Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 112
  • 831
  •   1
Отговори
# 555
Според Вас, кой е най-добрият зъбен душ на пазара до този момент или от кой сте доволни най-много Вие?

# 556
  • Sofia
Ние ползваме този https://www.waterpik.com/oral-health/products/dental-water-flosser/WP-670/
Доволни сме, но не мога да направя сравнение с други.

# 557
Най-добър не знам имамли, по-скоро има такива ,съобразени с нашите изисквания.
Има такива с постоянна струя и такива, изстрелващи вода и въздух под силно налягане
.Има такива на батерии, с кабел и хибридни.
Така че е въпрос на лични нужди и предпочитания.
Аз имам на Филипс, за моите венци е доста агресивен и кървят от него.

# 558
  • София
И аз не харесах този на Philips. Най-удобен ми беше един от лидл от този тип https://www.ebay.co.uk/itm/PANASONIC-EW1311-WATER-FLOSSER-ORAL-I … LUG-/362896494371 50 лв беше

# 559
Здравейте! Има ли тук пациенти на дентално студио Golden Ratio - д-р Щерев и д-р Стоянова. Изглеждат много млад и амбициозен екип, работят с алайнери, но май не са нито Денталайн, нито Инвизиалайн. Бих се радвала на отзив от техен пациент, тъй като са наистина от скоро "на пазара" и няма много мнения за тях.

# 560
  • Бургас
Днес е паметен ден за мен. На достолепните 35 години най-после си сложих брекети или както им викам аз "погранична бразда". Като дете носих телчета, ама пусто тъпо хлапе - носих ги няколко месеца и ги изхвърлих. Шегувам се с майка ми, че ми дължи няколко хиляди лева затова, че навремето не ми е вкарала един задвратник и не ме е задължила да ги нося. През годините се изкривиха много повече, захапката ми е дълбока като на акула и в един момент си казах "Джулке, не може да ходиш хем сбръчкана, хем с криви зъби". Направих си снимка още миналия септември. Докато се натуткам да отида при ортодонта със снимката, ме заболя зъб. Оказа се гранулом. На снимката се видя и втори. От декември насам се занимавам само да лекувам грануломи и кариеси. Поне от толкова ходене ми се поизпари фобията от зъболекари.
Днес ми сложиха само на горните зъби, но ще се наложи да си извадя и четирите мъдреца, защото няма място къде да се приберат изпъкналите зъбки. Сега очаквам да започне да ме боли и да ми се разрани горната устна /абе защо ги правят толкова нащърбени тези огради, бе/. Дано не вия като койот тази вечер.

# 561
Ще започне да те боли, но не е болка за умиране. Вземи си восък за раните. Аз на 35 се надявам вече да ги свалям, но последните месеци ми се струва, че няма абсолютно никакво движение и финалът ми се струва все по-далеч.

# 562
  • Бургас
Ще започне да те боли, но не е болка за умиране. Вземи си восък за раните. Аз на 35 се надявам вече да ги свалям, но последните месеци ми се струва, че няма абсолютно никакво движение и финалът ми се струва все по-далеч.
Ортодонтът ми връчи един комплект с восъци, четки, пасти и интердентални четки. Ти от колко време си с брекети? На мен ми казаха, че ще ги нося +/- 24 месеца.

# 563
Ортодонтът ми връчи един комплект с восъци, четки, пасти и интердентални четки. Ти от колко време си с брекети? На мен ми казаха, че ще ги нося +/- 24 месеца.
Бихте ли казали кои са?

# 564
Декември ще станат 2 год. с моите.

# 565
Здравейте, момичета, предстои да сложим на 12-годишната ми дъщеря брекети. Интересува ме с обикновена четка за зъби ли се мият зъбите или има по-специална? Също така, как почиствате зъбите на работа, след като сте обядвали? Носите си четка и паста? Или само изплаквате?

# 566
Може да се мие с каквато метка искате, но аз му купих на сина ми ултразвукова, както и душ за зъби.
Извън дома си има специални интердентални четки, с които се чисти храната

# 567
Miss july, аз съм на 32 и сложих преди 2 месеца. И аз като теб се шегувам с майка ми за кривите ми зъби. Като ми сложиха брекетите ме заболя на втория ден и ме държа около седмица може би. Миналия месец като ходих ми смениха дъгата с по-дебела и казаха, че може да боли повечко, но се изненадах - не само, че не ме боля повече, а болката беше доста по-малка и то само за ден. На мен ми казаха година и половина +/-, че ще ги нося.

# 568
Здравейте, момичета, предстои да сложим на 12-годишната ми дъщеря брекети. Интересува ме с обикновена четка за зъби ли се мият зъбите или има по-специална? Също така, как почиствате зъбите на работа, след като сте обядвали? Носите си четка и паста? Или само изплаквате?
Зъбите се почистват със специална четка, която чисти мястото между зъба и дъгата/брекета. Може и със зъбен душ, но е важно да се почиства защото може да образува кариеси.

# 569
Здравейте, от Бургас съм на 25 години и преди време се консултирах с ортодонт относно поставянето на брекети. След преглед на снимката, ортодонтката ми каза, че трябва и на двете челюсти да се поставят брекети  и че трябва да се извадят 4 зъба. Това малко ме разколеба тогава и затова сега реших да пиша тук, тъй като съм решен да си оправя зъбите, но ме притеснява малко това с ваденето. Някой по-запознат би ли ми казал дали е нормално да се вадят толкова зъби и дали това може да доведе до някакви проблеми/усложнения? Като цяло се интересувам дали е рисковано ваденето на 4 броя здрави зъби. Също така ако може да ми препоръчате добри ортодонти в Бургас, освен Милина, ще съм ви много благодарен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт