Петиция в подкрепа, насърчаване и защита на кърменето! Присъединете се!

• 54 447
  • 569
  •   1
Отговори
# 465
Твърдо ЗА  Peace. Няма нищо по-добро за бебето от майчиното мляко. Щастлива съм, че вече 11 месеца кърмя детето си.

# 466
И аз се присъединявам към подкрепата за кърмене - моето дете е вече 2 годишно и все още продължаваме да се кърмим.  Ползите от кърменето са много повече от негативите, които се натрупват върху мен от отзивите на някои и познати и недотам познати с въпроси от рода:  Ама той още ли суче или пък - не те ли хапе?!     В последно време се отказах да обяснявам, че го кърмя а просто отминавам въпросите с мълчание.      Но аз винаги насърчавам моите приятелки, които имат бебе да кърмят - дори когато имат трудности се мъча да помогна с каквото мога и зная!

# 467
Имате и моя глас  Peace

# 468
Подписах, въпреки, че не съм кърмила, но исках. Peace

# 469
и аз подписах

# 470
  • София
Подкрепям! Peace

# 471
  • Пловдив
Имах изключително тежко раждане.Въпреки това веднага след като ме пренесоха в болничната стая помолих да ми дадат да накрмя детето си - беше ми отказано (смятам да пропусна реакцията и "възмущението" на сестрите на това ми желание!!!).
Шест часа по-късно дойде "сестра по кърменето", която ми крещя, че нямало да ме чака цял ден да стана от леглото; на молбата ми да кърмя легнала ми каза, че ако не успея да седна на леглото няма дами даде да кърмя детето си.Разплаках се и я молех да кърмя права, след като легнала "не можело". Тя се съгласи и ми даде детето, но преди да успея да го сложа да засуче тя ми го дръпна от ръцете, защото съм била жълта и съм щяла да колабирам, а видите ли - тя "отговаряла за бебето". След като излезе от стаята момичето от съседното легло ми донесе бечето и го накърмих...
До изписването ни, на всеки три часа получавах шише с адаптирано мляко.
P.S. Кърмих изключително детето си пет месеца. Сега тя е почти на година и три месеца все още я кърмя - нощем, когато зъбките болят, за десерт или винаги, когато поиска.

# 472
И аз ви подкрепих

# 473
Подписах петицията.
Клише, но факт: кърменето е най-добият старт за едно дете!

# 474
Подпис и от мен Peace

# 475
Днес се сещам да попитам кога ще се внеся това писмо до институциите, към които е насочено? Понеже не само не се насърчава кърменето в някои болници, по-специално в Шейново - а даже напротив, насърчават да се храни с фризолак, причината е, че на тях не им е особено приятно да изхвърлят фризолака.

# 476
  • на морето
И от мен имате подкрепа.Кърмих сина ми 10мес. Peace

# 477
  • ....от ляво до десния завой...
Подписах петицията!
Борис е роден в Международната седмица на кърменето през 2008 година и се радвам, че вече 4 месеца и половина е изцяло кърмено бебе. С голямото си момченце не можах да изпитам това щастие, поради по-слаба информираност и липса на подкрепа. Благодарна съм на приятелката ми Звездица, която ме подкрепи и ми помогна в предварителните и началните стъпки. Hug Сега не мога да си представя да ги няма миговете на кърмене - миговете, в които близостта между мен и бебчо е най-съкровенна и магическа! Heart Eyes

# 478
Твърдо ЗА!!! newsm10

# 479
  • у нас
 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт