Делене на разходите 50/50.

• 15 449
  • 469
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
А "той" е гадже или вече съпруг? Т.е. гледа ли на вас двамата с детето като на свое семейство?

В София 2000 лв. стигат за храна и сметки, но ако сложиш кола, изплащане на ипотека, наем, училище и/или уроци и само с толкова не се изкарва. Някой трябва да се понапъне да печели повече.

У нас съпругът ми (който не е биологичен баща на детето) поема всички ежедневни разходи (гориво за колата, пазаруване  на храна, кино, плащане в ресторанти) с неговата карта. Всичко останало плащам аз онлайн - аз съм и с доста по-високи доходи. Решения за сериозни разходи  - ремонти, покупки, ЧУ, пътувания -  взимаме задължително заедно. Не налагам нашия модел на другите, най-малкото защото съм наясно, че нямат нашите доходи. Но лично за мен е пълно безоразие да държиш жена си с ниски или никакви доходи - за да гледа децата и кухнята - на практика в позицията на слугиня, и да искаш да делите всички разходи 50/50.
Времето за домашно слугуване защо не се брои и то, и дели 50/50? Намираа за немъжко поведение съпруг да държи на 50/50. Ще ми  се да напиша  синоним на "немъжко", ама вие, вярвам, се сетихте.

Една позната се събра за малко с индивид, който е фен на системата 50/50.
Бързо прозря колко е скръндзав.
В такива отношения няма никаква обич. Това са квартиранти, които правят секс.
Само 2 месеца мисля издържаха. И щом той настояваше 50/50, тя започна да го кара да готви, чисти и пере.
Защото 50/50, разбираш ли  Laughing
Ама нещо му дойде нанагорно. Не беше свикнал горкия.
На луд го направи. Щом днес тя е чистила, той утре ще чисти. И държеше да чисти както трябва. Ако не, ще и плати за труда. И за миенето на чинии. Въобще за всяка една битова дейност го побърка.
И в секса. Разказа ми, че няколко пъти не е свършила. И му отмъстила. Тамън го почнала, спряла и му казала сам да се оправя, защото тя не е свършила последния път.
Щеше и още да ми разказва, но ни прекъснаха разговора.
Абе с тая система като се дели всичко, не може ли половината бременност мъжът да я кара той?  newsm78

# 106
  • София
Евалата! Таман и аз щях да напиша за домакинстването.

# 107
ganeli, чувствала си се длъжна, защото имаш дете,  а той е ок с това, че ти си плащаш, за да ти “гледа детето”, но си намирала това за нормално съжителство? Не знам как ги вземате тези решения за допускане на нов мъж в живота си, и на какво сте готови при настъпил момент, в който повече не можете да живеете с тези решения. Често се случва жена с деца да прибере мъж, за да не нарушава комфорта им и уж да държи положението под контрол, това обаче може да има неочаквани последствия Simple Smile
Освен да продължиш да си го отглеждаш, в знак на признателност.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 07:26 от Дренка

# 108
Живея с партньора си,  порасналия си син и непорасналата си дъщеря. Теоретично сметките, по-едрите покупки за дома и пътуванията се делят на 3. Практически кой колкото има, с толкова допринася този месец. Теоретично всеки си купува дрехи, козметика и прочие. Практически сама си купувам само есеншъла, кожено яке и марков парфюм се плащат от половинката, не че получава кой знае колко повече от мен, но му е приятно да изглеждам и да се чувствам добре. Случвало се е да ми поиска пари, щото се е изхвърлил да купува нещо, за което не стигат финансите, но няма нищо общо с делене на сметката. Като тегля чертата, на теория плащаме 50/50, на практика той покрива повечето разходи за мен, дома и детето.
Голямата ми дъщеря имаше гадже, дето веднъж и даде 5 евро назаем и вечерта си ги поиска. Не, че не му ги върна, но след около месец беше бивше гадже. 😁

# 109
Здравейте. Искам да задам този въпрос от доста време, но все не намирам време да пусна нова тема.
Какво мислите за деленето на разходите 50/50 в семейството? И в една връзка, която включва съвместно съжителство, като цяло. Мен лично това винаги ме е побърквало. Никога не бих се прибрала от магазина с думите "Сметката е 40лв., дай ми 20лв.".  Дори с приятелите си не процедирам така, както и те с мен, камо ли пък с половинката. Особено ако живеем заедно.
Та, има ли хора тук, които са привърженици на тоя модел и могат ли да обяснят защо го използват.
Понеже тея работи на мен ми изглеждат по-скоро като бизнес сделка, от колкото като нормални човешки взаимоотношения. И определено не биха били сигнал за сериозно отношение, поне в моята глава.
Дори ми е било обидно, когато аз купя нещо, а половинката ми бута пари в ръцете.  
Страшно неуважително ми е.
И на мен. Затова сме с общ бюджет. Отношения тип "това е мое, онова твое" са ми несъвместими със Семейство.

# 110
Отношения тип "това е мое, онова твое" са ми несъвместими със Семейство.

Добре, ако аз извън семейството имам фирма и там управлявам едни 2-3-5-10 милона капитал. Освен това я управлявам заедно с друг мъж ( бизнес партньор ), значи ли че не мога да имам семейство ? Или за да сме семейство, трябва да вкарам и жена ми в бизнеса ?

# 111
  • София
Ако управляваш милиони, ще си наясно как се управлява семеен бюджет и колко трябва да вкараш там, за да е комфортно за семейството.

# 112
Отношения тип "това е мое, онова твое" са ми несъвместими със Семейство.

Добре, ако аз извън семейството имам фирма и там управлявам едни 2-3-5-10 милона капитал. Освен това я управлявам заедно с друг мъж ( бизнес партньор ), значи ли че не мога да имам семейство ? Или за да сме семейство, трябва да вкарам и жена ми в бизнеса ?
Ако имаш фирма ИЗВЪН семейството и парите от нея нямат ОБЩО със семейството, просто няма да си ми мъж. Друга може и да се навие, знам ли...

# 113
Ех, това общото, бе!

# 114
  • София
Аз пък мисля обратното. Ако мъжът ми има бизнес, въобще не искам да знам какво точно става там. Има си счетоводство. Само че финансите на бизнеса да не влияят на финансите на семейството.

# 115
Ау, много интересно станало тук. Намествам се. Мнението ми го знаете.

# 116
Бизнеса какво общо има със семейните финанси? От този бизнес се отделя доход, примерно дивидент, който е вече за лични разходи, какъвто е и семейството и сем. бюджет.

# 117
  • София
Хипотетично, ако имаш истински бизнес (2+ милиона капитал), ще имаш: 1) сериозна месечна заплата и 2) сериозен доход от дивиденти. И половинката ти ще знае 1) размера на РЗ и 2) размера на дивидента. Решенията във и за фирмата ги взимате със съдружника на база съответните ви проценти в уставния капитал, а в семейството - с единодушие с половинката. Не е трудно, иска се само да си честен със себе си и половинката. Викат му доверие. Без което няма любов, има просто задоволяване на полов нагон.

# 118
ganeli, чувствала си се длъжна, защото имаш дете,  а той е ок с това, че ти си плащаш, за да ти “гледа детето”, но си намирала това за нормално съжителство? Не знам как ги вземате тези решения за допускане на нов мъж в живота си, и на какво сте готови при настъпил момент, в който повече не можете да живеете с тези решения. Често се случва жена с деца да прибере мъж, за да не нарушава комфорта им и уж да държи положението под контрол, това обаче може да има неочаквани последствия Simple Smile
Принципно си права. Но ако се стигне до там че, не можеш повече да живееш в тази конфигурация или не искаш повече да отглеждаш въпросния.,Или той променя начина си на живот или си тръгва.

# 119
Принципно си права. Но ако се стигне до там че, не можеш повече да живееш в тази конфигурация или не искаш повече да отглеждаш въпросния.,Или той променя начина си на живот или си тръгва.

Ти си допуснала голяма грешка да го отглеждаш. И се чудя защо. Отглеждаш и се грижиш за детето си. За какво ти е било и него да гледаш.
Ако си била способна сама да го правиш, за какво ти е бил този?
Някак е жалко да си го взела само и само да не си сама.
Реално се нагърбваш и с неговото отглеждане.
Плащала си едва ли не всичко.
Защо?
След като живее с теб, след като уж имате връзка, би трябвало да допринася за семейния бюджет и разходите. Или поне своите, ако е скръндзав и смята, че от теб само чукане, готвене и чистене е длъжен да получава, а ти за едното погалване, трябва да го отглеждаш във всяко отношение.
Има приказка - с мъж трябва да ми е добре, да ми е зле мога и сама.

Общи условия

Активация на акаунт