Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 407
  • 881
  •   1
Отговори
# 345
jaspermmm, ако под “бръчките около устните”  имаш предвид назолабиалните, те не могат да се заличат с третиноин. Ако имаш предвид “пушаческите”, тънички линии, те ще се повлияят.
 При мен линиите на челото се заличиха.

# 346
При мен освен залгаждането на фините линии и направо изчезването на някои, ми се заличиха и всички бенки. Вярно, имах самоняколко и не особено големи, но вече няма следа от нито една.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 03:49 от Миоки

# 347
https://prikachi.net/image/mJJjW Тези имам предвид.Иначе, кожата ми все още не е толкова отпусната.

# 348
Тези ще се позаличат, ако не да изчезнат съвсем, но ще отнеме време. Поне едно 6 месеца си предвиди.

# 349
Чудесни резултати, Миоки, радвам се, че успях да ги видя.

# 350
Тези ще се позаличат, ако не да изчезнат съвсем, но ще отнеме време. Поне едно 6 месеца си предвиди.
Само не знам дали изобщо ще стигна ежедневно мазане. В дните, в които не слагам третиноин мацам ретинол от 1%.Трябва да го изхабя, все пак Laughing

# 351
jaspermmm, тези ще ги пребориш, само ти трябва търпение и постоянство.

Миоки, супер си, страхотен е резултатът при теб!

# 352
Благодаря ви момичета!
Както писах, резултатите при мен са сериозни и макар че не съм се подмладила реално, състоянието на лицето ми е в пъти по-добро от преди 5 години например. Имам и доста сериозно подобрение около очите, особено в торбичките, които винаги съм имала, но бяха започнали да стават страшни. Все още си ги имам, но се "нормализираха" някак.

Препаратът, освен че изтрива фините линии подобрява и самата текстура на кожата и премахва някои образувания както казах бенките ми ги няма, а също и под очите, особено от дясно самата кожа беше една такава люспеста. Не мога да го обясня и на снимки не се вижда, но самата текстура беше странна. Не беше някакво образувание, петно или нещо такова, а стоеше като загрубяла кожа. Сега е равна и гладка.
А бе с две думи, яд ме е че не съм го открила поне едно 10-20 години по-рано.

# 353
  • Варна
Айрола определено действа и след употреба чувствам кожата си стегната и гладка на сутринта. Но! Какво се случва, когато постигнеш желания резултат, можеш ли да спреш изведнъж или постепенно с ползването на продукта и няма ли за отрицателно време да си върнеш кожата на лицето в първоначалното и състояние, че и по-лошо? Според мен,  започнеш ли веднъж с ретиноидите, трябва да продължиш до живот, дори и да е с такъв, който се продава свободно из нашите сайтове или аптеки.

# 354
Разбира се, че третиноинът престава да действа, когато употребата се прекъсне. Това, че веднъж започнеш ли, трябва да си готов до го използваш с години (докато искаш да трае ефектът) е повтаряно до откат в темата, включително е обсъждано и в последните мнения, когато говорихме за дългосрочните ефекти от употребата и това, че спирането му през лятото връща всички натрупани ползи.
Също така, пак повтаряно многократно, действието на третиноина е с натрупване и резултат след едно намазване е плацебо ефект и нищо повече.
Хубаво е да се чете и да се осмисля информацията, за да няма после разочарования.

# 355
При спиране на ползване на продукта, естествено и ползите от него ще изчезнат и кожата ще се върне към нормалното биологично стареене което се случва така или иначе, но в значително по-бавни темпове докато се ползва трет.
Когато постигнеш желания резултат, минаваш в режим "поддържане". Например: може да не се ползва всяка вечер, ако си била на 0,1% може да минеш на 0,05%. Спре ли се напълно, постепено ще се загубят и положителните промени, до които е довел, освен ако междувременно не си променил нещо в живота си, което да е допълнителна причина да не се върне старото положение, но това не важи за бръчки, защото стареенето е еднопосочен процес.

По-лошо естествено, че ще стане, но няма да е от спирането на крема, а заради естествения процес на стареене. Сега ако започнеш да си печеш лицето на плажа или на солариум, да, може и по-зле да стане, но пак крема няма никщо общо.

# 356
  • Варна
Решението ми да ползвам Айрола един път седмично се дължи на факта, че имам изключително светла кожа, която е и чувствителна  отгоре на това. Ако видите назад публикациите ми и най-вече първото ми мазане с този крем и колко продукта сложих под него и то от страх, постено премахвах по 1 продукт. За тези 2 месеца успях да сведа продуктите до серум с витамин С, след което изчвам 15 мин. слагам Айрола и след още 15мин. продължавам стандартната си нощна грижа с тонер и емулсия с Алое Вера, антиейдж серум за цялото лице и околочен контур, околочен гел и нощен крем-това беше последното ми мазане в петък. Първото ми слагане беше  с Розова вода, емулсия с Алое, серум, околочен крем, нощна маска, която смесвах с Айрол и втора нощна маска с Нар, с която уж разнасях Айрола и в околочния контур. Беленето се появи на 3ти ден и отново писах тук, когато ме посъветваха да не избързвам с мазането, а да го правя поне на 5 дена или на седмица, че да не си докарам някой дерамтит и до днес ги слушам. Сега отново ви питам, кога да бъде следващото ми мазане според вас? Моля без критика, защото всяка кожа е различна и следователно понася продукта по различен начин, а при мен има и бонус за състоянието на кожата ми, защото съм с Хашимото и рязкото качване на 20кг и  сваляне на 15кг само за 2м., доведе до преждевременно стареене-отпускане на бузите и образуване на бръчици около устните.     

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 09:18 от Bistra Kostadinova

# 357
Обаче знам,че Вит.Ц с трет не е мн.ок за всяка кожа, така че
внимавай.

# 358
  • Варна
Обаче знам,че Вит.Ц с трет не е мн.ок за всяка кожа, така че
внимавай.
Той е 3%, а за да действа трябва да е поне 8. Идеята да го ползвам е просто за да слагам нещо под Айрола, не смея все още да го слагам на чиста и суха кожа.

# 359
Не смятам, че е добра идея да слагаш витамин С в една рутина с третиноин. Аз много отдавна привикнах към трета и въпреки това не го правя. Освен силна хидратация с Айрола, друго не е нужно.
Можеш да включиш витамин С друга вечер, така рискът от раздразнение за кожата ще се минимизира.

Общи условия

Активация на акаунт