Животът ми е съсипан ...

• 9 881
  • 215
  •   1
Отговори
# 75
Сестра ми не знае, то почти не ми личи, а и тя не ме гледа. Както казах е студентка, с характер, изграден от баща ми, даже за най=женските работи се допитва до него ... Не бих получила сестринското разбиране ... като цяло в целия род няма близки отношения, всеки все едно си е сам ... за баща ми грижата приключва с това да ти даде пари и вече ти да правиш каквото той ти каже, обича да командва ... майка ми е толкова изтормозена женицата, по цял ден стои вкъщи, чисти и готви и търпи ...

Не отписвай баща си никога. Такива хора са сурови, но знаят какво правят тук. Имаш уроци и от него да учиш.

# 76
rf22

Ън, аз работя от вкъщи. Работя на хонорар към редакторска фирма. От самото начало ми плащат здравни осигуровки, договорихме се и за пенсионни, но няма година. При сестра ми няма как да остана, тя има съквартирантки и сме в една стая ... а даже само при факта, че знае, че няма къде да отида не спира да мрънка да се махам от тук, защото имала да учи ...

Филолог си значи или поне си образована добре...Интелигентен човек, ще намериш начин да се справиш.
Сигурна съм ,че не ти внасят пенсионни, само здравни, ако и това правят редовно Simple Smile
Добре, търси бързо ателие някакво, жилища от 30 квадрата се намират. Викаш майка ти да помага за бебето поне докато се съвземеш. Явно повече от месец няма да можеш да си позволиш, освен ако не си натрупала повечко парици.

Разчитай на себе си и на семейството и действай бързо, защото имаш съвсем малко време. Онзи ще те издъни, бъди сигурна. Животът ме е научил, че освен на себе си, мога да се доверя на родителите и на никой друг.

# 77
Чак такива крайности не, но в нейния случай не може да разчита на друг.
Апропо, на мен ми се е случвало някоя приятелка да удари едно рамо, но единични случаи.

Авторката, на практика какво ни питаш?
Обичаш ли децата? Искаш ли да имаш дете?

# 78
Кокаин съм взимала само покрай него, откакто разбрах за бебето не съм, даже не съм пила!
Взимам добри пари като заплата, имам осигуровки имам ... Минала съм морфологии и съм се записала на ЖК
Както казах, разбрах, че съм бременна малко след 12 г.с и никой не се нави на аборт,  юли и август имах леко кръвотечение, но така ми беше и предните месеци, имам Хашимото и 3 месеца преди да забременея търсиха причина за промяната в цикъла.
Аз винаги съм искала бебе, той също каза, че това е най-хубавото нещо, което му се е случвало, но защо в такъв момент ... А той принципно е супер сериозен и умен мъж, но като всеки си има слаба страна ...
 Помощ за гледането ще имам евентуално физическа, не и финансова ...

Като си бременна, си много емоционална. Моля те, не бързай толкова с решението за детенцето. Майчинският инстинкт и майчината любов идват след раждането, поне при мен беше така, другото ми се виждаха превземки. Не знаеш как ще се чувстваш като родиш, може пък това да ти даде сила и борбеност. Непременно говори с родителите си, не може да си сигурна, че ще са разочаровани, може пък да са щастливи и да искат да те подкрепят. Щом имаш висока заплата, може майка ти да помогне с гледането,а  ти да работиш. Не се заричай за провален живот. Както е казал народът "Когато ти идва хубаво, не се радвай, когато ти идва лошо, не се отчайвай". Животът е много променлив и понякога нещо, което ни изглежда проблем, е най-големият ни късмет.

# 79
Проблема е в главата ти, в разсъжденията ти,манталитета ти,липсата на себеуважение...Ти си емоционално, и ментално незряла..+това си безхарактерна..Дете ще гледаш, осъзнай се...И продължавам да мисля,че не си на 30..И пак казвам, онзи не го чакай..Унижаваш се,разбери го....

# 80
Ако бебето е кротко,ще може да работи още на първата седмица.Стига да не се превърне в онези майки,които изваряват и ножа с който белят зеленчуците за детето..По-лежерно,без излишно суетене и суматоха..А за бебешките дрехи и неща,в чуждестранните сайтове има всичко за без пари,има втори употреби,олх..Креватче,количка,столче,играчки дори може..От продавалника,няма нужда да са нови,само матрака,ама той е 100ина лева..Въобще,с около 1000 лв,спокойно може да си набави всичко необходимо.Разходите са после,като почне да расте.Може да пести от памперси като се поинтересува от ЕБХ или ползва гащички и пелени за многократна употреба..Ако кърми,също е +..
Авторке,вместо да мечтаеш как жабата ще се превърне в принц,вземе да планираш и организираш чисто битовата и практическа страна на нещата.Осигури си квартира,кажи на вашите,проучи пазара,състави си списък с необходимите неща.Дебни за изгодни покупки,една позната така си купи чисто ново Пуки пълен комплект при това с нам си колко допълнителни аксесоара за 220лв.

# 81
  • София
Този мъж е нестабилен и ненадежден. Ако признае детето, авторката ще си има само неприятности след това. Пак ще зачезне и ще трябва да минава през съд, за да направи хиляди неща, за които е нужно съгласието на бащата, тъй като я го намери, я не. Да не говорим за примера, който един наркоман може да бъде за детето си, ако, не дай си Боже, реши по някое време да се меси във възпитанието му. Моят съвет е да си го ражда това дете и да си го гледа сама и да не търси нищо от бащата.

# 82
Аз потресена как една жена казва, че е на ръба на отчаянието си и мисли да се самоубие, а тук от някои хора получава упреци и обиди, а не съчувствие.

Може би, никога не сте си мечтала точно така да забременеете и точно от такъв мъж, но не се отчайвайте! След време, когато минат трудностите и погледнете детенцето си, ще разберете, че имате най-важното. С този мъж трудно можете да създадете семейство, но до колкото разбирам, той/семейството му ще помогне. Вашето семейство, независимо от реакцията си, според мен, също ще Ви помогне. Вие имате доходи и спестени пари. Със сигурност, ако се успокоите и помислите, ще се сетите, че имате и приятели или някой роднина, който може да Ви помогне с дрешки, легло, количка или нещо друго. Ще се справите.
Посъветваха Ви по-горе да си намерите квартира в околностите, след като работите от вкъщи. И аз мисля, че не е лошо.
След като не намирате апартаменти за 450-500лв., предполагам, че живеете в София. Има такива гарсониери в някои от Западните квартали на София. И доста прилични жилища за тези пари, около София, дори и в селата, като Лозен или Казичене.  Не ви трябва много пространство.
Дадоха Ви и друг съвет - да Ви назначат фиктивно във фирма.
Защо не пробвате да поговорите с майката на този мъж? Като жена с жена? Няма нищо унизително, щом става дума за бъдещето на детето Ви. Може да Ви помогне и с назначаване и да Ви отговори категорично дали ще бъдат част от живота на това дете. Ако отговорът е положителен, започнете подготовка заедно по посрещане на детето. Не ги спирайте да са част от живота на детето, ако искат! Не си влошавайте положението.  Много деца растат с разделени родители. Той може да е всякакъв, но не се е отказал от детето, до колкото разбирам. А и може родителите му да са свестни хора.

Положението не е чак толкова лошо. Най-важното е че Вие и детето  Ви сте здрави.

# 83
Едновременно ми се иска да ти ударя шамар и да те успокоя авторке! Я се стягай! Ще имаш дете по дяволите!? Надявала си се да бъде болно, за да умре и да го махнеш?! Я се мръдни един под форум нагоре и прочети моля ти се какви ужасии сме преживели и на колко богове сме се молили да са ни Здрави децата. Стягай си задника, заминавай да се червиш пред вашите и си опичай работата. Детето ти заслужава да има стабилност и сигурност, а не тийнейджърски драми. Ако трябва заминавай на психолог, говори със 100 човека, ако трябва, но се стегни. Това, борбеното за живота си дете в корема ти ще има нужда от майка си. Здрава и стабилна.

За бащата няма да коментирам. Ако очакваш каквото и да е било от него, забрави просто. Даже колкото по-далеч избягал от него толкова по-добре.

# 84
So Lucky*, не съм го чувала от сряда, в петък му звънях, но без успех ...

Какво?, винаги съм обичала/предпочитала да се грижа за хората, никога не съм усещала грижа за мен, просто съм искала на другите да им е добре ...

Iris04, аз пробвах 2 вечери да му звъня ... просто не сме имали сериозна връзка и не съм искала да се натрапвам

Cuckoo, не се познавам с родителите му

tainichka, какви уроци? как се бие жена, как се изневерява, как не разбираш от чувства? на селяндурски манталитет и това колко е важно да те мислят за много велик? той е суров само вкъщи, пред хората иска да е харесван и не казва нищо на никой ... както казва майка ми "мека мария"

Ън, а мен животът ме е научил, че не мога на никой ... даже и майка ми е била срещу мен, но го е правила защото баща ми я е обвинявал за всичко ... точно тези 30-40 квадрата вървят по 400 лв, е днес гледах сутерен (мазе) за 300 лв ...

Косите на Вероника, на практика нищо не ви питам ... както казах, исках да споделя, защото преминавам абсолютно сама през това ... както казах няколко пъти, винаги съм искала да имам деца

VioletBaudelaire, емоционалност нямам, защото съм бременна ... даже и на това не ми е повлияла май ... не мога да продължа да работя след раждането, няма да имам физическа възможност, защото се гонят срокове ...

Мария Тодорова 605565, много добре знам, че се унижавам ... дано всички други жени са осъзнати и напълно готови за деца ... лична карта ли искаш да ти покажа, не знам какъв е проблемът с годините ми? емоционална съм, да ... но какъв е проблемът с манталитета ми?

Клер, колкото и пристрастно да звучи, той има и друга страна ... не е изпаднал наркоман ... ако го видиш и не го познаваш, не можеш да кажеш, че взима кокаин и пие ... Образован е, възпитан, умее да прави много неща, грижовен е ... Ще се изумиш колко хора на тези години употребяват кокаин или пушат трева, но никой не си признава ... то не им личи от километри

Tyra., не живея в София. Родителите му наистина са свестни хора, не се познавам с тях лично, но винаги съм му казвала, че е късметлия с такова семейство, още повече сравнявайки го с моето ... Как да се обърна към майка му като не я познавам. Точно, че не искам да ги спирам да са част от живота на детето, защото те наистина са се зарадвали. Майка му даже знае за това другото момиче и му казва да й казва какво е положението ...

feia20, надявала съм се да е болно, заради бащата ... защото се почувствах виновна, че съм разбрала късно, защото му създавам проблем, защото не сме имали сериозна връзка и имам ли право да искам да е до мен ... и чак след това, че животът ми свършва, че нямам бъдеще и че не мога да направя детето си щастливо, още повече аз като не съм щастлива ...

# 85
Не живееш в София? къде си , за бога, та толкова пари ти искат за наем?
Влез в някоя група в ФБ на града, където живееш и помоли да ти помогнат с информация за евтини квартири. Може и тук да помолиш в групата, която е за града ти.Трябва да си на морето освен, да ти искат толкова пари. Тук, в Пловдив, хората плащат по 250 лв за двустаен апартамент, пък на теб ще ти искат 300 за маза..ега ти! Shocked

# 86
От прочетеното дотук. Май си се опитала да го вържеш с бебето, за което ама грам не ти дреме. 30 год., друг път.

# 87
  • Варна
Твърдиш, че родителите му са свестни хора, без да ги познаваш. Дори и бащата да абдикира, те са роднини на твоето дете . Не биха останали безразлични към внуче.  Непознати също биха  били съпричастни. Трябва да потърсиш помощ, има различни организации. Ще ти осигурят дом и известна опека, след раждането. Няма да ти е лесно, но това дете ще е твоя мотиватор да се бориш. Не разбрах , ти желаеш ли детето? Самата ти, без да се съобразяваш с мъжа.

# 88
Аз само да вметна за наемите в Пловдив. 250 лв може някой да е плащал по Живково време. От 5 години живеем под наем в града за 370 лв. Искахме да сменим квартирата заради проблеми. В момента жилище, състоящо се от 1 спалня и 1 помещение хол и кухня, няма за по-малко от 450 лв.
Така че и да живее тук, ще й е адски трудно. В Пловдив живота поскъпва постоянно, да кажем, че е като в София. А заплатите са на половина по-ниски.

# 89
Искаш на другите да им е добре,понеже това те кара да се чувстваш теб самата добре.Може би,така си спокойна,че всичко ще е тихо и мирно..Все тая..
Ами сега значи е дошло време да избираш,на кой точно от всички "други" ще угаждаш,за чии кеф ще се грижиш,въобще,кой ще оглави приоритетите ти.
Дано избереш детето,ама що ли мисля,че ще предпочетеш интереса и изгодата на онзи с "душата",а детето ти ще остане на втори план..Дано греша.

Общи условия

Активация на акаунт