Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 136
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Кас88, за момента бих казала, че изследванията са ти много добри. Не знам дали ще имаш нужда от вдигане на дозата, но вероятно и това ще стане. Единствено мога да те посъветвам да търсиш друг ендокринолог, който ще се отнесе сериозно към състоянието ти, както и гинеколог.

# 166
Първите са добри, но последното TSH, не е. Аз бих постъпила като вас, бих си вдигнала дозата веднага, защото, вероятно, и FT4 е паднало.

# 167
  • На брега на реката
Здравейте момичета,

Чета ви от доста време, но много рядко пиша. С хипофункция съм и Хашимото. Сега обаче има необяснимо за мен покачване на TSH и ми се иска да кажете и вашето мнение. Следя се в една и съща лаборатория.
Преди 2 години TSH ми беше 4.72 /0.4 - 4.25/, от там насетне измерено през половин година, стойностите са 4.3; 3.11; 2.09; 1.79 - юни тази година и от вчера 4.15. Пия си хормона редовно. Зимата е 37.5, а лятото е 37.5 и два пъти седмично 25.  Не си обяснявам този рязък скок. Пия и Сиофор 1000 за ИР. Вчерашната КЗ на гладно е 5,02.
На 50 години съм и от 2 години съм в менопауза. От около 2 седмици имам леки прескачания на сърцето и сериозно нощно изпотяване. Вчера ендокриноложката ме изпрати на кардиолог и се видя сърдечен проблем /течност в перикарда/, който ако не е отшумяващо следствие от вирусна инфекция /преди седмица изкарах сериозен стомашно-чревен вирус/, то ще се окаже сериозен. Ще ходя на контрола в края на др.седмица. Не зная, дали има някаква връзка между тях.

# 168
Буболина, повишението на ТСХ може да е или от продължаващото увреждане на жлезата, или просто от зимата. В момента явно си за по-висока доза, нищо страшно няма в това.

# 169
  • Варна
Момичета, мога ли да ви помоля за мнение на резултатите ми от днес. И да ви питам исках тат и мат, а това е някакъв туморен маркер накрая, дали не са ме разбрали правилно?
В седмия месец съм и пия по 50 мл., но май не е достатъчно. Ще съм благодарна да кажете какво мислите.

# 170
  • На брега на реката
Благодаря ти, Шоколата!
Вдигнаха ми дозата на два пъти седмично по 50 и останалите дни по 37.5. Аз дори си мисля, че предвид резкия скок е ниска новопредписаната доза, но ще опитам така и ако има дискомфорт, ще пусна изследвания след месец и половина. Температурата ми е 36 градуса. Сутринта дори беше 35,8.
Повече ме безпокоят останалите неща /изпотяването и перикардния излив/, които откриха и дали по някакъв начин са свързани с ЩЖ. Някой чел ли е такава информация?

# 171
Изпотяването може да е или от менопаузата, или от хипофункцията. Ако с повишаването на дозата и на нивата на хормоните има подобрение, значи е било от хипофункцията. За другото не знам обаче.

Кремена, мисля, че са те разбрали правилно за антителата, така ми изглежда. Но стойността на ФТ4 ти е ужасно ниска. ФТ3 също не е много добре, разбира се, ТСХ също не е оптимален, но ФТ4 е плашещо зле.

# 172
Момичета, мога ли да ви помоля за мнение на резултатите ми от днес. И да ви питам исках тат и мат, а това е някакъв туморен маркер накрая, дали не са ме разбрали правилно?
В седмия месец съм и пия по 50 мл., но май не е достатъчно. Ще съм благодарна да кажете какво мислите.

Анти Тиреоглоболин е ТАТ  Peace
Много е нисък Т4  Rolling Eyes . Бременна си така, че съвет не давам, но наистина ти е ниска дозата

# 173
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
офф топик по онзи проблем  Whistling

Скрит текст:
днес бях на педиатър, че детето е с Т и болно и питай за туберкулозата.
лекарката каза, че ако детето се е заразило, няма да вдига Т.
имало неизяснена загуба на тегло и други симптоми, но без Т.

# 174
Скрит текст:
Не знам дали е защото гладувах, но падна това TSH най-накрая. Гладувах 2 седмици (с плодове и чай с мед) и се захранвах една, а и постя. Свалих и тези гадни около 5 кг., които ме мъчеха, пак съм си около 50 кг и се чувствам добре. Изкачвам стълби и нямам слабост в краката/ коленете, и не плувам цялата в пот, когато вървя. В момента нямам никакви неприятни симптоми и се чудя дали да си смъкна дозата пак на 75 мкг или да си постоя на 87.5 мкг още 1-2 месеца и да отида да си пусна, и FT3, и FT4. Пак си мислех, че TSH ще е високо и затова днес не пуснах и другите хормони.

# 175
  • София
Бих искала да попитам как да съчетавам Нексиум с Еутирокс? И двете лекарства трябва да се пият сутрин на гладно.

# 176
Нексиума поне час - час и половина след Еутирокса (според мен). Причината е, че той понижава киселинността на стомаха, а това, освен че пречи за усвояването на някои важни витамини и минерали, например желязото, ще пречи за усвояване и на хормона.

# 177
Здравейте, мили хора ! Много бих се радвала ако ми помогнете и ми дадете съвет. На 23 години съм преди 2 месеца ми поставиха диагноза Хашимото със следните стойности и изследвания :
СRP -6.29 До 5
TSH - 1.870 До 0.300 -4.20
ТАТ -126 .50 до 115
МАТ-104.70 до 34
Витамин Д - 35.36 До 50-120
Инсулин -17.6 До  26
Имам следните оплаквания болка в тялото мускулите , глезените, тремор , сърцебиене и тревожност, изстръпвания, подути лимфни възли понякога, обилен цикъл . Това пускала съм си  и ПКК   където всичко е в норма освен СУЕ и общ белтък са завишени . Пия селен само и витамин  Д  на капки  . Та въпроса ми е всичко това от хашимото ли е  да търся ли други причини , много съм притеснена чета , че  много трудно се забременява  при хашимото имам натрапчиви мисли  и много нервна .Извинявам се за дългия пост и благодаря на всички , които са си направили труда да прочетат.

# 178
Инсулина ти е много висок (не гледай, че е в граници) имаш инсулинова резистентност, трябва да промениш храненето (намаляване на въглехидрати и захар) и да се пробваш да го свалиш, за да не стигнеш до лекарства.

Изследване на TSH само не е достатъчно, то само по себе си е добре, но е хубаво да се видят FT3 и FT4 те са хормоните на щитовидната жлеза.

Провери се за дефицит на витамин В12, част от симптомите които споделяш са типични за негов дефицит. Умора и тревожност има и от дефицита на Д, така че като го понатрупаш ще се подобриш.

Успокой се  Hug , много жени с Хашимото и проблем с щитовидната жлеза си имаме деца.

# 179
Симооони, тези оплаквания вероятно са от много ниско фт3, но не е изключено и желязото също да е ниско. С тсх винаги си пускай и фт3, фт4. Иначе, ако съди доктор само по тсх, ще каже, че нищо ти няма и няма да ти даде терапия. И то наистина е що-годе добре (хубаво е да е около 1,5). Хашимото имаш - високите антитела го показват. Другото мибодо ти е казала.

Общи условия

Активация на акаунт