Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 057
  • 831
  •   2
Отговори
# 645
А, аз не говорех за мъдреци

Скрит текст:

Този колаж си прави дъщеря ми, на първата снимка ги няма кучешките, защото нямаше място за тях. 3 ортодонти искаха да вадят, сложихме брекети при 4-тата, която каза, че ще стане без вадене. Ами стана, за няколок месеца направи място за кучешките, те се появиха във венеца, сложиха брекети и на тях, смъкнаха ги в редицата. 2 години и половина носи, но не е имала никакъв дискомфорт през това време. Сега, вече 5-6 години след махане леко се поразместиха, но нищо фатално. Недостатъкът според мен беше, че не беше с  постоянни ритейнери,  а силиконови. Но с такива работеше лекарката.
Абсолютно същия проблем има малката сега, но лекарката вече не работи. Заради короната не сме тръгнали пак да ги изреждаме. Препоръчайте ми в Шумен, Варна, Русе

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 14:36 от raja_nikol

# 646
Но като цяло изваждането трябва да е последна мярка, а не първоначална стъпка. Много ортодонти го правят, за да си улеснят работата, което вреди в дългосрочен план на пациента. Намерете си ортодонт, който ще се "занимае" с конкретния случай и ще работи със ситуацията, която имате, а не такъв, който търси по най-лесния за него начин да ви нареди зъбите. Престъпление е на деца да се вадят зъби, при положение, че може да се направи място с разширяване на челюстта. Такива методи се прилагат дори и при възрастни.
Това исках да кажа - най-лесно е с клещите. Особено за деца с развиваща се челюст е престъпление да не се изчака или потърси алтернатива.

# 647
  • Mediterraneo
Ето при моята дъщеря какъв беше проблемът. Още преди няколко години при консултация бяха казали, че ще се наложи вадене. Е, не само, че не се наложи, ами и лечението напредна много; този месец става година, остават й още броени месеци да носи брекети.

Скрит текст:

# 648
Ето при моята дъщеря какъв беше проблемът. Още преди няколко години при консултация бяха казали, че ще се наложи вадене. Е, не само, че не се наложи, ами и лечението напредна много; този месец става година, остават й още броени месеци да носи брекети.

Скрит текст:

Моят проблем е доста сходен с горния кучешки, но имам и долу да слагам, хем са криви, хем ми се отвори огромна дупка от изваден кътник (6ти зъб) преди година. Твърдят, че освен имплант на дупката няма какво друго, а аз си мечтаех да я запълни 7мия и да остане място за мъдреца.. 🙈

# 649
А това съм аз преди слагането на брекети . 

# 650
Обикновено мястото, което се отваря след изваждане на два зъба или дори на един, е много по-голямо от необходимото. 

Не е така, при мен след 4 извадени зъба не стига мястото.

Не разбирам защо пак се почна старата песен на нов глас? Четири страници пълним темата с глупости дали трябва или не трябва да се вадят зъби... И всичко тръгна от поста на потребителката, която сподели за дъщеря си. Ами жената искаше просто да сподели и да намери подкрепа, а не да ѝ се обяснява как било престъпление едва ли не да позволи да махнат зъб на детето ѝ.

# 651
Да, има особени случаи. Но ваденето на зъби (за едни глупост, за други не) си е обичайна практика, без оглед наложително ли е или просто за улеснение. Потребителката си е взела решението и е действала според него, решила е и да пише тук - писала е.
Ние обсъждаме своите си решения също, други хора четат и взимат техните си решения. Нали не е някакъв клуб на алкохолика тука.

# 652
Обикновено мястото, което се отваря след изваждане на два зъба или дори на един, е много по-голямо от необходимото. 

Не е така, при мен след 4 извадени зъба не стига мястото.

Не разбирам защо пак се почна старата песен на нов глас? Четири страници пълним темата с глупости дали трябва или не трябва да се вадят зъби... И всичко тръгна от поста на потребителката, която сподели за дъщеря си. Ами жената искаше просто да сподели и да намери подкрепа, а не да ѝ се обяснява как било престъпление едва ли не да позволи да махнат зъб на детето ѝ.
И аз съм с такъв проблем ,след толкова извадени зъби от едната страна ,пак не ми стигна мястото и се наложи да ми се прави и стрипинг

# 653
Как става ваденето на зъби при деца? Питам сериозно, че и щерката това я чака, а аз нямам идея каква е процедурата. Каква е упойката, става ли бързо?

# 654
Аз пак ви казвам, че винаги има начин и при деца да се вадят зъби е безумно. Има начини за отваряне на пространство. А това, че всеки втори иска да си улесни работата, е друг въпрос. Един път, че се стеснява челюстта още повече, хубава широка усмивка е ясно, че няма да се постигне, но и правилното дишане не е за пренебрегване.

# 655
Добре, че има и трезвомислещи хора.

# 656
Да но това не е клас 2 захапка. Успех да намерите място на големи зъби с клас 2 профил и малки челюсти. Говорим просто за различни неща.

https://topclassdental.com.au/wp-content/uploads/2018/05/classes … 26886-768x323.jpg

# 657
Ето ти видео на тийн с клас 3 захапка (още по-зле и от клас 2), едри зъби, високи горни кучешки и нито един изваден зъб:
https://www.youtube.com/watch?v=z7izNY4HlX4

# 658
Между другото не знам как разбирате "разширяване на зъбната дъга", но това не е буквално променяне на размерите на челюстите, а изместване на зъбите към външната част на костта. Което лично в моя случай заради липса на място означава, че предните ми зъби са на практика извън челюстта. Всяка техника има някакви ограничения. Друго нещо, което споменаха при детайлното описание на моя случай сега, с всичките измервания на ъгли, дори споменаха ортогнатна хирургия - хирургично променяне на челюстите. Чак до там не бих стигнала разбира се. Но само за информация, как неоправена навреме захапка до къде може да стигне, за да се пощадят 4 зъба. А при мен вече при първото ортодонтско лечение, и стрипинг е правен, и пак зъбите ми са сгъстени едвам конец минава. Та на къде повече... Мисли се и затова се търсят консултации с няколко специалиста, като разбира се се отсяват тези, които казват това, което искаме да чуем: няма да вадим зъби дай тука за 6 седмици ще те оправя, само дай 7000 евро за алайнъри и готово Simple Smile

# 659
Ами точно, че при неваденето на зъби процесът е по-бавен, изисква различни орто апарати и т.н. При ваденето веднага се освобождава място и се работи по затваряне на мястото с брекети. За шест седмици изобщо пък няма шанс да се задържи постигнатият до момента резултат. Най-малкото трябва време за изграждане на костно вещество. В твоя случай щом споменават и за хирургична намеса, значи е доста сериозен. Не носи ли ластици за захапката първия път? За всеки клас има различни конфигурации. А и имай предвид, че зъбите няма да останат винаги така, те си се местят в процеса на стареене, хранене, дъвчене, позиция на език, дишане с отворена уста. Нареждаме ги с брекети, сваляме брекетите и край - нещата изобщо не приключват тук. Трябва да ги поддържаш поне 8-10 часа на нощ с ритейнър. Ако по някое време престанеш да носиш изобщо, нещата след време ще са в първоначална позиция.

Общи условия

Активация на акаунт