Тренировки в домашни условия - 102

• 33 211
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте!
Днес се кумих, кумих, примързяваше ме и така, съвсем случайно избрах нещо старо, но златно,  нещо, с което започнах тренировъчната си кариера преди 7 години,уж за по - леко. Ниво 3 на 30 дей шред на Джилиън. Някои кардио елементи ги правех с тежести, силовите с по-тежки гирички, много бързо ми мина, но не ми беше лекичко, пот си се лееше от челото ми накрая, въпреки всичко. Та съм доволна, понатоварих си се, не мързелувах. За утре още не съм решила _ дали да направя от 21 дфе една седмица, дали от ЛМ комбат, не знам. УФС фит ще го оставя за другата, нещо не мога да се организирам за 45 минутни тренировки и става голям хаос. Ще видим.
Звезди, да, аз вчера я видях тази и си я заплюх за някой път, само иска едни такива по-високи кутии, които аз или с на децата столче трябва да заменя, или с нещо друго, но моите вкъщи са по-ниски и няма да ми е същото натоварването. Но, ще я пробвам, възможно е дори да е още тази седмица. Този тип тренировки ми харесват, но не за дълго, много скучно ми идва по 100 пъти да правя едно и също, колкото и да е ефективно. При Шон, и 100 пъти да съм правила някоя тренировка, не съм я запомнила, а това тук от първия път и во веки веков я знаеш. Но, знам, че има много фенове този тип трениране и може би си има причина. Макар че хора от реалити формати, които казват, че тренират крос фит, хич не се представиха добре на игрите, и мъж, и жена съм видяла, та си викам или не тренират както трябва, или тези тренировки не са толкова добри функционално, колкото съм си мислила аз. За тези дето блъскат във фитнеса е ясно, че са смешни и не стават за нищо.
 Ей сега например гледах Сами Хосни в игри, ами то ти е кеф да го гледаш. И сила, и издръжливост, и бързина, и пъргавина, и баланс, абе всичко, всичко му е топ. А той май тренира смесено - и във фитнеса, и навън, и в морето, някаква комбинация ще да е, за да развие така всички качества. Евала. А не е професионален спортист, но дори и да беше, те не развиват всички спортове всички качества. Та така.
Приятна неделя!

# 121
Днес се чудих какво да тренирам и дали изобщо да тренирам.
Деси, мерси, чопнах си линка ти от вчера + още малко упражнения за горна част.

Айде аз да потеглям на 3-4 часов преход!

# 122
Аз съм качила килограм и половина. Не знам защо така се получава, че като почна програма , качвам килограми. При БР почти гарантирано всеки път се получава така. Може би сега съвпада и с период на застудяване и по-малко движение, хаотично хранене. Макар да ям по-малко, ям доста по-некачествено, случва ми се да си позволя разни крекери /от тези пълнозърнестите със сусам и зехтин/, от време на време солети, малко черен шоколад. Гладна съм, а надебелявам.
Преди това правех и повече кардио, тичах през ден.
Трябва да се стегна и да вляза в норма преди коледните празници, че после ще е ужас....
Понеже съм склонна през различни житейски периоди да поставям нещо на преден план в битието си, та сега друго ми е на дневен ред, тренировките ги позарязах /правя ги, но не със страст/. А трябва пак да ги вдигна по-напред в "ценностната система"Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 19:59 от Amanda.D

# 123
  • Пловдив
Добро утро!
Плайо Филс Екстрийм от 21ДФЕ, тази седмица реших това поради 30 минутите тренировки. Другата, ако имам повече време, ще е по-дълго.
Лек ден!

# 124
Аманда, при мен е същото при започване на нова програма, веднага съм кило две - нагоре, придружени с леки мускулни трески - четох, че това значи, че е нанесен тренировъчен стрес на мускулите и те са изпълнени с вода и хранителни вещества за да се възстановяват, т.е. само хубави работи. Simple Smile
Отчитам - Cardio Leg Blast с която приключва 4-та седмица.

# 125
Аманда, Ами все така си казвам, всичко ще си дойде на мястото.
И аз трудно почвам тренировките. Главата ми е за друго отнесена, главен предприет. Дето все не успявам да достигна  до консенсус.
Има един лав: Няма да е все така! Но  аз не вярвам.

Днес май ще почивам, преуморена се събудих сутринта.

# 126
За днес отчитам последна тренировка от първата седмица на Лифт4- крака. То хубаво крака, но целият ми топ беше мокър, а по- добрата част от него направо подгизнала. По здравословни причини не можах да тренирам миналата седмица, затова тази наваксвам и ще се тренира всеки ден до петък включително, без да се почива в срядата, както е по календар.
Откакто последния месец и нещо тренирам редовно, мерките веднага тръгнаха надолу. Доволна съм, много!
Скрит текст:
Наложих си, когато съм в стандартен "училищен" режим, да не си позволявам повече от 3 последователни дена без тренировка. Мисля, че навремето Шалийн беше писала нещо по въпроса и от нея съм го запомнила. Надявам се да стане практика и при мен, защото много лесно се отпускам. А не трябва!

# 127
За вчера - ден 89 от ММ100, Meltcon+ Active Recovery от Core de Force, с която всъщност заменям ден 90 Revibe. Последните десет дена ще правя най-вероятно с много замени и няма да останат повече от 3-4 тренировки по програмата, но вече така или иначе съм направила всички тренировки. Като цяло бих я препоръчала за чистене при двойни тренировки на ден и само един ден почивка седмично/има две възстановяващи програми - йога и стречинг, така че повече почивка ми се вижда ненужна/. Така правих първите 30 дена и за две седмици бях надолу с два килограма /при разумен хранителен режим без много глад/. Силовите тренировки са направени колкото да се запази мускулният тонус. Качване на мускулна маса е много малко вероятно, тъй като има а/комбинации на мускулни групи и б/равновесни упражнения и упражнения със статично задържане на тежести. Реално се сещам само за едно упражнение, поволяващо по-сериозна тежест/плие/, което се е срещало в макс. 2-3 тренировки.
Въпреки че е предназначена основно за начинаещи/според Бийчбоди трябва да им изгради навика да спортуват/, не мисля, че е много добра идея да я правят, основно заради крадио тренировките, в които има движения, които са трудни не само от гледна точка на издържливост, но и като техника. Като алтернатива могат да правят облекчените варианти, които показват две участнички, но не знам дали това не би било твърде демотивиращо за начинаещите.
Тренировките като цяло са доста небалансирани като ниво за трудност. ММА тренировката напр. беше и остана до самия край доста лека. Плиометричното кардио е достойно за Шон /но по-кратко/. Тренировките за крака се колебаят между много леки и средни. Тренировките за корем, които правих, бяха леки и скучни. Категорично не препоръчвам йогата. Упражненията сами по себе си не са толкова зле подбрани, но лично за мен не е удачно да се прави йога под техно бийт/защото и там има диджей/.
Едва ли ще повторя цялата програма, но ако ми се налага да сваля 2-3 килограма за месец, мога да направя част, като заменям/разменям местата на отделни тренировки.

# 128
Благодаря за ревюто, Звезди! Не само днешното, въобще за коментарите ти относно програмата през цялото време! Hug

# 129
  • 1st floor
Вчера писах от телефона, но нищо не се е побликувало.

Агент, как ти се отразява само гребане? Виждаш ли някаква разлика от времето , когато следаше някаква програма? А това за роклите и аз вече като се обличам се чудя дали не ми е минала възрастта? Joy

Тили, като правя крака, винаги ставам вир-вода. Crazy

За вчера отчитам горна част. Не помня първия път с какви кг я правих, но петиците ми идват преко сили за тежките тежести. Едва я избутвам. Лицевите успявам от колене. И пак ми треперят ръцете. Или е трудно, или аз съм станала много кекава. Rolling Eyes Тези упражнения съм ги правила с пет кг без проблем. В БР и 80ДО лицевите винаги както си трябва. Може би ме бута фактът, че половин час се отделя само на горна част и продължителността е по минута...знам ли...А може само да си търся оправдания. Mr. Green

Двете партита миналата седмица минаха...Едното с много ядене, другото и с ядене, и с много пиене. Joy Тренировките ми бяха супер рехави. За сметка на това почивам от 21 до Нова Година плътно и ще си наваксам. Naughty Мечтата ми е на пети януари да си докарам килограмите от пети декември. Да видим... Laughing

# 130
Тази седмица ми е последна от програмата. Тили, и аз гледам да не ми се събират повече от два последователн дни почивка, защото после трудно влизам в релси. Ето например вчера и онзи ден почивах и днес ми беше доста по-трудна тренировката, а не е нова - правила съм я доста пъти. На всичкото отгоре, тъкмо започнах и тока спря, но облека ли си екипа - нищо не е в състояние да ме накара да го съблека без да съм тренирала Joy, така че се наложи да ползвам телефона.
Хубав ден на всички!

# 131
Деси, и аз съм така, два почивни дни ме изкарват извън релси. Днес почнах и баща ми хиляда пъти влезе да ме попита или иска нещо. Накрая му дадох 20 лв. да върви някъде, да свърша тренировката Simple Smile

Непо, нещо и при мен е така. Едвам днес се справях с 5 кг. гири, на тренировка, дето милион пъти съм я правила.  И цялата треперих. Ще мине!

Днес едвам станах. Реших уж нещо по-леко Cardio Core Express на Деби. Чакам да се позатопли, та да отида на една 8 км разходка по бирите.

# 132
С невъобразима МТ на долна част съм! До степен през нощта да се будя от дискомфорт. Но днес ще се тренира, няма начин- со събота трябва да съм извъртяла и втората седмица, което значи да тренирам без почивка до петък включително.
Деси, а дали не си пред цикъл, или  в овулация? На мен в тези периоди понякога силата, въобще тонуса ми спадат драстично. Иначе на блендърите програмите им са доста натоварващи като цяло, а ти от доста време ги въртиш, може би просто си уморена?
Допивам кафето и скачам в маратонките!

# 133
  • Пловдив
Добър вечер!
Днес сутринта се отказах от тренировка, за да не ми се събират много дни един след друг, а и ме домързя, де, но сега ми остана време и метнях извън програмата ЛМ Инвинсъбъл тренировка 8, 22 мин., после като никой не дойде да ме притесни, добавих още 5 минути земя от една от другите инвинсъбъл тренировки, та станаха 27 минути. На шега, на майтап, пулса ми е бил е много големи висоти през цялото време и бая калории съм изхабила като за толкова кратка тренировка. Доволна, де. Утре по план продължавам с Горна част.
Непо, гледам те от сега се притесняваш за празниците, видях те 1з с една рокличка, като момиченце си, та хич не мрънкай. И да сложиш 1 кг корем, веднага ще ги махнеш после.
Звезди , а ти препоръчваш ЛИ кор де Форс? Четох аз ревю на д. Парот за нея и нещо ме отказа. Той не нарочно, но аз така си реших. Ти обаче хубави неща пишеш, а на теб ти вярвам, до сега каквото си препоръчала, все ми е станало любимо, та... Какво ще кажеш? Аз за някой по-далечен момент, когато неминуемо ще ми омръзне това, което въртя последно време, а и няма голям избор от хубави ММА/кикбокс тренировки.
Лека вечер!

# 134
Всъщност по-скоро го препоръчвам. Не помня на папагала какви му бяха забележките. Той все пак е със стабилен опит в каратето/докато аз съм със съвсем скромен опит в джудото, което е друг тип бойно изкуство, и нямам професионално изкривяване, когато става въпрос за ММА/, а и може би му е липсвало желязо в програмата. Тя си е само ММА +възстановяващи и корем. Освен това треньорите не са най-любимите ми, но пък и не ме дразнят. Ако си правила бокс и киксбоксинг тренировките на Кели Кофи-Майер, имаш приблизителна представа от кор дьо форс - рундове, в които има ММА комбинация и кардио упражнение/ рундовете са по 3 минути, общо 2 от тях са комбинация, а 1 - кардио, като се редуват елементите/. На мен ми харесват като вариант за кардио. Има поне 5-6 тренировки между 25 и 45 минути, т.е. устройват те при всякаква ангажираност, и са достатъчно интересни.
Можеш да пробваш Ilaria Montagnani с bodystrikes и powerstikes сериите, но тя е малко по-специфична, с по-трудни комбинации, необичаен музикален съпровод и няма винаги баланс между страните, тъй като преценява, че при някои комбинации би било неестествено.
Кети и Кели Кофи-Майер също имат ММА тренировки. Кети - в STS Cardio. Кели - в 30 minutes to fitness. По-стандартни са, не са лоши като цяло. На Кели ми допадат повече.
Amy Bento е може би с най-впечатляващата ММА тренировка, която съм правила - KB2. Много ми беше трудна технически. Не знам дали е проблем, че е комбинирана с пудовка/упражненията с пудовка не ме впечатлиха особено, но и аз нямах нужните тежести тогава/.
В Rushfit, която май се намира в ютюб, има муй тай тренировка, която също е интересна. Другите са функционален фитнес, нямат много общо с ММА, но специално муй тай тренировката правех с удоволствие доста време, преди да ми омръзне.
Последно, Popsugar Fitness имат 4-5 нелоши ММА тренировки в канала. Основно с Christa diPaolo, но и с други треньори, вкл.  от Лес Милс.
Вчера - кардио частта от Fight Cellulite Fast с Крис Фрайтаг.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 20:48 от zvezdi4ka14

Общи условия

Активация на акаунт