Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 075
  • 881
  •   1
Отговори
# 795
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз от базар.бг си поръчах миналата седмица. Следобед поръчах, на другия ден си го взех от Еконт. 15лв+доставката. Годен е до 2023г.

# 796
Момичета, здравейте,

Изчетох почти цялата тема и съм решила да пробвам някакъв ретин-а препарат, но имам няколко неясноти, може би ще успеете да ме ориентирате...
До момента не съм ползвала никакъв подобен продукт и се чудя дали е удачно да започна първоначално с някакъв по-лек вариант (например Granactive Retinoid 5% in Squalane) или е по-добре да въвеждам много бавно аирол примерно?
Също дали се комбинира добре с buffet w/ copper peptides (отново на the ordinary)?
Кожата ми към момента е нормална, има склонност към омазняване, но не много... Имам пигментни петна отпреди години и досега съм ги третирала само с aha/bhа, но да много упорити. Ползвам spf 50, но само навън... надявам се с ретин-а да повлияя на петната, както и като цяло на малките линийки, които забелязах напоследък (на челото).
Много ви благодаря предварително

# 797
  • София
Момичета държите ли в хладилник кремчето? Серумите ми с ретинол/ретиноид винаги си ги държа в хладилник, защото така пише на опаковките и не разбирам гръцки та не мога да разбера трета трябва ли Simple Smile

# 798
# 799
Има ли тук момичета от Варна/Бургас, които имат опит с еднодневните екскурзии (с автобус) до Турция? Интересува ме какви концентрации има там (само 0.1 % ли има), какви са горе долу цените, дават ли без рецепта, има ли проблем на границата...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 17:39 от Анонимен

# 800
k1kkz, аз минах направо на трет, но тамън бях чукнала 40г и нямах време да експериментирам с продукти с недоказан ефект.  Не е задължително изобщо да си ползвала ретиноиди преди, че да започнеш направо с третиноин. Просто го въвеждай внимателно и следи как ти реагира кожата, и съответно прецени колко бързо или бавно да го въвеждаш.

Мишчица, третиноин се съхранява на стайна температура, няма нужда да е в хладилника, освен ако у вас не е много горещо - над 30-35 градуса за дълго време, в което се съмнявам. Пази се и от директно нагряване на тубичката от слънце или друг топлинен източник и се затваря добре след употреба - това е.

# 801
Имам Айрол, който го държа в хладилника, на вратата. Купих го точно в най-големите жеги, а и в нас е доста горещо и се притесних. Почвам го след няколко седмици и ще дам отчет. Изчела съм темите, всичко подробно и искам още веднъж да ви благодаря за споделените мнения и за цялото инфо.

# 802
Здравейте и от мен, благодаря за споделената информация относно продукта.Аз съм на 37г и отчаяно се боря с проблемна кожа, всъщност вече ми писна и май не се боря, но реших да пробвам с третинола.Само аз ли съм се "набутала"  за Аирол-0,5 от базар.бг за 35лв,наистина май действах прибързано.
Все още не съм го отворила и ползвала, понеже имам малко дете и прекарваме много време навън, тоест на слънце.Моето питане е:може ли директно  да се нанесе върху кожата или трябва, нещо допълнително преди това?
До колкото чета тук в темата, всеки си е намерил "правилния" за него начин и действа според кожата си, моята е изключително мазна.

# 803
Можеш директно, да. Измиваш си лицето, подсушаваш и мажеш. Не е задължително ползването на нищо друго, ако не усещаш нужда.
35лв си е бая надценка Open Mouth. 3 евро е в аптеките в Гърция.

# 804
  • волно калдъръмче
Хидратирате ли вечер след Аирола?

# 805
Текущо, аз не, но по едно време ми се налагаше.

# 806
И аз не хидратирам след трета, може би веднъж на две седмици вместо трет вечер слагам мазен крем от рода на аквафор. Ако имам някакви сухи участъци или белене. Аз го ползвам абсолютно всяка вечер и кожата ми по принцип е мазна.

# 807
Има ли тук момичета от Варна/Бургас, които имат опит с еднодневните екскурзии (с автобус) до Турция? Интересува ме какви концентрации има там (само 0.1 % ли има), какви са горе долу цените, дават ли без рецепта, има ли проблем на границата...

Акнелиза се продава в две концетрации-0.05 и 0.1%.Преди 1 година купувах 0.05% и струваше около 50 лири , а преди меец ми донесоха 0.1%  и заплатих за него 20 лева.

# 808
k1kkz, аз минах направо на трет, но тамън бях чукнала 40г и нямах време да експериментирам с продукти с недоказан ефект.  Не е задължително изобщо да си ползвала ретиноиди преди, че да започнеш направо с третиноин. Просто го въвеждай внимателно и следи как ти реагира кожата, и съответно прецени колко бързо или бавно да го въвеждаш.

Мишчица, третиноин се съхранява на стайна температура, няма нужда да е в хладилника, освен ако у вас не е много горещо - над 30-35 градуса за дълго време, в което се съмнявам. Пази се и от директно нагряване на тубичката от слънце или друг топлинен източник и се затваря добре след употреба - това е.

И аз тъкмо чукнах 40...торбички под очите, бръчки!!!!! Та се чудя с какво да започна под очите - също нямам време за експеримент,а да е доказано нещо. Какво сте ползвали?

# 809
Аз си мажа трет, ама в началото избягвах около очите, докато видя как ми се отразява на лицето. Първо мажех до очните орбити на костта, след това започнах да вдигам малко по-високо. Сега си мажа под очите, като внимавам да не се доближавам прекалено близо до края на клепача, а отгоре слагам под линията на веждите. Не мажа и не се маже на подвижната част на горния клепач.

Общи условия

Активация на акаунт