви много,аз мисля че сега симптомите се усилиха заради намалянето на клонарекс и опита му за спиране...въпреки че го пия от 20 дни в минимални дози...не зная някой от вас пил ли го е за подтискане на тревожност, но ако ви го изпишат по добре не го пийте никога

# 664
Надежда и аз съм на Ивабрадин само, че на други фирми. Февруари ме тресна нещо вирусно и пулса ми скочи на 130, кардиолога ми даде по-високите мг - 7.5, и ги пих докато не спадна на 90, после минах на 5 мг. Виж тези дни как ще си, и ако няма промяна се свържи с лекаря, да ти коригира нещата(ако прецени).
За тсх 0.8, моето ендо ми е казвало, че е добре.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 22:15 от Lemy

# 665
Ами ендото иска да пробваме и ако не ме убеждава за операция или радио активен йод...аз не съм съгласна за нито едно от двете...това е ужасно въпреки,че пих ивабенор сутринта в момента пулс 100,кръвно 100/60 ,а аз немога да дишам все едно някой ме е стиснал за гърлото и тази тревожност като ток преминава през мен през половин час

Е добре де, ама нищо като не помага не може така да се оставите. Какво значи не искате нито едно от двете? То никой не иска да се оперира, ама като няма друг начин?!   Не се заяждам, разсъждавам си просто.
Аз отидох с маршова стъпка за операция, гушата ми беше огромна, като шал около врата. Какво значи искам или не искам. Слушам докторите и това е положението. 15 г. си живят перфектно, без никакви симптоми, с перфектни резултати. Е, сега пак се активира тая скапана жлеза. Още първите месеци, като се разбра какво е отидох да се пазаря за операция, ама ме отрязаха Simple Smile  Помня преди как години се лекувах, постоянно по доктори и изследвания. Затова сега исках да реша проблема с операция, вместо с хапове. Сигурно пак ще стигнем до там.

# 666
Ева, така е.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 09:06 от Lemy

# 667
Не е инат...моята жлеза също е много уголемена,при мен и очите ми бяха като на настъпана жаба...но никога не съм пробвала без лекарства искам първо това да опитам...за жалост в нашата област ямбол нямаш много голям избор за лекар...не че в началото на лечението си не съм лежала 2 пъти в майчин дом и никаква файда

# 668
Има логика да пробваш поне веднъж да спреш лечението, щом не си го спирала досега, но сегашните резултати изобщо не са показателни да се случи.
И няма да е достатъчно месец само да си на доза 1 и половина хапче, за да се определи дали да се спре терапия. С това тсх и фт4...

# 669
И аз така мисля. Аз много дълго време бях на комбинирано лечение с л тироксин,сега от 1 месец минах само на метизол.А имали ли сте случаи по цял ден все едно не ви достига въздуха,поемам дълбоко но все едно дишам на 50 % и през носа и през устата и много трудно преглъщане,чак не мога да се храня.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 09:03 от Надежда Х

# 670
С въздуха- често. Даже доста често.
С преглъщането- рядко.

# 671
С въздуха- често. Даже доста често.
С преглъщането- рядко.
Даже и в покой не мога да дишам добре...незнам вече дали наистина не е на нервна почва,както се опитват да ме убедят лекарите и искат да ми изпишат АД,което въобще не ми се нрави,ама то с тази тревожност постоянно и безсъние и задух и световъртеж ,то се превърна в депресия нищо не ми се прави и не ме радва,от най малкото се стресирам...не се издържа,за първи път ми се случва от 11 години..все се надявам да е от железата,да се кротне и да отмине.Някой от вас пил ли е АД заради тревожността от ЩЖ

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 09:24 от Надежда Х

# 672
Да, аз така постоянно съм със задух, сърцебиене, потни крайници.. Това с дишането е ужасно, да..

# 673
Не знам да пробвам с нещо билково ли...някой пробвал ли е симпатил или хранителната добавка на бланд има и едни хапчета 5 HTP

# 674
Аз съм пила Симпатил, добре ми действаше.

Общи условия

Активация на акаунт