В София 2000 лв. стигат за храна и сметки, но ако сложиш кола, изплащане на ипотека, наем, училище и/или уроци и само с толкова не се изкарва. Някой трябва да се понапъне да печели повече.
У нас съпругът ми (който не е биологичен баща на детето) поема всички ежедневни разходи (гориво за колата, пазаруване на храна, кино, плащане в ресторанти) с неговата карта. Всичко останало плащам аз онлайн - аз съм и с доста по-високи доходи. Решения за сериозни разходи - ремонти, покупки, ЧУ, пътувания - взимаме задължително заедно. Не налагам нашия модел на другите, най-малкото защото съм наясно, че нямат нашите доходи. Но лично за мен е пълно безоразие да държиш жена си с ниски или никакви доходи - за да гледа децата и кухнята - на практика в позицията на слугиня, и да искаш да делите всички разходи 50/50.
Една позната се събра за малко с индивид, който е фен на системата 50/50.
Бързо прозря колко е скръндзав.
В такива отношения няма никаква обич. Това са квартиранти, които правят секс.
Само 2 месеца мисля издържаха. И щом той настояваше 50/50, тя започна да го кара да готви, чисти и пере.
Защото 50/50, разбираш ли
Ама нещо му дойде нанагорно. Не беше свикнал горкия.
На луд го направи. Щом днес тя е чистила, той утре ще чисти. И държеше да чисти както трябва. Ако не, ще и плати за труда. И за миенето на чинии. Въобще за всяка една битова дейност го побърка.
И в секса. Разказа ми, че няколко пъти не е свършила. И му отмъстила. Тамън го почнала, спряла и му казала сам да се оправя, защото тя не е свършила последния път.
Щеше и още да ми разказва, но ни прекъснаха разговора.
Абе с тая система като се дели всичко, не може ли половината бременност мъжът да я кара той?