Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 36 563
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Моми, след като вече си бременна, само !достатъчна доза еутирокс!. Бебето има нужда от т4 за нормално развитие, който можеш да му осигуриш само с хормон. Тук не става въпрос вече само за сваляне на тсх, а за нуждите на плода. Глутенът има отношение към възпаления в организма (в частност стомашно-чревен тракт), но чак да свали тсх. Пробиотик, фолиева киселина, витамини за бременни, омега 3 (също с отношение към възпаления). Не са много нещата, които можеш да пиеш. Червени меса и черен дроб за желязо.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 16:08 от bongobongo

# 406
Провери се и за дефицит на В12  Peace

# 407
Благодаря ви! Утре ситринта ще пускам б12 и вит Д, аз пия Фемибион 1 продължавам го и утре ще видим Начев с колко ще ми вдигне дозата на л тироксина..

# 408
Най -важни са фт3 и фт4,аз съм с хиперфункция и в момента съм в 9гс.Следя ги на всеки 10дни,просто защото аз така съм решила.Плода няма собствена жлеза до 12гс и е зависим изцяло от твб .Важното е фт3 и фт4 да ги поддържаш над средната граница.Не се притеснявай,следиш ли се всичко ще е наред!Аз когато разбрах,че съм бременна ТСХ ми беше 5,спряха ми хапчетата и за 10 дни падна на 0.19

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 18:59 от Irena13

# 409
Моят ТСХ е 12,78, FT3 - 4,66, FT4 - 13,20.. Моите сега ще ги вдигнат, явно за по - бързо намаляване на ТСХ, ТАТ И МАТ също са ми доста високи.. Аз ще направя всичко по силите си, пък вече всичко зависи от Господ, какво е решил.. 🙏🏻

# 410
Благодаря ви! Утре ситринта ще пускам б12 и вит Д, аз пия Фемибион 1 продължавам го и утре ще видим Начев с колко ще ми вдигне дозата на л тироксина..

Във Фемибиона има йод 150 мг.

# 411
Моят ТСХ е 12,78, FT3 - 4,66, FT4 - 13,20.. Моите сега ще ги вдигнат, явно за по - бързо намаляване на ТСХ, ТАТ И МАТ също са ми доста високи.. Аз ще направя всичко по силите си, пък вече всичко зависи от Господ, какво е решил.. 🙏🏻
И аз се старая,в момента съм с тсх 0.02

# 412
  • София
Много ви благодаря за отговорите за глутена! Аз реших първите 3-4 седмици да спазвам точно, после ще видим.
Знаете ли как се прави хляб от безглутеново брашно? Мая мога ли да сложа?

# 413

Във Фемибиона има йод 150 мг.

Йода проблем ли е? Извининете, всичко се случва сега и все още не съм запозната добре..

# 414
Много ви благодаря за отговорите за глутена! Аз реших първите 3-4 седмици да спазвам точно, после ще видим.
За безглутенов хляб има много идеи, порови се в гугъл и виж коя ще ти допадне и ще ти се получи Simple Smile Има и смеси за безглутенов хляб от няколко зърна, може и с бакпулвер, става като кекс по-скоро.
В обикновената прясна мая има глутен.
Има суха мая без глутен - ето например - https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%8F-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B3 … 1%859-%D0%B3.2867

# 415

Аз на сина си правя в хлебопекарната, но имам рецептаи и за фурна. Правя с готов микс за хляб и безглутенова мая https://dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=913&sNa … 4%EEn%F4%E0%F2%E8!-%C1%E5%E7-%E2%F2%E0n%E2%E0%ED%E5!-

Иначе по темата глутен - за да имаш ефект си трябва точно спазване т.е. не е само хляба. А иначе тялото се чисти от глутен дълго време така, че за 1месец може и да видиш разни ефекти, но няма да са всички.

# 416
Момичета, замислила съм се напоследък за нещо. С хипофункция съм, тсх в момента 2,6. На 50мг л-тироксин съм.
Сутрин го пия към 7ч, половин-един час по-късно почвам с кафетата. Кафеджийка съм, пия по 3-4 кафета до обяд(не много силни).
Реално се получава така: имам енергия до обяд (от тироксина и кафетата). Следобед имам рязък спад на енергията, прилягва ми се, доспива ми се. Привечер преди вечеря пак съм така.
Чудя се няма ли вариант тоя тироксин да е на 2 приема дневно, за да поддържам добри нива на хормоните и от там - да имам енергия през целия ден. Без такива спадове на енергия във втората половина на деня.

# 417
Мери Чери, това, което аз знам, е, че трябва да приемаш Т3 2 пъти (или дори 3-4 пъти) през деня, за да коригираш този спад на енергията, а не Т4. Освен това помисли за храненето - да не е прекалено нисковъглехидратно.

# 418
Как се храниш?

Аз имам спад на енергия след хранене с въглехидрати особено бързи. И понеже не закусвам, т.е. първо хранене ми е обяда - хапвам добре, понякога след обед хапвам нещо сладко и рязко ми се приспива и отмалявам.

Преди година си правих мой си режим с ниски въглехидрати за да отслабна, че имах да смъквам кг а и инсулина ми беше почти 8 ...та, тогава това нещо изчезна енергия имах достатъчно и радко ми се приспиваше след обед.

# 419
Това също е вариант - ако обядът е прекалено въглехидратен, трябва да се намалят въглехидратите. Но ако храненето е много нисковъглехидратно, не е лошо да се поувеличат малко. Освен това солта е много важна, храненето не трябва да бъде с прекалено малко сол.

Общи условия

Активация на акаунт