Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 084
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
Не беше по време. Когато ми откриха хиперфункцията, не съм и мислела за бебе. То стана неочаквано 1 месец преди да спра метизола. Говоря за преди 19 години. Тогава не съм и търсила инфо. Като разбрах, че съм бременна, спрях метизола на своя глава. Не съм се  и сетила да ходя при ендо - то за консултации.

Та какво е ставало по време на самата бременност не знам. Господ е бил с мен. Като се роди бебето, казах на педи, че съм била с хипер... Цяла година дупчиха детето и следиха хормони. Години наред съжалявах, че така го изтормозих като мъничък. Сега не знам какво да мисля.

# 301
Не беше по време. Когато ми откриха хиперфункцията, не съм и мислела за бебе. То стана неочаквано 1 месец преди да спра метизола. Говоря за преди 19 години. Тогава не съм и търсила инфо. Като разбрах, че съм бременна, спрях метизола на своя глава. Не съм се  и сетила да ходя при ендо - то за консултации.

Та какво е ставало по време на самата бременност не знам. Господ е бил с мен. Като се роди бебето, казах на педи, че съм била с хипер... Цяла година дупчиха детето и следиха хормони. Години наред съжалявах, че така го изтормозих като мъничък. Сега не знам какво да мисля.
Късмета е бил с вас!❤
Като пиехте метизола вече хормоните бяха ли се наместили и сте били на поддържаща доза или беше все още активна хиперфунхцията?
Извинявайте,че така толкова въпроси,то всичко е индивидуално,но търся надежда❤

# 302
Като почнах метизола, първите 3 -4 месеца минаха докато се намести дозата. После хормоните ми бяха в норма - според лабораторните граници. Тези подробности, дето ги чета тук, тогава нямаше кой да ми ги каже. И не съм и търсила информация. По това време бях загубила надежда, че ще имам второ дете. И не сме и правили опити. Лечението на щитовидната беше просто за да съм добре. И цяла година бях на поддържаща доза - 1 хапче на ден.
 Та декември ми изтичаше годината и края на ноември разбрах, че съм бременна. Не сме се и пазили, защото ми бяха казали, че с тези проблеми и да искам не мога да забременея.

На кратко - хормони в граници, с поддъжаща доза метизол.
 Сигурна съм, че и при теб всичко ще е наред. само повече спокойствие и вяра.

# 303
Да,само,че при мен това е кофтито ,че ги пия от септември,октомври края влезна в норма всичко,и ноември съм забрвменяла

# 304
Не се плаши, природата си знае работата.  Само спокойно и редовни изследвания. Важно е как се чувстваш - следи си симптомите, без да се вторачваш. Просто си живей нормално.

# 305
Не се плаши, природата си знае работата.  Само спокойно и редовни изследвания. Важно е как се чувстваш - следи си симптомите, без да се вторачваш. Просто си живей нормално.
Благодаря за отделеното време.Светли Празници❣

# 306
Момичета, влизам да се похваля. От Тсх 16 (реф.4,2), вчера - 2,6!!! От точно 6 седмици пия л-тироксин. Чувствам се много по-добре.

# 307
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз от 3 дена дъм на 37,5 , вместо 25 и съм като зайчето с батериите 😳
Събуждам се в 5 сутринта, мозъкът ми работи на тройно обороти, после хвърча като фурия, изнервена съм. Днес детето замръзваше, аз се разхождам по тънка блуза навън 😒
На предозиране ми прилича, чудя се дали да не се върна пак на 25, защото от това фучене, следобеда съм капнала и едвам гледам... 🤔

# 308
  • На брега на реката
Ася, опитай през ден или два и като привикнеш, може да  добавиш и в другите дни. Мен лично, така ме посъветва лекарка. Явно трябва да е много плавно покачването.  newsm78

# 309
От 3 дни взимам от новия еутирокс,но имам проблем -сърцебиене.По принцип дозата от стария си ми беше 5 дни по 50 мг и 2 дни по 25 мг :/ нямах проблем,а сега имам сърцебиене,защо незнам....Cry  да намалявам ли дозата се чудя ?

# 310
Аз съм втори месец на новите хапчета и нямам проблеми, т.е. имах една седмица със сърцебиене, но като се замислих да не е от това вече пиех 3-та седмица тогава и прецених, че е от друго и после изчезна. Само трябва да правя изследвания след НГ да видя как са хормоните.

# 311
Здравейте! От една седмица съм на Еутирокс - 25мкг, но приемам и хранителни добавки, затова искам да помоля за съвет как да ги разпределя във времето през деня. Заедно с хормона ми изписаха и Porexan. До сега приемах още няколко хранителни добавки: 1 капсула дневно Релксофитол (може би трябва да го спра сега след като започнах с Порексана...), 1 капсула Биосел Колаген и 1 капсула Колоник Плюс - инулин пребиотик. Имам и еднократна доза сутрин инхалатор Алвеско (заради неалергична астма).
Лекуващата лeкарка каза, че мога да продължа да си ги пия както обикновено, най-важното е хормона сутрин на гладно и след това всичко останало, както съм ги премала до сега, но на мен хормона малко ми разбърка графика, защото по принцип започвах деня с релаксофитола и колгена на гладно и след около час закусвах. Това е единственото ми хранене за деня, за което със сигурност мога да кажа, че преди него, каквото и да приема е на гладно. Обикновено хапвам нещо малко на всеки 2-3 часа, 4 максимум, но рядко.
Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 11:46 от Elyon

# 312
Elyon, първо пиеш еутирокс. 1 час след него колаген на гладно (само него, за да имаш желания ефект). 1 час след колагена, всичко останало. Про и пребиотик, инулин можеш по всяко време да го вземеш между храненията. Ако пиеш вит Д и Б12, 4 часа след хормон; желязо - 8 часа след или преди хормон.

# 313
  • Пловдив
Здравейте, аз съм нова тук!
Преди 3 години имах тсх около 7.5, казаха ми че имам Хашимото, пих еутирокс 25 около година всичко ми беше в норма и го спрях. След няколко месеца изследвах тсх, тат, мат всичко беше наред.
От точно година и 8 месеца не съм се изследвала до днес. От около 3 месеца имам постоянно някакви сърбежи по тялото, обривам се цялата на червени точки и после се махат сами, но сърбежите са ужасни. Пих зодак/противоалергично/ и валериан. Докато ги пиех обривите продължиха като че ли по рядко, но поне не ме сърбеше. Хапчетата свършиха и всичко е по старо му. Днес си пуснах изследване на тсх резултат 7,86.
Според вас тези обриви може ли да са от хормоните?
Сега са празници мисля след нова година да отида на лекар. Пуснах още алат, асат за черния дроб там са добре, също и за паразити, но те ще излезнат по късно.
Направо ще се побъркам, ако не разбра за обривите от какво са. Смених шампоани, сапуни...всичко...незнам
Може би като се изследват тат и мат ще има по ясна представа.
С това тсх 7.86 ще ми назначат ли лечение?
Имам запек, постоянно качвам килограми пия хапчета за отслабване с които свалям, но сега и те не помагат. Все ми е студено, краката, ръцете и други симптоми има но тези са най неприятни. Извинете за дългият  пост.
Весели празници!

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 15:35 от мимамима

# 314
Може, да. Няколко много неприятни алергични реакции съм получавала, и това ми казват лекарите, че проблема идва от щитовидната.

Общи условия

Активация на акаунт