Животът ми е съсипан ...

• 9 873
  • 215
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ще кажеш на майка му, че носиш внучето им и имаш нужда от помощ.
Квартира, пари за бебето и т.н.
Какво може да стане?
Най-много да ти помогнат и да ти е лесно.

# 91
Много неща се казаха ,ще добавя само едно-имах такъв мъж, навън душичка и  център на компания, весел, забавен, дори  у нас с гости, но към своите друг.Свикнах с времето да не му обръщам внимание на   "суровостта" да употребя тази дума,на взискателност към другите, но не  и към себе си.Раздели ни  смъртта му точно когато   се "разбрахме"  и сближихме, но страдах доста от двойния стандарт-всички го смятат за китка цвете, но в къщи не са.Имала съм причини да се боря с него и да остана ,но като добавя пиенето и кокаина на твоя, не бих.Изтрий това харесване навън,не важи.Може с времето да ти помогне някак за детето, знам ли, финансово основно, другото, да се вкопчи в него не е желателно.Но не сега, сега се справяш сама и то бързо.Виж за стая с хазаи на първо време ,може да стане нещо, докато е бебе няма да е проблем, стига за хазаите да не е, някоя бабичка дето може и да ти помогне в някой момент.Виж всякакви варианти, после  може да се намери начин. Говори в работата ,сроковете може да се удължат някак, да ти дадат не толкова спешни неща, да имаш някакъв доход.Може да е  кротко бебе и да работиш с него, не е страшно толкова.Всякаква помощ е нужна и полезна.Социални помощи може да получиш, не знам колко и как, но еднократни може да стане някой път.Може да потърсим хора ,които помагат с дрешки, други неща , има и такива да се организират и помагат.Пък и тук има такива хора, майките са специално племе.Щом правиш нещо,  бориш се,  ще го оценят. На  хора, дето не се мърдат няма полза и смисъл да се помага.Щом искаш детето, действай. Родителите му ако са хора както ги мислиш ,ще научат  и няма да са безучастни.Твоите също ,каквото да мислиш за тях.Нататък ясли ,детска градина и време да работиш.Може и подходяща съквартирантка да намериш,  друга като теб.Не си изключение.

# 92
Мен много ме притеснява това втълпено чувство за вина, което изпитваш. Ти никого не притесняваш и на никого не се натрапваш. Не си си направила детето сама.
Това е твоето дете и ти си длъжна да му осигуриш най-доброто, което може да има на фона на обстоятелствата.
Според мен, ти искаш да си с този мъж и искаш по всякакъв начин да му се харесаш. Разбирам те. Не сме роботи. Не се влюбваме винаги в перфектни и добри хора.
Помисли за детето сега.

Ако не си от София, съвсем спокойно можеш да си намериш квартира за около 300лв., дори и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Няма значение къде. Има варианти. И се стегни наистина! Някои жени цял живот чакат да имат дете и не могат. Други са бити и малтретирани бременни. Трети, нямат наистина никакви доходи и работа. Четвърти, нямат семейство.
Разбирам, че положението е не е перфектно, но сега трябва да си спокойна.

Не я познаваш. Взимаш номера, звъниш и казваш: "Здравейте, знаете за мен. Бременна съм с вашето внуче. Искам среща с Вас." Или ще се отзове, или не. И ще ти се отговори на въпроса, дали те ще са част от живота на това дете.

Какво имаш да губиш? Този мъж си го загубила. Мисли за детето!

# 93
Аз също съм на мнение, че изобщо не трябва да чувстваш вина, че видиш ли ти ще затрудни донора на сперма с това дете. Ти не си го направила сама все пак нали? Нужни са двама. Но, за да ти е мирна главата си гледай детето сама. От него емоционална подкрепа и присъствие едва ли ще видиш. Но пък детето ще ти даде цялата любов и увереност, които сега ти липсват. То трябва да бъде твоят стимул за всичко от тук нататък.

# 94
Човек,ако сам не си помогне, никой друг не може да го стори...
Хората ти казват, че този не е стока, ти си го чакаш,вместо да се съсредоточи върху детето и твоето бъдеще..Тези глупсоти, от рода,колко бил образован , възпитан, умеел да прави много неща, грижовен , са просто комични на фона на цялата картинка...

# 95
Ще кажеш на майка му, че носиш внучето им и имаш нужда от помощ.
Квартира, пари за бебето и т.н.
Какво може да стане?
Най-много да ти помогнат и да ти е лесно.
Тя не иска да и е лесно. Тя иска ония дето не му е виждала очите от дни да се върне при нея, и да са ...хм семейство. Не знам може ли да се случи.

# 96
Най-първото нещо, което трябва да направиш е да отидеш право в тях и да говориш с техните. Сериозен разговор, излагаш всичко кое как е, как ще помогнат. С намиране на квартира ли, с парички и грижа ... всичко ясно и точно.
Щом биха се зарадвали на внуче, щом са финансово добре, щом си знаят и сина според мен само биха ти били в голяма полза. Не той а те !
Ако ти откажат, добре поне знаеш, че си пробвала този вариант. Казваш им че ще се видите в съда и хубав ден !
Само това да направиш и ще се почувстваш по- добре. Представи си че ти подадат ръка, никой друг не ти трябва.
Започни от някъде все !
Действие му е майката.
От тук насетне ти си човека,сваляш розовите очила и очаквания за онзи хубавец, който не иска да поеме отговорност .

# 97
Gemini9, 500 лева за квартира не е ли множко? Ако няма по-евтина, търси съквартирант, който да е ок с бебето, примерно помоли сестра си. Ако не се премести в град с по-ниски наеми, така и така работиш от вкъщи. Питай в нои или изчисли сама какво майчинство ще взимаш. Ако няма да е достатъчно, не прекъсвай работа. Премести се на квартира до майка ти в този случай, за да може тя да помага с бебето в началото, защото ще си системно недоспала първите 2-3 месеца и ще ти е много трудно с работата. Не е добра идея да отглеждаш бебето при баща си, щом е агресивен и пие, това може да ти е само временен вариант за месец примерно, ако се случи да няма къде да идеш.

Нали не мислиш, че е добра идея да отглеждаш бебето с биполярното наркоманче? Освен да ти прави живота още по-труден, друго няма да се случи. Ще отглеждаш две бебета, вместо едно. Накрая ще ви вземат бебето заради него, те съседите не падат от Марс, подават се сигнали масово и понякога са основателни. Имай предвид, че не е голяма гордост да се грижиш за мъж, повече от майка му. Говори лошо за мъжа.

Той дело за родителските права може да заведе винаги, дори и да живееш в същия град. Ти цял живот с него ли ще се съобразяваш, той като какъв се явява, че да определя къде да живееш? Ама нали не мислиш, че някой ще му даде детето при положение, че друса и има психични проблеми? Има свидетели предполагам, може да се поиска и психиатрична експертиза. Това, което може да се случи е майка му да ви вземе родителските права и на двамата, ако някой теб те е видял, че взимаш кокаин или ако продължиш да друсаш. Освен той, имаше ли други хора покрай вас? Не съм много сигурна колко е добре да оставаш в града,но ти си знаеш. Само не разчитай на Мунчо да плаща издръжка. Трябва първо да го осъдиш и след това да пропусне два превода преди да подадеш жалба. Тоест не го брой за такава в първите няколко месеца минимум. За да си запазиш детето не взимай нищо повече, премести се в града на майка ти, за да може да кажете, че тя ти помага, тия подробности за баща ти не ги говори, вие ще сте на отделна квартира. Някой може би ще каже, че е по-добре детето да живее при майката на бащата, след като и двамата родители са взимали кокаин, но не се знае те какви са. За да стане той такъв, много е възможно нещо да не е наред и в неговото семейство. Моят съвет е да не се обръщаш за помощ към неговото семейство, освен ако много не си го закъсала и това не ти е последния вариант. Имаш нужда от морална подкрепа от майка ти, мисля че сестра ти също ще те разбере и ще помага с каквото може. Баща ти може да дудне, може да е егоист, но едва ли ще върви против теб. Посъветвай се с психолог за подкрепа, имаш много изкривено мислене за мъжете. Всичко ще е наред, просто помоли за подкрепа и стой далече от бащата. Той ако иска да бъде такъв сам ще си каже. По-добре без него, след като не се лекува. Разчитай на майка ти при едно евентуално дело от другата баба за родителските права. За тази цел трябва да живееш в нейния град и детето да е привързано към нея. Много си сгрешила с тоя кокаин, пък макар и да не е била системна злоупотребата. За такова нещо се взимат родителските права. Хич и не търси майка му в тази ситуация, че по-зле ще стане.

# 98
  • Бургас
Четох до 5-та страница и останах с мисълта,че АВТОРКАТА не го иска това бебе

не са 6 месеца ... все имаше надежди да му има нещо и да се махне до преди 2 седмици ... щеше да бъде много рисково за мен, но бях готова ... казах, че е казал, че ще го припознае ... И не съм казвала, че ще зарежа бебе

тя се надявала да му има нещо на бебето,че да и го махнат...после пък не е казвала,че ще зареже бебе...
Аз съм осиновена на 7 дни и трябва да ви кажа,че никога не съм съжалявала за това,нито пък съм се питала коя ме е оставила!?
Очевидно е,че авторката изобщо не е наясно със себе си...самоубийства и подобни..

# 99
Надявала се е нещо да му има, защото бащата е наркомат и тя е взимала докато е бременеела, без да подозира. То може и да му има нещо на детето, ще стане ясно.

# 100
Аз само да вметна за наемите в Пловдив. 250 лв може някой да е плащал по Живково време. От 5 години живеем под наем в града за 370 лв. Искахме да сменим квартирата заради проблеми. В момента жилище, състоящо се от 1 спалня и 1 помещение хол и кухня, няма за по-малко от 450 лв.
Така че и да живее тук, ще й е адски трудно. В Пловдив живота поскъпва постоянно, да кажем, че е като в София. А заплатите са на половина по-ниски.

Колегата на мъжа ми, с когото работят заедно, живее в двустаен за 250лв. Апартамента е до електротехникума. Е, да, не е нова кооперация, стар монолит е, не е кой знае колко добре ремонтиран и обзаведен, но е с три отделни стаи- спалня, хол и кухня. Не знам из центъра и новите кооперации как стоят нещата....

# 101
Има боксониери по 300 лв.За начало,по-голямо не ѝ трябва.

Примерно
https://www.alo.bg/6424928
Скрит текст:

# 102
Авторката не е в Пловдив, Пси. Не знаем къде е, по-вероятно София все пак.... Rolling Eyes

# 103
Изрично написа ,че не е София.

# 104
Тя не мисли с главата си хич, вие квартира разтърсихте.

За идеята да се обади на свекървата- леко се двоумя дали е добра идея. Да звъни на майка си. А свеки ще се свърже с нея, ако има желание, и разбере за делата на синковеца си.

Тук обзаведена гарсониера е 300- 400, Търново.

Общи условия

Активация на акаунт