Душата ми се моли за дете, нека за Коледа чертичките са две!

• 26 431
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Връщам се сега от фоликуметрия и си нося фоликул 20мм в ляво, който докторката не можа да каже кога очаква да се пукне - довечера или до няколко дни.
Каза, че овулацията обикновено е през нощта и да правим опити сутрин. При нас е мисията невъзможна обаче.
Питах как е по-добре да са опитите при проблемна СГ и каза всеки ден около овулация, не през ден.
За мен по-важното беше, че си засякох тестовете за овулация, усещанията на тялото ми , с фоликуметрията. Май дискомфортните ми усещания са при нарастване на фоликула и пукането му след това. Устройва ме Simple Smile Чакам днес или утре да се случи. Утре ММ е рожденник. Прекалено ми е приказно да се случи точно този месец. Даже и гела не знам дали ще ползваме, че убива и малкото естествено настроение.
Докторката ми пожела коледно чудо, предавам пожеланието й до всичи вас !

# 661
Локо, тъкмо сме в месеца на чудесата, дано и вашето  чудо да се случи. Моята лелка най- накрая дойде,но сега съм в чуденка-октомври и септември къс цикъл по 26 дни, последния 37 дни, какво да очаквам и как да смятам ову. Ще разчитам на усещане.

# 662
Локо, аз пък съм се хванала за гела, като удавник за сламка 😁. Последна надежда (+ многото добавки, които пие ММ). Сега ми пратиха смс от Еконт, че е пристигнал и е тъкмо навреме, преди О. Ако стане, няма да е Коледно чудо, ама и на Новогодишно ще се радвам. 😊

# 663
  • София
Локо, тъкмо сме в месеца на чудесата, дано и вашето  чудо да се случи. Моята лелка най- накрая дойде,но сега съм в чуденка-октомври и септември къс цикъл по 26 дни, последния 37 дни, какво да очаквам и как да смятам ову. Ще разчитам на усещане.
Защо не пробваш с тестове?

# 664
Локо, Йоанка, и при мен дискомфортът е при нарастване на фоликул, и аз хващам с наситени черти, и аз знам, че нощем се случва О... уж като видя + тест щракаме 3 поредни дни, или до изчезване на дискомфорта... ама не го хващаме това пусто яйце.
Начи първия път забременях с вечерен секс, на 7 дена въздържание и никакви усещания за О!?!

Вчера четох нещо обезкуражително, чудех се дали да го споделя, то е и малко противоречиво... нали уж процентите се качват всеки месец като шанс да се забременее до 12тия месец. Например до 6тия месец 50% от двойките зачеват, до 8мия са 80% и тн, малко наизуст.
Да, но четох някакви проучвания, че едва ли не най голям бил шансът да се забременее в първите 3 месеца, в които организъмът е изложен на осеменяване, нали, малко свободен превод.
Отделно, че лх вълната е различна при всяка жена и ако е по дълга при мен да кажем, може да имам + тест, а О да е минала...
Доктора ми каза да зарежа тестовете, вика, щом имаш усещания карай по тях...

# 665
Ivied, +1 за усещанията. От три месеца са ми ниски нивата на ЛХ, имам само отрицателни тестове за О, въпреки падане на БТ и типични болки. Предният месец със сигурност имаше О, сега съм решила да не се вживявам и да карам и аз по усещания. От 2 дена имам болки в ляво, почна да се появява ЦС, БТ май ще пада, а така изглеждат тестовете за О:

Така или иначе на 16 съм на преглед, ще се види къде е истината.
Локо, стискам палци да хванете яйцето. Относно сутрешните опити- правилната мотивация е голямо нещо, след лягане в 12 ставахме в 4 за опити, но само половината завършихме до финал...
Рейв, бързо оздравяване и влизане във форма!
Успех на всички в бебеправенето!

# 666
Ооо и при нас сутрин в голяма мъка, почти никога не завършваме нещата. Не знам какво му е на Мм, ама тяърди че хич не му е ОК.
Така че това сутрешното при нас е мираж!!!

# 667
Привет дами! Чета ви постоянно, включвам се от време на време. Доста понаучих от вас, благодаря за което.
Ще ви разкажа на бързо историята си, мисля че преди месеци бях писала, но в друга група.
От април месец с ММ правим опити, аз съм на 22г.той на 28г.от 7години сме заедно и решихме че вече е време.
Бях забременяла, но бебчето падна началото на юли, докторката каза че съм била в 5-6 седмица, така е било писано, какво да направим.
Няколко месеца бяхме замразили, така ни посъветва докторката и от октомври пак почнахме, цикъла ми е изключително нередовен всеки месец е различно от аборта между 32-38 дни, преди това една година си поддържах 26-28.
Този месец реших да пробвам с овулационните тестове и някак си имам огромната надежда, че ще е станало, но чета, че и те не са най-добрия вариант, тъжно ми става наистина, надявам се с цялото си сърце и всички които чакат да се случи чудото съвсем скоро.
Какво бихте ме посъветвали да правя, аз си мисля ако не стане и този път да ида другия месец при докторката, да погледне за по-сигурна овулация, как мислите?

# 668
Ако О е през нощта, не е ли по-добре войничетата да се заредят и да чакат яйцето от вечерта? 😅 Аз поне все така си мисля, затова смело щракаме късно вечер. Обикновено след полунощ, че имаме малък бухал, който не обича да ляга рано 😂
На мен ми е 11ти ден след предполагаемата О по мои усещания, по предположението на доки даже е 12ти. Държа си на обещанието да не правя тестове преди закъснение тоя месец, че нещо много се напрегнах миналия. Отделно ми е просто ужасен този месец, никак не бих отказала едно коледно чудо, което да ме зарадва и да неутрализира останалите глупости. Този път нямам симптоми за нищо, като изключим, че цяла сутрин ми е леко лошо като да ми идва. Но пък нямам зацапване за разлика от по принцип, обикновено по това време вече има, та това ми дава някаква надежда. Много ми се иска да направя на ММ подарък за рождения ден през август, но като цяло се опитвам да не се надявам много. Такива работи при мен. В понеделник трябва да ми дойде, ако евентуално не е дошло и нямам категорични признаци, тогава ще правя теста. 😊

# 669
Ив, точно заради прогестерона и лутеалната фаза разпитвах за витекса.
Марго мерси за твоята гледна точка, имам едно на ум тогава, ще пусна прогестерон и ще помисля.
В този ред на мисли Йоанка, защо да трябва да е към горна граница прогестерона? Като го мерих преди време на 21 ден, по заръка на обикновения ми генеколог, ми беше 16, каза че е ОК, може да е по-добре, но е ОК тази стойност. Мисля че над нормата е индикация за вероятна бременност просто, но ако е в нормата не изключва б.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 12:16 от Одри

# 670
Теодора Дойкова, аз бих те посъветвала да отидеш месец-два на фоликуметрия, защото другият вариант е с мерене на температура, което за мен примерно е изключилно натоварващо.

Никол, да ти кажа, точно това ми беше и на мен първата мисъл - не е ли по-добре войниците да стоят пред портата на яйцето, а не да тръгват като е тръгнала шоу-програмата Grinning

Ив , мисля че предният път сте участвали в римейк на Непорочното зачатие Grinning  Сега ще стане по учебник явно !

Иначе при нас няма шанс за сутрешни сеанси. Рискувам да се скараме от сутринта и да разваля даже вечерните , че ММ е друг човек като го събудиш сутрин, а аз с тоя другия не искам да имам общо Grinning

# 671
Loko преди малко със същият резултат. Док каза да очаквам О най - късно неделя. Два месеца фоликуметрия и фоликул 22 мм . Re - Born и аз съм се хванала за гела по същият начин ( нали остават два месеца да чукнем година опити ) . Дано този месец вече ... но пък ми е доста стресиращ . Ivied така съм се зачела и аз от дни. Едва ли не към година най - висок бил шанса ... кой знае
Дано да има резултати най - късно на годишнината ни опити , че от там нататък не знам...

Прекрасен Петък момичета ! Коледа наближава , дано и много положителни тестове с нея ! 🤞

# 672
Момичетааа Николче и Локо, идеята е сутринта да щракате за да узреят спермитата до вечерта и като се случи О нощес, те да са в готовност.
Спермата няма оплодителни способности веднага. Отнема някакво време да пристигне в тръбата, но по основното е, че след няколко часа чак “узрява” за да може да оплоди. То затва е трудно хем да целнеш преди да падне яйцето хем и точното време, че и спермитата нито да са млади и неспособни, нито престаряли и неспособни. Grinning

# 673
При нас също не се получават сутрешните опити , и то заради мен . Докато не си изпия кафето мразя всички 😁. Вечер пък като тръгнем да правим нещо на ММ му се плаче докато ме съблече 😁 , понеже аз съм си зиморничава и спя с дебела пижама + чорапи , и ми вика "-Абе я си облечи и якето , та купона да е пълен." Ние покрай О правихме опити всеки ден от 15-тия до 20-тия ден , и често казано направо ми се повръща като го видя гол . Другата седмица ще разбереме какви сме ги свършили .

# 674
Защо не пробваш с тестове?
Защото се надяваме за трето, но не на всяка цена,а и годините ни са вече напред. Не искам да се вкарвам в драми, ако стане ще сме много щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт