Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

  • 46 762
  • 831
  •   1
Отговори
# 825
  • Мнения: 17 458
Според мен, колкото по-рано, толкова по-добре.
При меб положението е било поправимо на 100% първият път, когато съм носила брекети.
Кой беше първият ортодонт?
И мен ме интересува това

# 826
  • Мнения: 7
Според мен, колкото по-рано, толкова по-добре.
При меб положението е било поправимо на 100% първият път, когато съм носила брекети.
Кой беше първият ортодонт?
И мен ме интересува това
Честно да ви кажа, не исках да споменавам, но щом има и втори питащ човек явно ще е добре да споделя.
Д-р Искра Цанова бе моята бивша ортодонтка.
Виждам, че на места доста я хвалят.
Явно е добра, но не винаги има 100% успеваемост с всеки един случай.
Бих се съобразила с детето. Аз поисках брекети точно сега, на 45 преклонни години. Не са ми пречели никога кривите зъби, нито на самочувствието, нито на мъжете в живота ми Sunglasses. Просто сега реших, че е време, защото ако вземат да се чупят или потъмняват, няма кой да ми слага фасети на криви зъби. Та реших, че трябва да ги наредя, за да съм бабичка с хубави зъби след време.
Малката ми дъщеря е с прави зъби, но наскоро ортодонтка каза, че има леко изкривена захапка от едната страна. Можело и да не се пипа, не било фатално, но ако решим да правим шина, трябва да я носи непрестанно поне 2-3 месеца, не само нощем.  Иначе нямало смисъл. Питах я - ще я носиш ли и през деня, отговори, че най-вероятно не. Не се занимавам повече. Има си време за всичко.

Точно както и Вие го казахте - иска и аз да съм бабичка, ама с хубава усмивка. Grinning

Единственото нещо, което за момент ме спира е, че ще се наложи ваденето на горни 2 здрави зъба и това, че би ми се променил профила. Не знам дали ще ме боли много, как бих го понесла..
Някой случайно да е чувал за  влошаване на профила на лицето към по-посък или да познава хора с такъв след носене на брекети?

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 12:24 от AnMary

# 827
  • Мнения: 1 024
за нищо на света не их сложила брекети на дете заради козметичен и незабележим дефект. захапката и всичко по тялото ни е даденост и, освен ако не причинява ежедневно неудобство или болка, не виждам разумна причина за интервенция...
Основните ми мотивации са две:

Първо - ако реши да си оправя усмивката след години, ще му е по-трудно. Децата като че ли понасят по-лесно брекетите, отколкото възрастните (поне съдейки по дъщеря ми и приятелски хлапета) и ретенцията е по-безпроблемна.

Второ (и по-важно) - ме е страх, че това кривнало зъбче може да почне да бута другите и да направи по-големи мизерии. Сега е на 11, най-вероятно съвсем скоро ще почне да расте като гъба и тогава не се знае.

От друга страна пък той хич не иска да носи брекети. Хем твърди, че не му пука как му изглеждат зъбите, защото не бил суетен. Хем не щял брекети, защото били грозни. Бяха едни пазарлъци да отидем поне на консултация... Не иска. И така.

ортодонт може да прецени дали този зъб ще бута другите и в последствие ще промени захапката, което пък вече е проблем. но вие казвате, че е козметичен дефект, което пък е съвсем различно. аз съм с малко криви предни зъби, неестетични са ми, но не съм имала проблем със захапката и не бих ги изправяла - взета съм вече, както си казвам Simple Smile детето е с идеални зъби, без един - расте хоризонтално, а не вертикално. изрично се интересувах може ли да остане така, защото един крив зъб няма да й реши живота, но обясниха как дори и да не бута съседния, горният ще прорастне и ще е проблем при хранене. само затова реших да правим корекция - сега е с апарат и после частични брекети. мисля, че съм писала тук възмутено - като търсехме ортодонт имаше и такъв, който искаше да постави цялостни брекети на горни и долни - за да станели идеални. ами мерси - аз не мисля, че трябва да сме идеални на цената на този тормоз, а и без него. така че всякакви корекции според мен се налагат по физиологични причини

# 828
  • Мнения: 1 321

Единственото нещо, което за момент ме спира е, че ще се наложи ваденето на горни 2 здрави зъба и това, че би ми се променил профила. Не знам дали ще ме боли много, как бих го понесла..
Някой случайно да е чувал за  влошаване на профила на лицето към по-посък или да познава хора с такъв след носене на брекети?
Естествено, че се променя челюстта при вадене на зъби. Аз защо чаках толкова много години - категорично бях решила, че брекети няма да сложа, ако трябва вадене. Е, явно технологията напредна ли, аз ли си намерих точния ортодонт, не знам - ама дойде ми момента и с голям кеф си ги сложих.

# 829
  • Мнения: 5 478
Аз минавам да се похваля малко 😄 Направо не ми се вярва колко се прибраха двата ми криви зъба само след 2 месеца носене на брекети. Обаче странно, но предните ми два зъба (май се водят първи и втори) леко се изкривиха V - образно навътре. Те трябва да се издърпат леко напред по принцип, че идват леко назад. Предполагам, че и те ще се наредят впоследствие.

Ще се наредят. Напълно възможно е в процеса на лечение да се разместват зъбите по странен начин и да не изглеждат особено добре, но крайният резултат трябва да е задоволителен.

littlebubble357, има опция чертите на лицето да се изменят, ако се вадят зъби. Без ваденето също се промянят с разместването на другите зъби. Неизбежно е почти. Колко, как и дали обаче не вярвам някой да може да каже с точност, защото зависи от структура и куп още други неща. Аз имам 4 извадени предкътника, нямам сериозни разлики, нито пък влошаване на профила. Единствено може би скулите ми станаха по-изразени, които мен лично не ме притеснява. Болката се забравя и преживява.

# 830
  • София
  • Мнения: 2 666
Здравейте, за първи път пиша в темата. Искам да попитам колко време носихте ластици. Знам, че е много индивидуално.

# 831

Общи условия

Активация на акаунт