Петиция в подкрепа, насърчаване и защита на кърменето! Присъединете се!

• 54 446
  • 569
  •   1
Отговори
# 450
"ЗА" кърменето!
Дай Боже живот и здраве,да можем да се кърмим успешно с моята буба !

# 451
Здравейте, и аз подписах.
Сина ми е на 9 месеца и не сме спирали да се кърмим. За това време е хапнал два или три пъти адаптирано мляко в моменти когато не сме били на място където да го накърмя. Такива места са много, и да не кажа навсякъде. В един хубав ден когато нямаше вариант някой да гогледа, го кърмих седнала на една саксия зад Булбанк в центъра на София. Не искам да обяснявам как се чувствах след като в района имаше само кафенета с облаци дим. Да не говорим за погледите на минувачите. Но на кой му пука, важното е детето да е спокойно и нахранено. Само ще кажа, че не съм привърженичка на изцеждането а и бебео не иска много да се храни със шише. Подкрепям петицията и поздравявам всички Майчета който се борят и си кърмят бебетата. Когато родих ужасно много се страхувах, че може да нямам кърма. Но с упоритост и късмет всичко се постига. Разбира се течности, храна и стимулиране на гърдите още в самото начало. Помпичките в този момент вършат добра работа, както и когато млякото е много и гърдите набъбнат. Успех на всички !!!  Peace

# 452
подписах,защото считам,че всяка болница,в която се раждат деца,трябва да разполага с консултативен кабинет по кърмене,а самият консултант трябва да посети всяка майка след раждането,за да и даде практически насоки как правилно да започне да кърми.Държавата трябва да финансира тези консултации,дори и след изписването на родилката и бебето от болницата,винаги,когато тя има нужда от тях и независимо дали консултацията става в болницата или в дома на бебето Peace

# 453
Твърдо "ЗА"!!! Няма нищо по-добро една майка да кърми своето дете, колкото се може по-дълго време. Удоволствието от кърменето на моя син е огромно. Ще кърмя колкото се може по-дълго време. newsm03

# 454
Подписах петицията с удоволствие!!! За съжаление в момента в АГ-тата не дават да се постави бебето на гърда веднага след раждането, не се обяснява на майките да поставят бебето правилно на гърда  и да кърмят често Sad Аз родих в 21.55 часа, показаха ми бебето за малко и веднага я взеха да я мият, мерят и теглят. Донесоха ми я чак на другия ден в 11 часа, нахранена и спяща. Засука чак в 16.45, а в 17 акушерките поискаха бебетата. Когато казах, че в момента суче ми се изрепчиха, че не било време за кърмене, а за смяна на памперс  #Cussing out Минахме през рагади, цедене и даване на кърма от шише, отвикване от шише и връщане към гърда. Благодарение на горещата подкрепа на момичетата от форума и Кърмаческата гилдия на Варна  Hug се кърмим успешно вече почти 4 месеца и се надявам да продължим още дълго  Praynig

# 455
От личен опит твърдо подкрепям кърменето! Simple Smile Simple Smile Simple Smile В момента кърмя и втория си син дано да е поне до годината! Успех на всички бъдещи и настоящи майки!

# 456
И аз подписах! С двете ръце, ако може и с краката подкрепям петицията. Няма по-голямо удовлствие от кърменето. Да не говорим колко е полезно за бебето и как пести време на майчето(не се изваряват шишета, биберони и т.н, а и не се дават пари за изкуствени млека). Но най-важното е, че е полезно за бебчо. Аз кърмих до 10-ия месец и съжалявам че нямах кърма за още два три месеца. Дано всички майчета имат кърма и да предпочетат този начин на хранене пред адаптираните млека.

# 457
Кърмих първото,сега дай боже и второто!Така,че с 2ръце подписвам!

# 458
Подписвам се за кърменето дай Боже да има кърма  Praynig и да има на дълго

# 459
твърдо ЗА

# 460
Твърдо ЗА Peace Жалко, че повечето педиатри не са #2gunfire

# 461
  • София
Твърдо ЗА!!! Peace След първото ми раждане определящ за неуспешното кърмене беше престоят в болницата, добавките АМ и "прекрасните" съвети, които получих там. Втория път добре се подготвих, благодарение на Forum.BG-Mamma и блоговете на Бу и Хедра bouquet, затова и още кърмя.  Желая на всички, които искат най-доброто за децата си, а именно да кърмят, да могат да бъдат  добре информирани и подпомагани за това  в родилните отделения!  Дано петицията да има успех!  Praynig

# 462
Подпис. Hug

# 463
подпис и от мен...живот и здраве след по малко от два месеца и аз вече ще съм кърмеща мама на една принцеса....

# 464
подкрепям и аз Peace

Общи условия

Активация на акаунт