Отговори
# 510
  • Мнения: 6
Пиле с бира, тутманик, новогодишна погача

# 511
  • Мнения: 6 105
Минавам само да напиша, че рецептата за кашкавал в кори за баница е страхотна.
Отвътре мекички, а отвън - хрупкави.
Използвах малко по - твърд кашкавал, което се оказа добра идея, защото иначе можеше да се разтече много.
Тази чубричка отгоре е просто вълшебна! Никога не бих се сетила да сложа чубрица на кашкавал. Тази, наред с рецептата за погачата веднага стават любими на семейството и ще ги приготвям често.
Нямам търпение да опитам останалите рецепти.
Ако разполагах и можех, бих подарила по една книга на всяка от пищещите тук. Книгата е много, много добра!

Благодаря на Лидл България, че имам книгата в библиотеката си!

Късмет на всички участнички!

# 512
  • Мнения: 394
Залагам на капама, ще ми бъде интересно.

# 513
  • Samokov
  • Мнения: 424
Качамак и пълнени чушки

# 514
# 515
# 516
  • Мнения: 9 867
Родопски клин бих искала да приготвят.

# 517
  • Мнения: 755
Любимите ми традиционни ястия са кисело зеле с месо и сланинка и пълнени чушки с яйца и сирене.

# 518
  • Мнения: 1 607
Любимото ми ястие е пиле лютика.

# 519
  • Мнения: 571
Зелеви сърми.

# 520
  • Мнения: 625
Кавърма, капама, гювече

# 521
  • Мнения: 2 677
Пилешка яхния.

# 522
  • Мнения: 2 747
Заек в гювеч искам да видя как биха приготвили.

# 523
  • Мнения: 6 792
Агнешна дроб сарма

# 524
  • Мнения: 2 183
Здравейте кулинари! 🤗
Два дни преди да бъдат обявени спечелилите в темата, ще ви представя лесна и вкусна гозба в глинени съдове. Тези дни приготвих за първи път рецептата от книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ и днес отново ще си хапнем с удоволствие „Гювече със сирене и червени чушки“. 👩‍🍳🧀🥚🌶😋В забързаното си ежедневие всички имаме нужда от вкусни рецепти, които не отнемат много време. Разбира се, добрите продукти са гаранция за отличен вкусов резултат. За това ястие използвах любимото ми сирене на „Родна стряха“ по БДС, което мога да ям ей така, направо от опаковката, толкова ми е вкусно. 🧀😋Благодаря за него и за още много качествени продукти, които намирам в Lidl, както и за възможността да се докосна до прекрасната книга „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“!📖😍
Поднасям ви уютна топлина с тази гозба и ви пожелавам успех!  🤩



http://---shoretner923-2PNMxLy
За 2 порции са нужни:
1 голяма червена чушка
1 средно голяма глава лук
250 гр. хубаво сирене
3 с.л. олио
4 яйца
сол на вкус
2-3 стръка магданоз
малко масло за намазване на съдовете отвътре
Чушката измих, почистих от семената и нарязах на парченца. Лука нарязах на дребно. В тиган загрях олиото и сложих зеленчуците. Посолих, разбърках  и готвих до приятния им загар или около 10-15 минути. Степента на котлона бе 4 от 6 на моята печка. През това време загрях фурната на 180 градуса. Сиренето натроших в чиния. Подготвих два глинени съда, които имам повече от 20 години. Намазах ги с масло и на дъното сложих част от зеленчуковата смес, след което малко от сиренето, отново сложих зеленчуци и завърших със сирене. Не целим съдовете да се пълнят до горе. Направих малки ямки, в които чукнах по едно яйце. В рецептата на порция се слага по едно, но вкъщи много ги обичаме, поради което използвах по две яйца на човек. Сложих да се пекат в загрятата фурна до стягане и готовност на яйцата. Готовите гювечета поръсих със ситно нарязан магданоз и сервирах топли.
Да ви е сладко! 😋🍴

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 11:44 от beniii

Общи условия

Активация на акаунт