Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 36 540
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, възможно ли е от л тироксина да ми прималява, все едно изпадам в безтегловност и ми изтръпват ръцете..??  Възможно е и да. е от утрогестана..

# 436
Мявче, много ти е ниско т3. Намери си и започни да го пиеш. Тогава ще ти спадне и тсх. Имаш проблем с конверсията. Т4 също още малко тр да го вдигнеш. Според мен с 12,5. Ниска ги е дозата. Неприятните симптоми са от ниското т3. Ако искаш да останеш на тази доза т4, пробвай да го пиеш с натурално вит С накуп и виж как се движат стойностите.

Моми, състоянието ти прилича на паник атака. Предлагам ти (ако искаш) да попиеш известно време магнезий и нещо успокоително (валериан, седатиф). Ако имаш време, прави по малко спорт или разходки, да стимулираш надбъбречната жлеза - също ще ти се отрази добре. 👍

# 437
  • Пловдив
Мявче, много ти е ниско т3. Намери си и започни да го пиеш. Тогава ще ти спадне и тсх. Имаш проблем с конверсията. Т4 също още малко тр да го вдигнеш. Според мен с 12,5. Ниска ги е дозата. Неприятните симптоми са от ниското т3. Ако искаш да останеш на тази доза т4, пробвай да го пиеш с натурално вит С накуп и виж как се движат стойностите.

Моми, състоянието ти прилича на паник атака. Предлагам ти (ако искаш) да попиеш известно време магнезий и нещо успокоително (валериан, седатиф). Ако имаш време, прави по малко спорт или разходки, да стимулираш надбъбречната жлеза - също ще ти се отрази добре. 👍

bongobongo, 62.5 мкг пия, 12.5 пих в началото, като постепенно го увеличавах. Какво трябва да пия за да вдигна ФТ3 освен вит. Ц?
Откакто го вдигнах от 50 мкг на 62.5 мкг, никак не ми е добре ...

# 438
Имах предвид 62,5+12,5. Още повече, че като забременееш, ще ти вдигнат дозата почти двойно. Фт3, ако е затруднена конверсията можеш да повишиш с прием на т3. От Гърция и Турция можеш да се снабдиш. Имай предвид, че е по 25 мкгр и ще трябва да чупиш хапчето, докато установиш твоята доза. Виж дали имаш недостиг на вит Д и б12.

# 439
  • Пловдив
Имах предвид 62,5+12,5. Още повече, че като забременееш, ще ти вдигнат дозата почти двойно. Фт3, ако е затруднена конверсията можеш да повишиш с прием на т3. От Гърция и Турция можеш да се снабдиш. Имай предвид, че е по 25 мкгр и ще трябва да чупиш хапчето, докато установиш твоята доза. Виж дали имаш недостиг на вит Д и б12.

Благодаря, bongobongo! Simple Smile Вит. Д ми е на долна граница, сега пия капки. Б12 последно беше малко над горната, но това преди година. Ще пусна след седмица-две да видя как е тсх-то с тази новата доза (62.5) и ако трябва пак ще увеличавам, въпреки ужасното сърцебиене и прескачане не сърцето. Ще проверя за Т3. Ти пиеш ли? Има ли странични ефекти?

# 440
Мявче, сърцебиенето може да е и от все още ниските нива на ФТ4, защото разбирам, че и ФТ4 е нисък, нали така? А може да е и от нисък кортизол или ниско желязо.

# 441
  • Пловдив
Мявче, сърцебиенето може да е и от все още ниските нива на ФТ4, защото разбирам, че и ФТ4 е нисък, нали така? А може да е и от нисък кортизол или ниско желязо.

Cioccolata, ФТ4 - 17.04  реф. 12 - 22, точно посредата е, няма идея дали се води ниско. No Mouth Желязото ми беше ниско преди, а кортизолът май беше в норми, не помня. Бях го изследвала, понеже стресът ми идваше в повече. Тоест ФТ3 И ФТ4 е добре да са близо до горните граници, така ли?

# 442
Ами, според мен това е минимумът, по-добре е да е по-висок, но има различни мнения.

# 443
Да, трябва да са в горната половина. Не бързай са изследваш. Трябват ти поне 45 дни (аз бих казала 60), за да се натрупа новата доза. За сърцебиенето взимай магнезий. Лично при мен дава чудесни резултати. Но натрупаш ли т4, ще се успокои сърцето. Да, взимам т3. Отначало като страничен ефект отчитах сърцебиене (за 30 мин след пиене) и изпотяване. За месец всичко отшумя. Дори и след вдигането на дозата след това, не съм имала неприятности. Аз зимата стигнах до 8 мкгр. Едно хапче деля на 3. Лятого по 6 мкгр. Имай предвид, че доктор т3 няма да се наеме да ти дозира. Всичко е твое решение и наместване на дозата.

# 444
  • Пловдив
Да, трябва да са в горната половина. Не бързай са изследваш. Трябват ти поне 45 дни (аз бих казала 60), за да се натрупа новата доза. За сърцебиенето взимай магнезий. Лично при мен дава чудесни резултати. Но натрупаш ли т4, ще се успокои сърцето. Да, взимам т3. Отначало като страничен ефект отчитах сърцебиене (за 30 мин след пиене) и изпотяване. За месец всичко отшумя. Дори и след вдигането на дозата след това, не съм имала неприятности. Аз зимата стигнах до 8 мкгр. Едно хапче деля на 3. Лятого по 6 мкгр. Имай предвид, че доктор т3 няма да се наеме да ти дозира. Всичко е твое решение и наместване на дозата.

Последен въпрос по тази тема - Т4 пак ли като отделен медикамент трябва да взема или ще се натрупа от Еутирокса?

# 445
  • София
При мен винаги когато увеличавам дозата се получава сърцебиене, нервност и висок пулс за около седмица-10дни, а уж съм с висок Кортизол и добри нива на желязо и феритин.Нещо като адаптивен период ли не знам, но като минат тия дни неприятните усещания изчезват.
Имам изследване на Т4 когато ми започнаха симптомите за хипофункция и там той е на 61.60%, сега гоня около 70% правилно ли е или не, не знам.Т3 за сега не го мисля, ако имам нужда и него ще го пия.

Мявче Еутирокса ти е Т4.

# 446
А при мен каква е логиката да изписват еутирокс заради нисък Т3? То и Т4 не е много висок, но Т3 е критично нисък. Как еутирокса ще оправи хормоните? Чета ви последните постове и разни въпроси ми изникват в главата...

# 447
Момичета, тези от вас, които приемате T3, отчитате ли някакво подобрение? Аз преди 2 г. го пих в продължение на няколко месеца и не регистрирах промяна. Вярно, че го приемах в много висока доза (цели 25 мкг.), но все пак...

# 448
Ясмина, еутиркоса (т4) се конвертира до т3. (http://medicine-bg.net/pharmacology/farmakoterapevtichen-spravoc … ekarstveni-produc) Затова пием еутирокс. Но когато, поради някаква причина конверсията е нарушена, колкото и да вдигат т4, т3 си стои ниско. Тогава би тр да ни изпишат т3, но в бг не работят с този хормон.

Кристалин, аз за себе си мога да кажа, че имам много голяма промяна - свалих тсх до 0,5 (преди под 4,9 не мърдаше), спря треперенето, спряха паник атаките и налудничавите идеи, спря сърцебиенето по повод и без повод, имам енергия през целия ден и мн рядко ми се доспива през деня, цикълът ми закова на 28 дни, кожата и косата ми се оправиха, излязох от депресията, фт4 се качи до 70% (преди стоеше около 30%), фт3 - тоже. И те така. Ендокринологът ми каза, че съм мазохистка да пия т3 и да се чувствам чудесно с тсх 0,5. Наум му казах да си гледа работата и, че ми е необходим само ехографски да ми следи жлезата. Иначе преди това ме пращаше на психиатър за антидепресанти. 😂🤪 Добре, че не се вързах, щото от там откачане няма!

# 449
bongobongo, браво, страхотен прогрес! Simple Smile Продължавай само така!

Ох, и аз ще трябва да почвам пак T3, но този път по предварително обмислена схема, може би наистина на няколко приема през деня.

Общи условия

Активация на акаунт