СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 698
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
И аз чакам "Регалия". Само там ще я запиша на мат. Каквото има да става, ще стане.

# 151
  • София
Аз също съм решила да го пратя и в Регалия и след това само на училищните пробни ще си ходи. Колкото - толкова.

# 152
  • Отвъд алеята зад шкафа
Поставям една логическа задача, аз не мога да я реша:

# 153
  • софия
9?
9+6=15
9*(2+6)=72
Малко си го нагодих де  Simple Smile

# 154
И аз нямам мейл от Междучасие. Много ми е любопитно какви ще са резултатите при твърдението, че задачите били лесни, чак 20 минути му останали от първия модул. От втория също излезе половин час по-рано, защото последната даже не е правил опит да я реши. Представям си колко грешки е направил от бързане. А и след като дете от СМГ има 50 точки, ние сигурно не трябва да очакваме повече от 30. Предвид отдадеността му на математиката. Но напоследък ми обяснява, че започнал да разбира какво кара някои хора да имат интерес към този предмет.....Имало някакво предизвикателство в това да пребориш някои задачи. Не че той щял да прояви интерес, но вече разбирал тези, които го имат.
В неговата школа пробните изпити ще са в интервала 10-15 декември, учителят по математика им е казал, че им подготвя нещо много сложно, направо "резачка". Не знам защо е необходимо това, нали идеята е да се провери какво хипотетично могат да направят на НВО.
Постоянно съм с усещането, че всичко претупва и учи много малко. Вчера случайно срещнах майка на негова съученичка, която ме уведоми, че днес имат контролно по биология. Той даже не беше разбрал, но и като разбра, хич не се стресна. Попрегледа уроците за половин час, според мен повече държеше учебника, отколкото да чете. Намери някакъв онлайн тест и ми демонстрира, че го е направил без грешка и това беше подготовката.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 06:45 от Amanda.D

# 155
  • София
. А и след като дете от СМГ има 50 точки, ние сигурно не трябва да очакваме повече от 30.
Въпросното дете не е влязло в СМГ само, а е заедно със сестрата си близначка. Сестра и е излязла също 20 минути преди края на първи модул, но там всичко и е вярно. Така че може резултатите на вашето дете да са отлични Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 09:04 от Aila

# 156
Няма значение как е влязло, в СМГ се решават много задачи, та дори деца без интерес към математиката отработват схеми. Очевидно изпитът не е бил с ниска трудност, затова твърдението, че "задачите са лесни", според мен е доста съмнително. Той и за преразказа твърдеше, че не е бил труден, пък има 28 точки:smile:

# 157
А дали някой знае бройката на явилите се по бел в Междучасие? Искам да превърна процентите в брой деца.

Аманда, задачите от първи модул на Междучасие са решими с училищни знания. Не бих ги определила като по-трудни от дадените в СМГ, абсолютно съпоставими. (Конкретно за Ния ВКЪЩИ направи Междучасие без грешка, а на смг сгреши 16та и 20б). Проблемът на пи по мат в Междучасие е само във втората част. Чудя се защо никой не ги сподели (аз ги имам от приятелско дете и не бих ги споделила, защото не са от Ния).

# 158
  • София
След хубавия резултат от пробния по БЕЛ резултатът по математика е зле - 48 т., които включват 3 т. за сгрешеното условие. В мейла от междучасие има поставена оценка от госпожата 5.00. Чудя се това спрямо оценката ли го слагат или действително е от работата им на място.

За групата от Междучасие - как да ходим на пробните в Регалия, след като всичките са в неделя? И на СМГ учители са в неделя. Вариант е да ходи следобедите с друга група в школата, но цял ден на пробни и курсове е много тежко.

# 159
  • София
След хубавия резултат от пробния по БЕЛ резултатът по математика е зле - 48 т., които включват 3 т. за сгрешеното условие. В мейла от междучасие има поставена оценка от госпожата 5.00. Чудя се това спрямо оценката ли го слагат или действително е от работата им на място.

За групата от Междучасие - как да ходим на пробните в Регалия, след като всичките са в неделя? И на СМГ учители са в неделя. Вариант е да ходи следобедите с друга група в школата, но цял ден на пробни и курсове е много тежко.
За оценката би трябвало да е спрямо работата в клас, но откакто видях оценка на моите двечките по математика за работа в час, а те ходят само на български смятам, че не се занимават да дават отзиви, а оценката е спрямо точките. Тази с 50 точки има пет за работа в клас, а другата има 6. (И двете не ходят на МАТ Simple Smile) По български е подобно, шест и пет и половина съответно при над 90 и 72 точки.
За тренировъчни към други школи, моите просто ще пропускат часовете в междучасие сигурно. Така направихме тази неделя с курса по бел в Междучасие и ПИ по бел към СМГ. Но аз мисля веднъж да ги пусна още в регалия примерно и евентуално към края още веднъж някъде извън тяхната школа. Има от кого да взимат материала. Вариант е и с друга група да се включат разбира се.

Amanda.D тази близначка макар да решава много задачи за домашно има една особеност, която не знам как да превъзмогна. Много лесно забравя нещата, които категорично е знаела и можела да реши. Тоест има предполагам някакъв проблем с дългосрочната памет.
Примерно решавала е стотици задачи с формулите за съкратено умножение, на контролните, които се правят към момента на взимане на материала в края на раздела, напоследък има само пет и  шест в училище, но точно две седмици по-късно не помни нищо.
Наистина не знам какво мога да направя и как да и помогна. Осъзнавам, че тя не е виновна, че към момента на решаването им тя знае формулите и може да решава задачите, но след кратък период наистина не ги помни. Вчера отново я питах за една от формулите, ми не я помни. Обикновено човек при толкова изрешени задачи, всичко от учебника и от двата сборника и да иска няма как да забрави въпросната формула.
Поради тази причина и не съм особено изненадана като се замисля за точките и на ПИ по мат в Междучасие, тъй като към даденият момент те бяха по-напред в училище с материала, а това върху което беше теста за нея вече е нещо старо, което тя успешно е забравила.
Сега съм решила преди класното по математика да започна да преговарям с нея основните неща от всички раздели дотук. Със сигурност може да остане нещо в дългосрочната и памет, но е много трудно и явно отнема повече време и повторение на по-голям интервал от време. Това определено я затруднява сериозно и по разказвателните.

# 160
Aila, на НВО нали могат да си ползват формулите, няма да ѝ е проблем, че ги е забравила. По-скоро ще трябва да отренира схемите и да се сети какво ѝ е нужно от листа с формули и как да го приложи. Ще се справи.

# 161
  • София
.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 14:14 от Lady Cassiopeia Duval

# 162
  • София
Ако разбера нещо по-рано за ПИ в Регалия ще пиша. Някой няма ли да качи ПИ по Мат. от Междучасие?

# 163
  • София
Ако няма друг желаещ, мога аз да пробвам да сканирам довечера, но сигурно ще има нужда от почистване. На кого да пратя?

# 164
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако разбера нещо по-рано за ПИ в Регалия ще пиша. Някой няма ли да качи ПИ по Мат. от Междучасие?

Аз мисля, че ПИ по МАТ от Междучасие е качен във фейса, но може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт