СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 466
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз съм разколебана за Регалия. Искаше ми се да отиде на по един пробен там по двата предмета. Но няма шанс да вмъкнем времево 6 пробни...
Ако останат свободни места, ще го пусна на по един от предмет. Ако не, ще си кара на тези от Междучасие и от СМГ учители.

# 436
  • София
Здравейте,
дали е удобно някой да ми изпрати учебник по Литература за 7 клас на издателство БГ Учебник в онлайн вариант?
Благодаря предварително,

# 437
  • софия
Здравейте,
дали е удобно някой да ми изпрати учебник по Литература за 7 клас на издателство БГ Учебник в онлайн вариант?
Благодаря предварително,
Ако се регистрирате тук - http://bguchebnik.com/bel/ няма ли го?

# 438
  • София
Здравейте,
Благодаря предварително,
Ако се регистрирате тук - http://bguchebnik.com/bel/ няма ли го?

Благодаря за съвета! Успях!

# 439
Да попитам миналите през олимпиадата по БЕЛ: четейки регламента пише време 3 часа, като никъде не е разделено на време за тест и време за ОЛВ. НО едната учителка по бел в училище днес им е казала, че имат 1 час за теста, събират го и после 2 часа за олв. Как е било по другите училища?

# 440
  • гр.София
При щерката е било накуп-3 часа без прекъсване /в събота се проведе./
 Но организацията е била трагична.

# 441
При нас не е имало разделяне на части времево. Каквото напишеш за три часа общо- това е.

# 442
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз няма да записвам Ема за Регалия за 6-те изпита. Ако случайно има някое празно място за 1 изпит, ще я запиша, но 6 са твърде много и не виждам смисъл.

# 443
При нас не е имало разделение по време на олимпиадата по БЕЛ. ОЛВ е бил върху стихотворенията на Чинтулов, но не помня какво точно, а той също вече не помни, вчера беше 😞
Днес беше на математика, уж всичко решил.
Ще ходи на двата пробни изпита организирани от неговото училище. Освен това го записах за математика, януари месец,  в една от Варненските школи. Ако ми хареса като организация и задачи, може да отиде още веднъж март или април. По БЕЛ ще си остане само с училищния пробен.

# 444
  • София
Desem минавам ежедневно покрай училището, а и живея срещу него и много добре виждам какво е наоколо затова и много се надявам да се махне от там. За класа му едва ли е някакъв оазис, но на фона на всичко, което виждам ми се струва, че нещата са в разумни граници поне на този етап. А за госпожата по физика вероятно си права, въпреки че не му е от любимите учителки, но на човекът явно му върви.

# 445
  • София
Вчера на ОЛИ по БЕЛ на набора се е паднал ОЛВ "Какъв е идеалът на лирическия герой в "На прощаване"?" Учителката им последната седмица е болничен, така и не го предаде в училище. Да видим какъв ще е резултата...

# 446
Още не е предадено "На прощаване"?

# 447
  • София
Не, как се пише ОЛВ не им е предадено. Аз лично говорих с учителката - тя потвърди, че не е предадено, но предстои и преди олимпиадата със сигурност ще е предадено и ще имат едно домашно да се упражнят. Тя обаче от миналата седмица е в болничен. Заместващият на въпрос от набора ще има ли ОЛВ казал, че било като съчинение и да пишат каквото мислят по въпроса.  
Аз в къщи му обясних, примерен ОЛВ гледахме, дадох съвети, но в училище не е преподадено нищо. Та при това положение ще ми е интересно какво е направил.

# 448
https://cdn.ozone.bg/media/catalog/product/cache/1/image/400x498 … 2020-30.jpg 

Вчера получих това помагало на Регалия. Бях го поръчала преди повече от месец, но тогава се беше изчерпало и чакаха нов тираж. Работят по него в часовете по ФУЧ в училище. Разгледах го доста подробно и много ми хареса. Добре систематизирана информация, упражнения. Най-много ми хареса, че при отговорите имаше обяснения с по едно-две изречения защо това е правилният отговор. Примерни тези имаше също доста. Малко високопарно ми звучаха, ама какво ли разбирам аз от тези. Хубава си е книжката, само да има кой да чете.

# 449
  • София
Някой има ли отзиви за пробните изпити в Бултест? Ето техния сайт: http://www.bultest.org/?p=izpiti7

Интересно ми е как е при тях нивото на трудност и след това коректността на оценяването, ако някой има отзиви от минали години.

Ние повече няма да ходим в Междучасие на пробни. И на нас са ни орязали няколко очевидни точки по БЕЛ. Освен това преразказът няма рецензия, а само разни отметки с червено.
Включвам се като мама, минала предната година през седмокласните емоции , за да споделя нашия опит, може пък и да ви е полезен. Ние започнахме да се явяваме на пробни едва през втория срок, като пробвахме по един изпит БЕЛ и един МАТ, от следните външни школи- Бултест, СМГ, Междучасие и Регалия. Отзивите от Бултест, които щерката даде, е че са най-лесни, но е имало деца, които са си говорили по време на ПИ и са си подсказвали. Най-близкия резултат от ПИ по БЕЛ е този на Междучасие от март месец . Най-близко по мат на ПИ е била на Бултест през февруари . По принцип най-трудни са на пробните СМГ и на ПЧМГ по математика, които са доста по-сложни от реалното НВО. Дано съм ви била полезна.  Успех на всички седмокласници , и да знаете-най-важно е спокойствието на децата, а и на вас. Все пак света не свършва с един изпит и има много варианти за път към успеха.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 11:17 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт