Замисляли ли сте се кой сезон вреди най-много на нашата кожа? Отговорът, който вероятно смятате за правилен, е лятото, но уви, не е така. Колкото и статии да са написани относно това, че слънчевите лъчи нанасят най-голямата вреда върху кожата, това не е вярно. Нейният най-голям враг е ниската температура.

В опитите си да избяга от студа всеки човек непрекъснато подлага кожата си на резки промени като студено – топло, което e шоково за кожата. Тя страда изключително много – става суха, загрубява и губи своята свежест. При ниските температури мастните жлези отделят по-малко секрет. Това е причината, поради която кожата губи своята сила и еластичност и става незащитена и тънка.
Кръвоносните съдове се свиват от ниските температури навън, а след това от топлината се разширяват. Така изтънялата кожа получава червени петна, което е доказателство, че е стресирана.Една от най-чувствителните зони е около очите, защото е бедна на мастни жлези и е напълно възможно за нула време да стане суха, дори да се появят бръчки. А кой харесва бръчките?
Експерти споделят, че можем да избегнем появата на нови бръчки с прием на по-голямо количество вода, а не само с хидратиращи кремове.

Изводът е, че студеното време е враг на красотата и кожата ни определено има повече нужда от грижа, отколкото през лятото. Зимният сезон ни изправя пред най-много препятствия, свързани с нашето здраве и красота, но това не е проблем, защото решението е тук и е много лесно – хидратацията. Точното количество вода може да спаси нашата кожа, стига да знаете кога да я приемате. 7 – 8 чаши на ден е точното полезно количество вода, а минерална вода ,,Горна Баня'', освен със своя чист вкус, се отличава и с уникално PH 9,65 и ниска минерализация, която я прави подходяща за ежедневна употреба не само от възрастни, но и от деца!


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 10:37 от Редактор***