Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

 • 35 800
 • 811
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 648
Здравейте, на дъщеря ми от самото начало постоянните й зъби излизат преди да са паднали съответните млечни. Вече 4 така излязоха и въпреки, че първоначално бяха доста назад, някакси се наместиха. Сега обаче, дойде време на кучешките и положението е още по странно - млечните не са се разклати ли, а новите си растат отзад, но не точно зад съответния млечен (както бяха първите) , а по встрани......  Записали сме час при др Рибагин за преглед, но от лош опит със зъболекари, ортодонт и т н реших да по проуча нещата и тук Simple Smile трябва ли според вас да се вадят неразклатените млечни? Знаете ли ортодонт и зъболекар за такива случаи? (сега започвам да търся зъболекарски тема, защото освен дъщеря ми, аз самата имам зъби З оправяне, а нещо не мига да попадна на добър зъболекар от години и все изръсвам маса пари за лошо качество.....)

# 16
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 083
Вадят се неразклатените млечни, да.

# 17
 • Мнения: X
Бях на консултация при ортодонт и според него долната ми челюст е прекалено навътре, а горната е в трапецовидна форма. Каза че трябва да се види състоянието на костта и челюстите на рентгеновите снимки. Също че изправянето на зъбите било най лесната част. Препоръча ми метални брекети, подобни на тези, без да се захващат с пръстени за кътниците:



Но ми се струва че тези са за леки естетични корекции и няма да ми вършат работа. Каза че няма опасност от разклащане на зъбите, брекетите се носят около две години и след това 5 години се носят постоянни ритейнъри на двете челюсти за да запомнят зъбите позицията си. Не съм сигурен дали мога да се доверя.
Някой лекувал ли е дълбока захапка, при която не само зъбите, но и костта са в неправилна позиция? И със какви средства и болезнено ли беше?

# 18
 • Мнения: 408
Приятели, здравейте
Имам въпрос относно палатален експандър- постоянен апарат за разширяване на горна челюст, който се навива всеки ден по веднъж.
на 29 години съм и ми сложиха такъв средата на Октомври и постигнах нужните резултати за месец и половина. Ортодонтът каза, да спра да го въртя и да стои на едно място 40 дни, за да калцира костта в тази позиция, като след това - Януари месец ще сложи брекети.
Въпросът ми към миналите този курс на лечение е следният:
Нормално ли е след като се спре да се върти апаратът, той да се усеща супер стегнат, твърд, и да се появи силна болка?
И не е ли твърде малко времето за престой? Само 3 месеца?
Изключително много ме притеснява да не изгубя постигнатите резултати и горното небце да не се свие отново :/
Занимавам се с медицина, но по отношение на ортодонтията всичко ми е пълна мъгла :-/

# 19
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 083
Най-добре е по отношение на болката да се допитате до лекуващия Ви ортодонт.
Ако носите апаратчето няма как костта да се свие до поставянето на брекетите.

# 20
 • Мнения: 408
Waterproof много благодаря!
В случая имах предвид, че 3 месеца ми се струват малко, за да бъдат постигнати и затвърдени съответните желани резултати. И се чудех, дали има други преминали успешно същия вид лечение с експандър, за същия времеви период, тъй като не успях да открия мнения чрез търсачката.
Притеснява ме, че заради този период след свалянето на апарата да не би да се получи йо-йо ефект и двете части на максилата отново да се свият в предишното положение.

# 21
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 083
Синът ми носи експандър, но беше на 9 години и носи 1.5 години.
Днес ще вземат отливка за брекети, на 12 години е.

Доверете се на Вашия лекар, ако нещо Ви съмнява - сменяйте го.
Аз мисля, че нямате нужда от притеснение.

# 22
 • Мнения: 137
Някой от Стара Загора да сподели мнение за ортодонти,къде е слагал и евентуално ориентировъчна цена,доволни ли сте и каквото може да сподели?
А някой да е ходил при д-р М.Нанева в Стара Загора да каже мнение специално за нея за слагане на брекети

# 23
 • Мнения: 5 065
Аз Ви отговорих вече на съобщението, но ще пиша и тук.
Д-р Нанева ми направи впечатление на спокоен и разбиращ лекар. Обяснява ми всичко с подробности и сме да кажа, че ми спечели доверието. Като цена ми каза 2600, но не знам дали не зависи от случя. Засега други впечатления нямам, но предстоят и ще споделям.

# 24
 • Мнения: 985
Здравейте,
Дъщеря ми е почти на 13 и все още има млечни зъбки,които не са паднали.ОД настоява за брекети.
Ходихме и на второ мнение.Казаха,че може шини в момента да се сложат,но по всяка вероятност няма да се разминем без брекети.
Попаднах на оферта за керамични брекети.Някой носил ли е и какви впечатления има?
Аз лично съм носила Деймън и се измъчих жестоко повече от 3 години.Много ми се иска да спестя поне малко от тези мъки за дъщеря ми.Та,според вас дали има разлика между  метални и керамични брекети?🙄

# 25
 • Бургас
 • Мнения: 1 328
Ами не знам как точно сте се измъчила, но лечението с брекети е едно и също, т.е на един принцип. Не мисля, че с керамични е по лесно. При мен горните са керамични, долните метални(но не Деймън). Просто от естетична гледна точка са за предпочитане, особено в извън тинейджърска възраст...

# 26
 • софия
 • Мнения: 13 159
Детето е с керамични брекети и на долните, и на горните зъби. Не знам какви точно са усещанията, нямам база за сравнение, единствената разлика с металните е естетична. Относително бързо и лесно свикна след слагане на горните. Появи по-голям дисконфорт при хранене след слагане на долните, но се надявам ще намери начин да се нагоди.

# 27
 • Мнения: 137
Здравейте,
Дъщеря ми е почти на 13 и все още има млечни зъбки,които не са паднали.ОД настоява за брекети.
Ходихме и на второ мнение.Казаха,че може шини в момента да се сложат,но по всяка вероятност няма да се разминем без брекети.
Попаднах на оферта за керамични брекети.Някой носил ли е и какви впечатления има?
Аз лично съм носила Деймън и се измъчих жестоко повече от 3 години.Много ми се иска да спестя поне малко от тези мъки за дъщеря ми.Та,според вас дали има разлика между  метални и керамични брекети?🙄

Не се занимавайте със шини,нас също един ортодонт ни каза брекети,друг апаратче и ние се подлъгахме с апаратче(детето бе на 13г. тогава)след две години носене на апаратче почти никакъв ефект,само изгубено време,сега пак сме пред оставяне на брекети,но ако ги бяхме сложили преди 2 год. вече щяхме да сме в края а не в началото на лечението

# 28
 • софия
 • Мнения: 13 159
Брекети се слагат при израснали постоянни зъби. Ползването на апаратче има смисъл. Детето носи различни апаратчета 5 години преди брекетите и има резултат.
Основният въпрос е какви са проблемите. Ако са само естетични - подреждане на зъбите, тогава вероятно апаратчето не е от особена важност. Но това може да каже само специалист.

# 29
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 083
Шина носеше и моето дете, но тя е за разширяване на костта. Брекети са последващи.
Избрахме самолигиращи брекети като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт