Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви са препоръчителните витамини, минерали и хранителни добавки за хора с проблеми с щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Симптомите на заболяване на щитовидната жлеза включват лесна умора, световъртеж, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, усещане за стягане в шията и уголемена жлеза. Други симптоми могат да включват изпотяване, сърцебиене, наддаване на тегло или загуба на тегло, болки по ставите и мускулите и други.
-
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви са препоръчителните витамини, минерали и хранителни добавки за хора с проблеми с щитовидната жлеза?
-
Какви са препоръките за диета и начин на живот за хора с проблеми с щитовидната жлеза?
-
Какво представлява автоимунният протокол и какви са мненията за него?
, та веднага потърсих информация и попаднах на следното:
Виждам, че всички тук сте много запознати с т.нар. Хашимото. Преди година ей така реших да си пусна един пълен пакет с ТАТ, МАТ, fT3, fT4 и FSH. Излезе, че ТАТ и МАТ бяха малко завишени. Едното беше 10 единици по-високо, другото беше с около 100 единици по-високо. Хормоните бяха в норма. Скоро пак бях изследвала само хормоните и отново бяха в норма. До кога? не знам... Чела съм за глутена, за сладкото и за какво ли още не, което може да подобри нещата и предотврати евентуално разбутване на хормоните по-натам. Та...естествено, отидох на ендокринолог, който ми каза, че имам Хашимото. Доста спокойно ми го каза, все едно е най-нормалното нещо на света. Явно че доста жени го имат. Видя на ехограф жлезата и каза, че няма възли. Поне за сега.